מה זה ACME?

bennyTKD

New member
מה זה ACME?

למה הרבה פעמים בסרטים אמריקאיים קוראים לחברה בשם ACME? מה המקור של זה?

Eldad S

New member
אני מכיר מלה זו

כ-"פסגה", או "שיא". נראה לי שהיות שמלה זו מוצאה מיוונית, היא נראית אקזוטית ואולי גם בלתי מובנת, עטופה הילה של מיסתורין (והיא, כמובן, איננה מלה של יומיום). אולי זו הסיבה שמשתמשים בה בשמות חברות. השערה בעלמא.

strahd

New member
לא בדיוק

ACME הייתה החברה שיצרה כל דבר בציורים של הלוני טונס, ממגנטים (שבדרך פעלו נגד המשתמש בהם), עד לאוכל של הרוד ראנר. ראשי התיבות של החברה הן: A Company which Makes Everything.

Eldad S

New member
מעניין :) ועוד:

אכן נתקלתי בצירוף הזה, A Company that Makes Everything, כשחיפשתי את שם החברה ברשת, אבל לא שייכתי אותו ל"אקרונים" ACME. אני מניח שבנוסף, הם גם התהדרו במלה בעלת משמעות מיוונית, עם המשמעויות שציינתי. חיפשתי כעת שוב, והפעם - ב-Acronymfinder, ויש עוד פירוש אחד לשם (עם קריצה, גם כן): American Company that Manufactures Everything

Eldad S

New member
ניצול שרשור: ואם כבר באקרונים

עסקינן, מה פירוש ראשי התיבות A.C.E המופיעות לצד שמות האנשים הקשורים להפקה של סרטים (הם מופיעים בתור איזה תואר, לצד חלק משמות הקרדיטים של סרט על המסך).

American Cinema Editors

איגוד מקצועי של עורכי קולנוע, החבר באקדמיה לאומנויות ומדעי הקולנוע.

Y. Welis

New member
יש עוד כאלה, ליד שמות של צלמים

עורכי פסקולים, מאפרים, מלהקים, מפעילי מצלמה (מקצוע נפרד באמריקה) ועוד. כדאי רק לציין שתואר אינו אומר שמדובר ברב-אומן, אלא יותר בחברות של כבוד.

אם אני זוכר נכון

הפירוש של ACME כ A Company that Makes Everything או לחלופין American Company that... הוא בדיחה של המאיירים של לוני טונס, והפירוש כ"שיא" הוא ה"רשמי". ואגב, בשנות ~העשרים, ACME היה מותג אמיתי של ~בגדים. בדקתי את הנושא לפני כמה חודשים, ונראה לי שהמקור לידע הוא everything2, אבל האתר מסרב לעלות אצלי כרגע.

bennyTKD

New member
תודה. זה באמת הופיע גם בסרט

"מי הפליל את רוג'ר רביט". בני

למעלה