מה זה שקען 8 - 10 מ"מ

BOLDER

New member
מאיזה ספר הבאת את זה?

אולי תתארי לי מה את רוצה לעשות ואוכל להמליץ לך על הדרך הנכונה בחפץ לב. בהצלחה קובי

אני מנסה לבנות ספסל לגינה מעץ

מתוכנית שלא אני עשיתי. בתוכנית כתוב: "קודחים קדחים מתקדימים בשתי קושרות הרגל התחתונה בעזרת מקדחה, שקען 8 - 10 מ"מ ומקדח 4 מ"מ" המילה שקען לא אומרת לי כלום ועוד שאלה, מה זה "ברגים מושכים"? בחנות לחומרי בנין לא ידעות להסביר לי וגם לא היו להם ברגים במידה הזאת (5X100)

אני היפראקטיבית

קשה לי לשבת בשקט, הראש שלי מלא רעיונות כל הזמן ואני עושה כמה דברים במקביל. זה בלתי נשלט.

מאגר

New member
../images/Emo24.gifשקען

שקען זו המילה העיברית לאותו מושג ישן של הנגרים והמסגרים (זאנק ) אותו שקע אלכסוני שנעשה עם מקדח גדול יותר בדרך כלל פי שניים מהחור הדרוש כדי שכונוס הבורג לא יפוצץ את העץ ובסופו של דבר יהיה בגובה העץ או הברזל מאחר ולא ניתן לשרטט כאן אין באפשרותי לעשות זאת להדגמה אבל קחי נייר ציירי משולש שווה שוקיים העומד על קודקודו קיטמי את קודקודו ומאותו מקום של בקיטום ציירי שני קוים ישרים מחקי את בסיס המשולש מתחי קוים משני צדיו ובמקביל להם משני הקוים היצאים מאותו קודקוד קטום ותקבי את חתך צורת העץ מקוה שהיסברתי נכון ותוכלי לדמיין לך או לצייר לך את זה

asitali

New member
אפשר עם מקדח גדול

ראש המקדח הוא בצורת חרוט (קוני). לאחר הקידוח עם מקדח 4 מ"מ לקדוח עם מקדח גדול במרכז החור ולהכנס מילימטרים ספורים ליצירת השקע. לא יודע באיזה מקדח כדאי לך להשתמש, זה תלוי בבורג שתבחרי. אני מציע לעשות נסיון על שאריות העץ. בהצלחה.

BOLDER

New member
אלמונית

עד שחזרתי לענות כבר קיבלת כמעט את כל התשובות. אז ככה המידה ניתנה לך בתיאור העבודה עלייך להצטייד פשוט במקדח ברזל בקוטר 10 מ"מ והוא יעשה את העבודה . בורג מתיחה הינו בורג שחלקו הברגה וחלקו חלק. החלק החלק נמצא בעץ אחד ואילו ההברגה מושכת את החלק השני ומצמידה אותו לחלק בו נמצא ראש הבורג. שקען קיים וצורתו כצורת חרוט אשר מקדח זעיר בקצהו. הוא אינו מועד לקידוח אלא רק ליצירת ראש קוני כמוביל ותושבת לראש הבורג. משתמשים בשקען גם בתעשיה בחרטות ברזל כדי לאפשר תמיכת החלק המעובד ע"י עוקץ המחרטה. אך הכי פשוט זה מקדח ברזל בקוטר 10 מ"מ כפי שציינתי . בהצלחה קובי

למעלה