מה זה תינוכיס?

דבורי

New member
מה זה תינוכיס?

סליחה על הבורות, אבל אני קוראת כאן הרבה על התינוכיס, ורוצה לדעת אם כדאי לקנות אחד כזה לקראת הלידה הצפויה (בעוד כ-3 חודשים). הבנתי שדרושה בשבילו קואורדינציה לקשירות, ואין לי הרבה כשרון בדברים כאלו. כמה זה מסובך? ואיפה קונים כזה, ובכמה? בשביל אביחי היה לי SNUGLI, שהיה די נוח אבל אם הרבה מקום לשיפור: אי-אפשר להכניס או להוציא את התינוק מבלי להעיר אותו, ובחורף בלתי אפשרי להשתמש בו עם מעיל (קטן מדי). לגיל היותר גדול היה לי מנשא אינדיאני גדול, שפחדתי להשתמש בו עבור תינוק קטן. עכשיו אני מתלבטת אם לקנות תינוכיס, בייבי ביורן (איפה אפשר להשיג?), מנשא אינדיאני יותר קטן, או צירוף של שניים מהנ"ל (צפויים תאומים כך שיהיו הרבה אפשרויות והזדמנויות להשתמש בכל הנ"ל). מה המלצותיכן?

רותי ע

New member
מנסיון של חברה..

זה מה זה פשוט.. התינוכיס הוא יריעת בד באורך כמה מטרים שניתן לקשור בהרבה צורות לתנוחות שונות. מהצד זה נראה לי מסובך אבל החברה נשבעת שזה מאוד פשוט. היתרון שהתינוק יושב נוח לא רק לו אלא גם להורה והמשקל מתחלק בין שתי הכתפיים.

מלכה ב.

New member
מנשא בכלל לא כדאי לקנות לפני הלידה

זו דעתי, כדאי לחכות ולמדוד עם התינוק. כל מדידה אחרת (עם בטן ובובה למשל) לא תציג מצב אמיתי. גם לי יש נסיון עם סנאגלי ששימש אותי נהדר למעלה משנה עם הבכור ועכשיו עם בתי בת 8 החודשים, ועכשיו אני מתעתדת למדוד את ה"תינוכיס" ואולי להזמינו. בהצלחה!!

zimes

New member
ככה...

תינוכיס/תינוח - רצועה ארוכה (5 מטר אורך, 1/2 רוחב) של בד טריקו עבה. הקואורדינציה הדרושה לא כ"כ רבה. תמיד אפשר לבקש ממישהי בפורום שתבוא לבקר וללמד אותך (אני עם תאומים בני שנה, אני אשמח לעזור בכל דבר, אנחנו גרים בצפון). המחיר בין 110 ל 170 ש"ח, בחנויות או בדיוור ישיר. מעיל - אני לובשת את המעיל מעל המנשא, וסוגרת אותו על הילד. ככה נוח יותר וחם יותר לילד. תאומים שרק נולדו - אנחנו השתמשנו ב maya wrap. זה מנשא "אינדיאני" ללא ריפוד כלל. הייתרון שלו הוא שניתן להדק אותו כך שגם תינוק קטן לא יפפול, וכן שבגלל שאין ריפוד, די נוח לשים שניים (אחד על כל כתף, בהצלבה). טיילתי כך המון בהתחלה. בכל מקרה - אתם רוצים שיהיו לכם שני מנשאים, כזה שיהיה נוח לך, וכזה שיהיה נוח לבעלך.

מנסיון אישי - תינוכיס, מעולה

עם הלידה קיבלתי כמה מנשאים. SNUGLI היה שנוא על אורן והיא כל הזמן בעטה. לעומת זה בחודשים הראשונים כשהמשקל שלה עדיין היה נמוך, המנשא האינדיאני היה מעולה. מה שאהבתי בו זה שהיא יכלה ממש לשכב בו לרוחב ולישון. כשהיה קר גם הכנסתי פנימה שמיחה ועטפתי אותה. עם התינוכיס התחלתי להשתמש כשכבר היה לי כבד עם האינדיאני. מה שטוב זה שהמשקל מתחלק על כל הגב והכתפיי ואפילו עם תינוק של 8 ק"ג את לא שוברת את הגב. מאוד נח לילד ולאמא.

למעלה