מה זה פעילת תש/פקידת תש?

Double Oxygen

New member
תגובה

פעילת ת"ש משמע שאת לוקחת חלק בשגרת המש"קיות ת"ש ועוזרת להן בעבודה השוטפת.
את בעצם מבצעת את אותו התפקיד רק בלי לעבור קורס מש"קיות ת"ש ומבלי לקבל את השרוך הסגול שמסגיר אותן.

sharonironi

New member
תודה :)

אז זה שווה? עד כמה זו עבודה משרדית של רק לענות לטלפונים ולמלא מסמכים?
לכל משקית תש יש פעילת תש?

Double Oxygen

New member
אני לא יודעת להגיד לך אם זה שווה או לא

אם יש לך רצון להיות מש"קית ת"ש אבל לא קיבלת את זה בשאלון העדפות ואין לך סיכוי להגיע לתפקיד בדרך אחרת אז זו אפשרות די טובה...
את נחשפת לכל עולם הת"ש ועושה עבודה מעשית של מש"קית ת"ש מבלי לעבור את הקורס.
במקרה הכרתי מישהי שהייתה פעילת ת"ש וצריך באמת לעשות הרבה עבודה שחורה שלהן ולעזור ולתגבר אותן כל הזמן.
מה שכן,לא נראה עליה שהיא סובלת מהתפקיד ולהפך דווקא היא הייתה לא פחות בעניינים מהמש"קיות...
תחשבי על זה ואל תפסלי כל כך מהר. לא כל התפקידים שמוצעים לבנות באמת אטרקטיביים,במיוחד כאלה שלא דורשים מיון.

sharonironi

New member
תגובה

אני מתנדבת לצבא אז אני יכולה לבקש תפקידים אבל אני לא יכולה תפקידים שכוללים קורס :(
הציעו לי את התפקיד הזה בגלל שזה בלי קורס..
יש לך רעיון בשבילי לתפקיד אחר שלא דורש קורס שהוא יומיות (אני גרה במרכז)
תודה רבה!! :)
מאוד עזרת D:

Double Oxygen

New member
אוקיי

זה כבר סיפור אחר אם את מתנדבת.
קודם כל,ממליצה בחום ליצור קשר עם תא מתנדבים ולקבל מהם ייעוץ או הכוונה,אם עדיין לא עשית את זה.
בלי קשר,יש מגוון עצום של תפקידים שתוכלי להגיע אליהם גם בלי קורס.
השאלה היא מה הכיוון שלך ומה את אוהבת.
תוכלי לנסות להגיע לתפקידים בדובר צה"ל,גלי צה"ל,תפקידים בתל השומר שלא מצריכים מיון,כמו תפקידים באחד המדורים בלשכת הגיוס.
חיל מודיעין מקבל אליו המון מתנדבים בכל שנה במגוון התחומים בחיל,בין אם למקצועות טכניים יותר ובין אם לתפקיד כללי.
אם תתני כיוון אז אוכל לעזור לך.

sharonironi

New member
אםם

דיברתי איתם אבל הם ממשש לא עוזרים..
הייתי בראיון לדובר צהל אבל הם צריכים כרגע רק תפקידים פקידותיים :( אז זה לא כל כך שווה...
לא כל כך משנה לי באיזה תחום התפקיד..
העיקר שהוא יהיה מעניין, פחות משרדי (פחות רק ניירת ולענות לטלפונים), מאוד מגבש עם אחרים, ויצירתי :)
חיל מודיעין זה רק דברים מסווגים? כי אני לא בטוחה עד כמה מותר לי מסווג..
תודה רבה D:

נ ו ע ה 12

New member
היי שוב, שרון

כפי ש"Double Oxygen" ענתה לך, פעילת ת"ש היא בדיוק כמו מש"קית ת"ש, פשוט שהיא לא עברה קורס. כלומר, כמו שכתבתי לך בפורום התנדבות לצה"ל, את פשוט תעזרי למש"קית הת"ש בעבודתה השוטפת. גם אצלי ביחידה שירתו רכ"איות או מפיקי מולטימדיה מתנדבים, שביצעו את אותו התפקיד בדיוק כפי שביצעו אותו החיילים "הרגילים" שלצידם, פשוט שהמתנדבים לא עברו קורס אלא חפיפה ביחידה עצמה. עניין חשוב שיש לברר, לטעמי, עד כמה שאפשר, הוא האם באמת מדובר בקבוצת חיילים גדולה בה סגל הת"ש במקום המוצע (יחידה/מדור וכו'...) מטפל, שלא ייצא מצב שבפועל בקושי יש עבודה למש"קית ת"ש אחת, אז לשתיים בכלל לא יהיה מה לעשות וסתם תשבי כל היום ולא תעשי כלום. שיהיה בהצלחה

רק לשם הבהרה - אין מניעה גורפת ממתנדב לצאת לקורס, כפי שלא בהכרח לכל מתנדב יש פטור לינת בית. הכל תלוי במצב הרפואי של כל חייל וחייל וע"פ מגבלותיו ושיקול רופא המתנדבים במיט"ב.

נ ו ע ה 12

New member
מוסיפה :)

• הייתה לך כבר ועדת שיבוץ במדור מתנדבים? או שרק דיברת איתם בטלפון כשביקשת ראיון ביחידת ההסרטה של דו"צ? אם לא הייתה, תנסי לקבוע. באמת שהם השתפרו המון בתקופה האחרונה ואני בטוחה שהם ינסו לעזור. אמנם קצת קשה למצוא תפקיד שלא מצריך סיווג+ניתן לשרת בו ללא קורס+מתכונת של יומיות במרכז הארץ, אבל לא בלתי אפשרי.

• מנסיון, אין דבר כזה "תפקיד מאום מגבש עם האחרים". זה תלוי אנשים, לא תלוי תפקיד...
• אני לא יודעת עד כמה מש"קית (או פעילת...) ת"ש צריכה להפעיל יצירתיות בעבודה השוטפת שלה. זה לא נאמר בטון מזלזל, אלא באמת אני לא יודעת.
• ושוב אני מציעה - תחליטי על תחום שמעניין אותך וננסה לחשוב יחד.

sharonironi

New member
תודה נועה :)

כמו שאת יודעת החלטתי לקחת את זה :) לפי מה שהבנתי המקום הספציפי שאני אהיה בו, די מצריך יצירתיות וזה תחת קצינת התש אז לפי מה שהם אמרו זה מאוד אינטנסיבי ויש הרבה עבודה :)
ואף פעם לא שמעתי על ועדת שיבוץ |:
בכל מקרה אני מקווה שיהיה טוב :)

Fibro Mom

New member
בעיני זה יופי של תפקיד

תחת ההנחה שזה בסיס שיש בו הרבה עבודת ת"ש. כשאני הייתי בצבא (וזה היה לפני חצי יובל
) היה מתנדבת ששרתה כפעילת ת"ש ובהחלט עשתה עבודה זהה למש"קית הת"ש. כמובן, זה תלוי מאוד בקצינה ובאופי הפעילות בבסיס, אבל על פניו, נראית לי יופי של בחירה! שיהיה בהצלחה!!

למעלה