מה זה קונטרה פונקט?

יען כי

New member
מה זה קונטרה פונקט?

נתקלתט בביטוי הזה ולא ידעתי מה זה. מה זה?

shykedmi2

New member
קונטרפונקט -

נגיד שכתבת מנגינה מסויימת. קונטרפונקט הוא בעצם המנגינת נגד שתרשמי למנגינה הקיימת. פונקט זה כמו POINT, נקודה. קונטרה זה נגד. בתרגום גס מאוד, נקודת נגד. בתרגום קצת פחות גס - מנגינה על גבי מנגינה. הקוראלים של באך, לדוגמא, הם קונטרפונקטים. תוכלי לעיין בזה ולהבין את כוונתי. כל מערכת צלילים היא מנגינה בפני עצמה. כאשר הם כולם מתאחדים יחדיו הם יוצרים קטע. באך עשה את זה בצורה שלא תיאמן. 4 מנגינות שונות בתכלית שיצרו הרמוניות נפלאות. קשה להאמין. אויש, באך, באך. לא יהיה לעולם עוד מישהו כזה. אם יש אדם בהיסטוריה של המוסיקה שראוי לכינוי גאון, זה באך. הוא, וקית' ג'ארט :). שי

קטטוניה

New member
קית ג'ארת'. פףףף.

באמת. ולהציב אותו בשורה אחת עם מלך מלכי המלכים. קונטרפונקט זו באמת מנגינת נגד, במשמעות של מנגינה המלווה מנגינה אחרת. הכוראלים של באך (שהם באמת חובה, אין כאן שאלה או המלצה) הם דוגמא פחות טובה, אבל אפשר לקבל רושם טוב גם מהפוגות של באך, שם יש הרמוניה שהיא לפעמים נעדרת את הורטיקליות של הכוראלים, (כלומר, ישנם פחות שיקולי פריסת אקורד, ויותר שיקולים מלודיים, אני חושבת). מי שמכיר, למשל, את הרקוויאם של מוצרט, אז הקירייה הוא פוגה, מאוד מאוד מזהירה מבחינה פוליפונית. שתי מנגינות- קירייה לייזון וכריסטה אלייזון, שמלוות אחת את השניה בתורות, מתחלפות בין הקולות וכו'. המשמעות של פוגה והפיתוח של הקונטרפונקט נולדו כדי להאריך את הקטעים שעד אז היו מסתיימים כשההרמוניה כפתה עליהם (חמישית, ראשונה, ו-זהו) פוגה- פוג'ירה אל קדנצה, בריחה מקדנצה. אם עד אז, נניח במבנה קאנוני, הקטע היה מסתיים כשאחרון הקולות היה פותר לטוניקה ומסיים, עם המצאת הפוגה הייתה אפשרות לשלוט טוב יותר במהלכים ההרמוניים ובזמן.

Der-Albert

New member
Requiem fugue

הפוגה היא רק על ה Kyrie Eleison, הChriste eleison מופיע בפרק השני שהוא פרק עם סולנים אשר אינו במבנה פוגאלי. ופוגת הקירייה היא פוגה לארבע קולות.

קטטוניה

New member
אממ,

הקיירייה אלייזון הוא אכן הפרק השני ברקוויאם והפוגה היא פוגה כפולה, דואו תמטית, על שני הנושאים- קיירה אלייזון וכריסטה אלייזון, ואכן יש בה ארבעה קולות (דיברתי על קולות?)

Der-Albert

New member
זה פשוט לא נכון.

הקריסטה אלייסון זה פשוט לא חלק מהפוגה וזה אפילו לא באותו פרק.

Der-Albert

New member
פירוש מילולי

Contrapunkt קאונטרפאוינט, נקודת נגד. מפורש באופן מילולי לתו נגד תו (לפחות לפי יוהאן פוקס) מכיוון שבזמנים עתיקים יותר היו מסמנים תוים בתור נקודות. Interesting factoid. במובן הבסיסי פשוט מדובר בשתי מנגינות המשלימות זו את זה, למרות שיש אנשים שלא מגדירים קטעים הומופונים כקונטרהפונקט.

יען כי

New member
תודה גדולה לכולם עד כה, וכעת,

עברתי על דרישות הקבלה לבית-ספר מסויים בארץ למוסיקה קלה הנושא שם של פרי ושל כלי נשק נפיץ, ובין השאר נאמר שם שהנבחנים ייבחנו על קונטרפונקט. כיצד מתבצעות בחינות כאלו? משמיעים לי מנגינה ואני צריך לשיר\לנגן במקביל מנגינת נגד שאני ממציא במקום? או שמשמיעים לי יצירה ואני צריך לזהות ולכתוב את שתי המנגינות המרכיבות אותה? או שזה משהו אחר לגמרי? זה נכתב כנושא בפני עצמו בבחינה, ולא הבנתי. מה הכוונה?

giladsh

New member
לא....

זה בכתב...נותנים לך מנגינה ואתה צריך לכתוב לה מנגינה נגדית, אני מניח שבסגנון בארוקי. הנושא "קונטרפונקט" כמקצוע לימודי מכיל תתי נושאים שונים ויש כמובן גם קונטרפונקט בסגנונות מודרניים יותר, כולל ג'אז. אתה יכול לברר ברימון מה הדרישות הספציפיות (עשיתי את הבחינה ממש מזמן ואני כבר לא זוכר בדיוק את הדרישות).

למעלה