מה זה שוקולד עם מלח ים?

מה זה שוקולד עם מלח ים?

ראיתי על מדפי השוקולד אריזות של שוקולד מריר עם מלח ים (ואיור של מלח ) של חברת לינדט.

חוששת לקנות (די יקר) וליפול.
איך בדיוק הולך שוקולד עם מלח?
 
הולך מצוין

כבר תקופה שהשילוב הזה של קרמל ומלח ושל שוקולד ומלח הוא אחד מהשילובים הנפוצים והטעימים (לטעמי האישי, כן?) שיש. אני רגיל לראות את השילוב הזה בעיקר עם מתוק (שוקולד חלב, קרמל) ואז הניגוד הזה של השוקולד המתוק עם פצפוץ של מלח הוא נהדר.
אני לא מכיר את השוקולד הספציפי של לינדט, אז אני לא יכול לחוות דעה, אבל באופן כללי, אם מגיעים לחנות עם פרלינים, ויש שם אחד עם מלח (כאמור, הרבה פעים בצורה של קרמל עם מלח) - אז כדאי לדגום.
 
מעניין....


 

salo22

New member
השילוב באופן כללי אחל'ה

הביצוע של לינדט כמיטב המסורת די בינוני, לא שזה ממש רע. לא קונה לינדט אם אין מבצע שמביא המחיר לסביבות 10-12 ₪.
 
מלח מדגיש טעמים

לכן ממליצים להוסיף מעט לכל דבר מתוק.
באופן אישי אני לא אוהבת להרגיש את זה חזק מדי.
 

mashkiayeruka

New member
בהתחלה לא הבנתי את השילוב- שוקולד- מלח- חמאה

שמנת וכד', ואז טעמתי את פרלין הקרמל מלוח של מוטי.
הוא החזיר אותי לטעם ילדות- משהו בין סוכריות חמאה וורטרס לטופי קרמל חלב שהיה כשהיינו ילדים..
הפרלין הכי טוב שטעמתי אי פעם.
אני רוצה לנסות השבוע במכונת הגלידה גלידה בטעם קרמל מלוח שוקולד חלב.
אשמח לרעיונות איך לשלב, לגלידת שוקולד פשוטה אני שמה 200 גר' שוקולד על כל 500 גר' שמנת, גלידת נוגט 200 גר' נוגט כנ"ל גלידת פיסטוק 200 גר' מחית פיסטוק וכו'.
חשבתי על 200 גר' של הגנאש שמשמש את אותם פרלינים בטבילה (קרמל מלוח) להוסיף ל500 גר' שמנת.
 
למעלה