מה זה ציוד?

TheSuperman

New member
מה זה ציוד?

שלום שלום טוב אני מקווה שאני לא שואל שאלה שנשאלה פה כבר 1000 פעמים אבל אני קצת מבולבל. לא מזמן התחלתי לגלוש (קייט) והבנתי שאין כזאת חיה שנקראת השכרת ציוד קייט. לכן, אין ברירה אלא לקנות וזו לא הבעיה. הבעיה היא שאני לא יודע איזה ציוד ממולץ למתחילים ומה ההבדל בין החברות והדגמים. על מה אתם ממליצים ללכת? איזה גודל קייט? (12?) איזה גודל גלשן? ובעיקר על איזו חברה? גסטרה? ויזן? יש עוד? תודה :)

gaby1107

New member
לגבי ציוד...

היי סופרמן (אני לא מבין למה מישהו שיכול לעוף צריך קייט אבל לא משנה...)
בעיקרון יש המון חברות שנמכרות בישראל ע"י נציגים שונים - כמעט כולם חברות שמייצרות ציוד ברמה גבוהה במיוחד ציוד של השנתיים-שלוש האחרונות שיש בו שיפור משמעותי מבחינת רמת הבטיחות. לכן, בשנה - שנתיים הראשונות לא משנה כמעט עם קייט של איזה חברה תגלוש - כי המגבלה תהיה הרמה של הגולש ולא של הקייט. אחרי שנה שנתיים תוכל לדעת יותר טוב איזה קייט / סגנון גלישה וכו' מתאימים לך. פחות או יותר אותו דבר נכון גם לגבי הבורד (גלשן). בעניין הגדלים (של הבורד והקייט) זה תלוי בעיקר במשקל שלך ובעוצמת הרוח - ככל שהרוח חזקה יותר צריך קייט גדול יותר וככל שהגולש שוקל יותר צריך קייט גדול יותר כדי שייצר מספיק כוח לגרור אותו על המים. לרוב הגולשים שאני מכיר יש יותר מקייט אחד כדי שיוכלו לגלוש בתנאי רוח שונים - לדוגמא: גולש במשקל 75 ק"ג יחזיק קייט אחד בגודל 15-16 מטר לגלישה ברוחות חלשות של 12-18 קשר וקייט בגודל 10-12 מטר לגלישה ברוחות חזקות יותר. אם הוא ממש תותח יהיה לו גם קייט ממש קטן לגלישה בסערות אמיתיות אבל לזה עוד יש לך זמן לדעתי... בנוסף לזה - גם גודל הבורד קובע משום שיותר קל להתחיל לגלוש עם בורד גדול יחסית (בערך מטר וחצי) אבל ברוחות חזקות הוא עשוי להיות גדול מידי. בקיצור, מה שמומלץ זה לעשות קורס ולקבל המלצות ממי שאתה עושה אצלו את הקורס לגבי סוג וגודל הציוד שמתאים לרמה שלך בסוף הקורס אבל לא לסמוך רק על זה אלא להתייעץ בעוד כמה מקומות שמוכרים ציוד ולראות מחירים על הצעות שדומות להצעה שקיבלת. מקווה שלא בילבלתי אותך יותר מידי ואם יש לך עוד שאלות אז תשאל - יש פה אנשים יותר מקצועיים ממני שבטח ישמחו להוסיף. הכי חשוב בהצלחה ותהנה !!!

TheSuperman

New member
וואלה. תודה...

אז בוא נגיד שאני באמת סגור על קייט (אחד בהתחלה) בגודל 12 מטר ובורד מטר וחצי בערך... (גם הבחור שהדריך אותי המליץ) בכל אופן, מה שנשאר זה איזו חברה? כי כל אחד בכל חנות ממליץ לי על הציוד שלו (כמובן...) ומספר "נפלאות" על ציוד של חברה אחרת... בקיצור, בוא ספר לי עם מה אתה התחלת ועם מה אתה ממליץ. תודה

gaby1107

New member
אני התחלתי עם...

אני התחלתי עם ציוד של החברה שמוכרים בחנות של המועדון שהכי קרוב לבית שלי ולחוף שבו אני גולש בדרך כלל, וזה מה שנראה לי שהכי כדאי לרוב האנשים. (אני בכוונה לא אומר איזה חברה ואיזה מועדון כדי שלא יחשבו שאני מפרסם פה מישהו או משהו). הרעיון הוא שאם אתה קונה ממועדון מסויים שנמצא על החוף שבו אתה גולש בד"כ אז החבר'ה / המדריכים מהמועדון הזה תמיד יהיו שם בשבילך כשאתה מגיע לחוף וזה חשוב במיוחד בהתחלה כשאתה צריך עזרה עם הציוד החדש ועם המלצות של איך לגלוש ומתי לגלוש. כמו שאמרתי קודם, בשנה-שנתיים הראשונות במיוחד אם אתה קונה ציוד חדש או משומש בן שנה-שנתיים, הרמה של כמעט כל חברה שקיימת היום בארץ תהיה מעבר למה שאתה צריך (Slilngshot , Naish, Cabrinha , F-one , Best ,) - ואני די בטוח שיש עוד כמה ששכחתי. חיפוש פשוט בגוגל ותוכל למצוא את האתרים של החברות האלה ובהם קישור לנציג הישראלי. בהצלחה

Lethal Acid

New member
ציוד גלישה...

ניתן להשכיר ציוד בכמה חופים בודדים בארץ אבל זה לא משתלם. בחירת ציוד גלישה מותנת במשקל. ואל סתם בורד 1.5 + קייט 12. מה משקלך? אם למדתה בביה"ס גלישה תוכל לרכוש מהם ציוד משומש במחיר מוזל. אני לא חושב שלגלוש מתחיל יש צורך בלקנות ציוד חדש. חבל הקייט יתרסק לא מעט בשלבים הראשונים.

hagitoz

New member
השכרת ציוד גלישה (קייטסרפינג)

הי, במידה וניתנת השכרת ציוד, ההשכרה צריכה להינתן אך ורק לגולשים אשר מיומנים ויודעים לגלוש. לגולש מתחיל לא כדאי להסתכן ולהשכיר ציוד קייטסרפינג (האחריות הנה על הגולש בלבד). גם במחיר לא תמיד זה משתלם, תלוי לאיזו מטרה..... בקרוב פרטים על מועדון הגלישה החדש בתל אביב אשר יכיל בתוכו השכרת ציוד קייטסרפינג (כמובן באישור החברה), קייאקים וגלשני גלים, תודה חגית עוז

למעלה