מה זה ראוטר?

guyt7

New member
מה זה ראוטר?

שלום, אני די חדש בפורום. כל הנושא הזה של רשתות מעניין אותי, והייתי רוצה לדעת על כל מה שאתם מדברים פה. בתודה מראש, גיא.
 

maCr0T

New member
אז ככה...

ראוטר, זה מאין קופסא קטנה, או משהו מעוצב עם כמה חורים (פורטים, כניסות למכשירי הרשת, PORTS) שמטרתו לחבר שתי רשתות, LAN עם WAN, קרי LOCAL AREA NETWORK לWIDE AREA NETWORK רשת מקומית לרשת רחבה, בד"כ רשת פנימית לאינטרנט. בראוטר עצמו ישנן הגדרות רבות ובהן אפשר להגדיר את החיבור לאינטרנט, לפעמים פיירוול (NAT) ולעיתים גם DHCP (שזה סיפור ארוך...) ראוטר, בניגוד להאב (HUB) אינו קיפסא "טיפשה" אלא מבצע פעולות ניתוב של המידע, בזמן האחרון צצו ראוטרים שנקראים גייטוואי (GATEWAY) שגם קבלו תכונות של סוויצ´, להגברת מהירות התקשורת המידע עובר ממוען לנמען, בלי אף אחד באמצע. זה הסבר בגדול, אם תרצה תשאל עוד, אנחנו כאן. maCr0T
 

guyt7

New member
קודם כל תודה!

אז כמו שאתה אומר, ההאב הוא "סתם" קופסא שמחבר בין רשתות? מזה בדיוק הסוויצ´? ושאלה אחרונה (בנתיים), מה ההבדל בדיוק בין הרשתות WAN לבין LAN? תודה!
 

maCr0T

New member
בבקשה.

האב לא מחבר בין רשתות, הוא מקבל מידע מפורט X ומעביר לשאר הפורטים. סוויצ´ הוא דיי דומה להאב, אך מקבל מפורט X מידע לאן להעביר את המידע, הוא מעביר מX לY ומA לB, וכך מכפיל את המהירות. מה ההבדל בין WAN לLAN? או אה... WAN זו רשת רחבה שיכולה להתפרס ע"ג מדינות, יבשות ואפילו בין יבשות, כמו האינטרנט. LAN זו רשת מקומית, בין כמה מחשבים. maCr0T
 

guyt7

New member
אז...

הLAN אמור להיות בהרבה יותר מהיר מWAN? או לאו דווקא?
 

maCr0T

New member
לאו דווקא

זה תלוי בתשתית הWAN והLAN. למשל יכולה להיות רשת LAN של 10MBPS וסיב אופטי בין יבשתי (קיים אחד כבר) של 3.8 TB. maCr0T
 

guyt7

New member
אז למה...

שלא יעבירו את התשתיות של LAN שיפעלו כמו שפועלות תשתיות הWAN? זה לא משתלם? אם הבעייה היא לא כלכלית, אז מה הבעייה העיקרית?
 

maCr0T

New member
כבל של LAN

הוא CAT5, הוא לא אפקטיוי אחרי 33 מטר... לא הבנתי למה, תשתיות הWAN הרבה יותר מהירות וטובות. maCr0T
 
attenuation או הנחתה בלעז.

המידע עובר בכבל בצורת אותות חשמליים. האותות הללו מאבדים אנרגיה לטובת המדיה (הכבל הפיסי) דרכו עוברים. ולכן נחלשים עד שהיעד לא מסוגל להבין מידע משמעותי מהקו. בסיב אופטי בסינגל מוד (להבדיל ממולטי מוד) ניתן לשדר עד מרחק של כ 3 ק"מ (על הנייר) בלי צורך בהגברה. מגברים של סיב אופטי (כמו כל מה שקשור לטכולוגיה הזו) יקרים להחריד. מגברים של קו CAT5 (רפיטר או האב אקטיבי (כלומר שמחובר למתח)) זולים מאוד כיוון שכל מה שעושים זה הגברה של הסיגנל (האות) בקו, בלי "לקרוא" אותו. רצוי להבין את מודל 7 השכבות של OSI כדי להבין מושגי יסוד בהבדלים בין סוויצ´ (שעובד על שכבה 2, כלומר כתובות מאק - הכתובות הפיסיות של כל מתקן שמחובר לרשת, כולל כרטיסי רשת, והן ייחודיות בעולם כולו) להאב שעובד בשכבה 1 (כלומר ישירות על האות החשמלי) לעומת רפיטר שעובד על שכבה 3 (כלומר כתובות IP).
 

guyt7

New member
אחרי איזה אורך...

של הכבלים המידע מגיע למצב "לא קריא"? ולמה זה בכלל קורה? למה אחרי אורך מסויים, המידע יכול "להיעלם" פתאום? ועוד שאלה, נגיד ויש כבל המחובר מהמודם למרכזייה ואורכו 10 מטר, וכבל אחר המחובר לאותה מרכזייה והוא מטר אחד, זה אומר שהמטר מקבל את המידע יותר מהר?
 
ברמת העיקרון 100 מטר

בפועל כפי שכבר ענו - אחרי כ30 מטר. המידע אינו נעלם פתאום - המידע הינו אות חשמלי. כלומר יש זרם (או מעבר מטען חשמלי) בקו. כיוון שלא מדובר בקו מסוג מוליך על יש לקו התנגדות ולכן הזרם נחלש הדרגתית (והקו מתחמם קמעה). לגבי שאלתך השניה - כן. אבל ההבדל מבחינתך יהיה בלתי מורגש. לא זוכר מה מהירות האות בתווך, אך בהנחה שמתקרבת למהירות האור בריק, כלומר 300,000 ק"מ בשניה, ההבדל בזמן בין מעבר 10 מטר למעבר 1 מטר הוא זניח לחלוטין.
 

guyt7

New member
ואם הקו היה מסוג מוליך,

מה היה קורה אז? נ.ב. תודה לכם על התשובות! זה ממש מעניין אותי, אז תבינו :)
 
ב"מוליך על" בתיאוריה אין איבוד

אנרגיה, לכן אות אמור להשאר ברור לכל אורך שהוא. בעיה קטנה - מוליך על יש רק בטמפ´ נמוכות מאוד (מינוס 270 מעלות בערך)- מה שמחייב קירור של הקו לכל אורכו, וקירור פירושו צריכת חשמל גבוהה - קו יקר מאוד. הרבה יותר זול לשים רפיטר או האב.
 

maCr0T

New member
ד"א

הוכחה לכך זה הסיב האופטי החדש הכפול שיוצא מישראל, ליוון, לאיטליה, צרפת, UK, NY. יש עליו מגברים רבים, ובזכות זה הוא מעביר 3.8TB לאורך כל הדרך. maCr0T
 

voguemaster

New member
תיקון קל..

הזרם לא נחלש, אף פעם. אולי הזרם המקסימלי כן... בקו מוליך הזרם קבוע לכל אורכו. מה שכן קורה זה שהמידע "נעלם", או מונחת. המידע עובר כגל בחומר, ובתור כזה, האנרגיה שלו מתבזבזת לה לאיטה, ואמפליטודת התנודות קטנה עם הזמן. בסופו של דבר אין כמעט אמפליטודה, מה שגורם לכך שלא ניתן להבחין בין אות לרעש רקע. בקיצור, על הפנים
אלי
 
כבל CATEGORY 5

כבל TWISTED PAIR מסוג UTP (לא מסוכך) או STP (מסוכך/מוגן) המחובר בקצוות באמצעות JACK (תקע) מסוג RJ45 (דומה למה שנקרא תקע אמריקאי בכבלי הטלפון). כיום החליף כמעט לחלוטין כבלי BNC (כבלי קואקס, נראו דומים לכבלי RF או אנטנה (לחיבור לטלויזיה - קו נחושת במרכז, וסביבו סיכוך)). משמש בLAN (רשתות מקומיות) מסוג ETHERNET.
 

guyt7

New member
ויש רשתות מסוג LAN

שמשתמשות בכלבלים אחרים? איזה כבל נחשב לאמין ביותר?
 

guyt7

New member
תודה רבה על המידע!

ברגע שיהיו עוד שאלות, אני אשאל אותכם! תודה לכולם!
 
למעלה