מה זה תאורה חמה ומה זה תאורה...

shai955

New member
מה זה תאורה חמה ומה זה תאורה...

מה זה תאורה חמה ומה זה תאורה קרה? ומה ההבדל בין שתיהם? איך זה משפיעה על הסרט, על אותו שוט, על אותו דמות שעומדת שם.

shai955

New member
מישהוא יודע על הנושא הזה....

יש לי הרגשה שאתם לא רוצים לדבר על נושאים אחרים חוץ מעריכה. נכון שזה מאוד מעניין אבל יש עוד נושאים מאוד מעניינים בתחום הזה שברצוני ללמוד. אני ראיתי שיש אנשים שמביני עניין גם על תאורה, וגם למדתי רבות על זה, עם השאלה של הבד הירוק שיתפתח לדיון על התאורה, איפה למקם אותה. זה היה מאוד מעניין לקרוא ולהשכיל מזה. עכשו אני רוצה להשכיל על כל התחום של תאורה חמה ותאורה קרה. אז עם למשהוא יכול לעזור לי אני ישמח. וגם עם למישהוא יש רעיון לגבי סרט שברצוני להכין אני גם ישמח. ההודעה על הרעיון לסרט היא יותר נמוכה בדף, כי לא נתנו עוד רעיונות. בתודה מראש שי גרנות

נא לא להתבלבל

תאורה קרה ברוב המקרים היא תאורה פלורסנטית. תאורה חמה היא בעצם שימוש בפנסים אחרים שאינם פלורסנטים. לא להתבלבל בין טמפ' צבע למקור האור. בטמפ' צבע הקר הוא צבע הנוטה לכחול והחם נוטה לאדום. זה היה על קצה הבוהן, שבקצה כף הרגל, שבקצה הרגל האחת....

shai955

New member
אההההה.....

אז בעצם עם אני רוצה לעשות אווירת לילה אני צריך בעצם להשתמש בתאורה קרה. ואם אני רוצה לעשות אור יום אני צריך להשתמש בתאורה חמה. ניר תודה על התשובות. סוף סוף משהוא עונה לי.

NetGangsta

New member
בד"כ כן, אבל לא תמיד...

לפעמים אוירה מסויימת תדרוש לתת קצת צבע כחול למרות שהיא באמצע היום. שחק עם הצבעים, תראה איך זה יוצא במצלמה ואז תחליט.

shai955

New member
תודה...

תאמת אין לי תאורה שאני יכול לראות ולנסות. אני פשוט באמת רציתי לדעת את ההבדל, וגם על תאורה כללית. תודה בכל מישקרה ועם יש לך או למישהוא משהוא להוסיף אתם מוזמנים, אני ישמח לעוד אינפורמציה.

MK 18

New member
אני חושבת שאתה טועה...

חם נוטה לכחול וקר נוטה לאדום למרות שזה נראה שזה אמור להיות הפוך

NetGangsta

New member
איך הגעת למסקנה הזו?

אההה... כי אש ממצית טורבו היא כחולה וכשעושים קרח ממיץ פטל אז הוא יוצא אדום עכשיו הבנתי... :)

MK 18

New member
חחחחחחחח לא מצחיק

ככה לימדו אותנו במגמת תקשורת

NetGangsta

New member
איזו מגמת תקשורת?

בתיכון בג'נין? אהההההה... אז בגלל זה הסרטים הערבים נראים ככה...
לא באמת, איזו מגמה? איפה?

MK 18

New member
המגמה זה מטעם התיכון...

אבל הלימוד נעשה במכללה החדשה לתקשורת שזה חלק מהמכללה למנהל

NetGangsta

New member
מה, את כאילו עושה בגרות של בית ספר

רק שהכל בעצם נעשה במכללנ למנהל?!

מי המורה שלך לצילום?

אני אשמח מאוד לדעת את שמו.הרעיון הוא שזה יהיה כמו בחיים. כשמשהו מתחמם, הוא מקבל גוון אדמדם וקר לכחלחל. עשיו רוצי עם הנתון הזה למורה שלך ושאלי אותו מה דעתו בנושא. אל תתבלבלי עם טמפ' צבע. שככל שהיא נמוכה יותר הגוון אדום, וככל שהיא גבוהה הגוון כחול. (מעניין מה המורה אומר על זה)

למעלה