D&D
זה קיצור של DUNGEONS AND DRAGONS, בעברית נקרא מבוכים ודרקונים ובקיצור מו"ד. היא שיטה של משחק תפקידים. עוד על משחקי תפקידים, בפורום שלי כאן בתפוז שמספרו 353. גילוי נאות - כל הקישורים מובילים לאותו מקום. השיטה עצמה, היא מיושנת משהו וקיימות שיטות טובות ממנה לשחק. אני אישית משתמש בה, כי אני רגיל אליה, ושפצרתי אותה בהתאם לצרכיי מהמשחק. מה זה משחק תפקידים? במשחק תפקידים, השחקן בוחר לעצמו דמות בעולם שנמצא כולו בדמיון. בין אם הדמות היא אביר שצריך להרוג את המכשפה ולהציל את הביצה של הדרקון, בין אם הוא האקר שבורח מהממשלה אחרי שפרץ למאגר המידע שלהם על חייזרים, או סתם אדם פשוט בבית הספר, שפשוט משחק "חיים פשוטים" (או שלא). תפקידו של השחקן, לדאוג למטרות של הדמות, ולעזור לה להגשים אותן. בין אם זה "לנצח את הרעים", "לנצח את הטובים", "למצוא בעל", "לחיות באושר ועושר", או פשוט למצוא פינה נוחה בעולם ולחיות את החיים. ישנו משתתף במשחק, שהוא אחראי לכל מי שהשחקנים הם לא. הוא יהיה המפלצות, היצורים, האוייבים, הוא יקבע וינווט את העלילה בכללי, שתושפע על ידי מעשי השחקנים. בעתיד הקרוב (סופשבוע זה אני מניח), אני מתכנן לנסות להריץ משהו כזה על גבי הפורום. במשחק זה אני אהיה המנחה, והשחקנים יהיו הדמויות שיוגדרו מראש (במקרה של המשחק שאני אריץ, זה יהיה בעלי תפקידים שונים בקולג' אמריקאי דמיוני בעתיד המאוד קרוב) לעוד שאלות, בנושא, אתה מוזמן לפנות אליי או אל פורום משחקי תפקידים.