מה זה שמיעה אבסולוטית ?!

TheMo

New member
שמיעה מוסיקלית ממש טובה...

אני חושב שהכוונה ב'אבסולוטית', היא שהאדם יכול לזהות כל צליל שהוא שומע (מבלי ליחס אותו לאחרים - אם תנגן לו תו בודד הוא יוכל לזהות אותו). בכלליות, שמיעה מוסיקלית טובה היא שילוב של גנטיקה וטיפוח הכשרון.

Alon XD

New member
../images/Emo45.gif פירוט

שמיעה אבסולוטית זה משהו שנמצא בך, העניין שצריך קצת ידע כדי להשתמש בה. נגיד ואני הולך לפסנתר, אומר לך לעצום עיניים ואני מנגן איזה תו, את יודעת בראש כבר איזה תו זה. כמו שאת מסתכלת על איזשהו עצם ואת מזהה את הצבע שלו מיידית אז ככה זה עובד עם צלילים
העניין המעצבן הוא - או שיש לך את זה או שלא. גם אני רוצה שמיעה כזאת
אתמול נפגשתי עם מישהי שזה נורא מפותח אצלה ואז הבנתי עד כמה זה גיאוני.

inbal287

New member
לי יש את זה../images/Emo9.gif

זה מפותח אצלי גם ככה, אבל בעזרת אימון נוסף זה בכלל נהיה מטורף. מה שמזכיר לי שמזמן לא עשיתי תרגילים כאלה :$

pilpelmemule

New member
איזה כייף לך.. למורה שלי

לפסנתר יש.. היא לוקחת דף תווים ושרה אותו בלי בעיות. היא גאון ממש!! והיא גם מזהה תווים כמובן.. וזה מפריע לה אם מישהו שר "דו" וזה לא באמת דו..

inbal287

New member
וואי גם אני ככה!

אני משתגעת אם מישהו שר לי את התו הלא נכון! אבל אני יכולה לכוון אותו ככה שבסוף הוא ישיר את התו שרצה לשיר.

tirasc15

New member
גם לאחותי יש את זה

היא מסוגלת לזהות תווים בודדים וגם מנגינות שלמות... היא מנגנת באורגן כבר מעל 10 שנים והיא אמרה שזה התחיל להתפתח אצלה רק אחרי זמן מסויים שהיא ניגנה - אחרי מספר שנים נראה לי.. אני חושבת שבשביל שמיעה אבסולוטית צריך ידע במוזיקה והרבה הרבה תרגול. לא נראה לי שמחייב שיהיה לך את זה מהתחלה, אני חושבת שאפשר לפתח את זה בהדרגה אבל בשביל לעשות זאת חייבים לעבוד על זה הרבה ולפתח את זה, וכמובן לא לסמוך על העובדה שיש לך את זה ולצפות שזה יבוא בלי להשקיע עבודה (לא שמישהו יודע מהתחלה שיש לו שמיעה אבסולוטית כדי שהוא יוכל להסתמך על זה) בכל מקרה, אני מקווה שגם אצלי זה יתפתח במשך הזמן כמו לאחותי.. הלוואי.. חחחח כמה חפרתי! טוב, מספיק.

Alon XD

New member
אאל"ט אז אפשר להגיע לרמה גבוהה

עם הרבה עבודה ופיתוח של זה.. אבל רק מי שיש לו את זה ונולד עם זה יכול להגיע ל-100% דיוק..

noamgot

New member
שמיעה אבסולוטית היא דבר מולד

יש להבחין בין שמיעה אבסולוטית לשמיעה יחסית - את הראשונה כמעט ואי אפשר לפתח בעצמך, מכיוון שמדובר באנשים שהחלק המוזיקלי במוח שלהם מפותח מאוד וככה הם זוכרים בקלות את התווים שהם שמעו. מישהו התלהב מזה שהמורה שלו קראה לו תווים ישר מהדף - זה מה שנקרא שמיעה יחסית. שמיעה כזאת ניתן לפתח ע"י אימונים לא מאוד קשים של לימוד המרווחים. נקודה חשובה לכל אלו שאין להם שמיעה אבסולוטית (כמוני) - אל תצטערו כל כך. תחשבו שהייתם יושבים בקונצרט, או מופע רוק (למי שנבהל), והייתם שמים לב שבמהלך כל ההופעה אחד או כמה מהכלים לא מכוונים כמו שצריך, אפילו בפער של שמינית טון. אני אישית הייתי משתגע. יש מספיק בעלי שמיעה אבסולוטית שהיו מוותרים עליה. כמובן שהיא עוזרת המון, אבל כאמור, יש לה גם מחיר...

inbal287

New member
זה באמת מעצבן,

אבל מסתדרים עם זה. זה כמו שאחרי כל הניתוחים במגמת אמנות שלי, אנלא מסוגלת להסתכל על יצירה בלי לנתח אותה מבחינת קומפוזיציה, צבע, אור וכו'
, וגם יצירות ספרותיות [אני גם במגמה ספרותית], אני קוראת ספר וישר מתחילה לנתח אותו...

nkk

New member
למי ששאל מהי שמיעה אבסוליטית

שמיעה אבסוליטית היא שמיעה לא רגילה יוצאת דופן ,מדהימה שאתו אדם שיש לו שמיעה אבסולוטית הוא צריך להגיד תודה לאמא ואבא כןןן הוא יכול לזהות תווים בצורה יוצאת דופן וזה מדהים אמן עליי

למעלה