מה זה "רמ' משוחררי סדיר"?

goliat

New member
מה זה "רמ' משוחררי סדיר"?

יש יחידת מילואים כזו, נדמה לי. מה זה אומר?

san10

New member
ר"מ משוחררי סדיר

יחידה רישומית ששיכת לבקו"ם- שם מציבים משוחררים טריים שעדיין לא נקבע שיבוצם במיל'. בד"כ חיילים עם בעיות פרופיל וסעיפים פוסלים. זוהי יחידה זמנית- ברגע שניתן מציבים את החייל ביחידת המיל' המותאמת לו

goliat

New member
כמה זמן משובצים בה?

זה יכול לקחת גם כמה שנים עד שחייל שנמצא בה ישובץ? ועוד שאלה, אם אין להם איפה לשים את החייל, למה שלא יתנו לא פטור?

san10

New member
זה לא מגיע לרמה של שנים../images/Emo6.gif

אלא של חודשים או שבועות. למה לא נותנים פטור- אם אתה חי במדינה הזו ואתה חלק ממה שקורה בה - אתה יכול להבין לבד למה לא רצים לתת פטור למשתחררים צעירים שרק סיימו סדיר. העיכוב בשיבוץ נובע גם משיבוצים של כ"א במערכת- תמיד חסרים חיילים- בכל יחידה. השאלה איזה יחידה היא הקריטית ביותר.

goliat

New member
עוד שאלה קטנה

אני מכיר מישהו ששובץ שם (וזה לא אני!) אבל זה היה לפני שנה וחצי. יכול להיות ששיבצו אותו איפשהו בלי לידע אותו?

san10

New member
לצערי זה קורה...

איפושהו שלחו לו כנראה איזה מכתב שבטח לא הגיע... לדעתי הוא צריך ליצור קשר עם הבקו"ם ולבדוק היכן הוא משובץ ועדיף עכשיו כי לך תדע את מי יגייסו עכשיו עם כל המצב הזה

goliat

New member
מי אשם בזה שצו לא מגיע?

אם נשלח מכתב בדואר והוא באמת לא הגיע (נגיד צו), האם הצבא אשם בזה או שהם יכולים לטעון שהצו כן הגיע (למרות שהוא לא) ולהעמיד למשפט?

san10

New member
אתה מחפש אשמים...אז ככה../images/Emo132.gif

בעיקרון חובת העדכון חלה על חייל המילואים. כל עדכון בכתובת או מספר טלפון או כל פרט אחר- חייל המילואים צריך לעדכן את רשויות הצבא. אני באמת לא מכירה מה נעשה במקרה של חברך- יכול להיות באמת שהוא עדיין לא שובץ. בעקרון אם נשלח מכתב והחייל לא קיבל אותו- אך הכתובת שנמצאת ברשויות הצבא לא עודכנה ע"י החייל- ניתן להעמיד אות למשפט אם לא יתייצב בעת קריאה. בכל מקרה רצוי שיגדיל ראש ויבדוק היכן מוצב

מן הסתם

אם החייל לא יאשר הצו היחידה תשלח לא עוד ועוד ועוד תזכורות, כך שממש לא סביר שחייל מילואים לא יקבל את הצו שלו.

למעלה