מה זה nlp

PreDirector

New member
NLP זה

כלי שעוזר לך להבין את עצמך ואחרים וגם לשנות את עצמך ואת האחרים

מצא

New member
היי מתחרטת../images/Emo6.gif

N.L.P הוא ראשי התיבות של N -neuro שזו המערכת העצבית L-lunguistic שזה החלק המילולי. P-programing שמתיחס לחלק ההתנהגותי,לתגובה. כל חוויה שכוללת-מחשבות רגשות...בין אם היא נוצרת בינך לבין עצמך,או עם אנשים אחרים,עוברת תהליך של "עיבוד מידע" דרך העיניים שלך או כפי שב- N.L.P מכנים זאת דרך המפה האישית שלך.כלומר,אנשים שונים מפות שונות. בN.L.P מצאו מכנה משותף למרכיבי המפה, ומכאן נוצרה טכניקה מעניינת ומדהימה ביעילותה ככלי לחיים וככלי טיפולי,כשניתן לזהות את ה"מפה" שלנו ושל אנשים מסביבנו החיים יותר פשוטים, מטרות ניתנות למימוש. זה ממש על קצה המזלג תוכלי להרחיב אם את מעוניינת באתר למצוינות וN.L.P ובעוד קישורים שמופיעים במאגר של הפורום.מקווה שעזרתי ועל מה את מתחרטת?
חג שמח עידית

מתחרטת

New member
תודה

מעניין מאוד, נשמע אכן דרך מרתקת לבדוק אם בכלל אנשים יכולים ליצור קשרים. שוב תודה.

מצא

New member
אנשים בהחלט יכולים ליצור קשרים|מאוה

ודווקא בעזרת הN.L.P אפשר ליצור קשרים טובים יותר. גם עם עצמנו(שזה הדבר החשוב ביותר)וגם עם אחרים. ולא ענית לי מה גרם לך לבחור את השם "מתחרטת" אם אינך רוצה לענות,אני מכבדת את רצונך. שוב חג שמח
עידית.

ביזנטית

New member
נצל"ש../images/Emo7.gif

לא יודעת אם זה המקום המתאים אבל אני חושבת שאני מדמיינת יותר מידי... אתמול שמעתי רעשים חזקים מהחלון שלי ...קראתי לאבא שלי...ולא ראינו כלום בחוץ...ואחרי שבדקנו הרעש נפסק למרות זאת לא הצלחתי להירדם...אתמול נרדמתי ופתאום רעש חזק מחוץ לחלון העיר אותי...יכולהיות שדימיינתי אותו כי עוד חצי ישנתי...וגם הרעש לא חזר על עצמו....... היום כשישבתי לא ממזמן על המחשב פתאום הרשת נפתחה מעצמה ברעש חזק ונבהלתי ופלטתי צרחה...אני לא יודעת מה קורה לי אם אני מדמיינת או לא...אבל אני לא מרגישה בנוח ללכת לישון ,אני גם לא מצליחה להירדם... מפחיד לי!!!

מצא

New member
היי ביזנטית../images/Emo13.gif

בין אם את מדמיינת או לא הפחד שאת חווה הוא אמיתי ומפריע לך להירדם. רציתי לשאול אותך כמה שאלות כדי שנוכל ביחד להתמודד עם הפחד. א. בת כמה את? ב. האם הרעשים/פחד מופיעים רק כשאת לבד? ג. מה עוזר לך להתמודד עם הפחד? ד. האם יש עוד דברים כרגע בחייך שמטרידים אותך? תודה, מחכה לתשובות עידית.

ביזנטית

New member
שלום...../images/Emo181.gif

אני בת 15 כן,שהיתי לבד נראה לי שספר שאני קוראת עוזר לי להירדם- בלי לחשוב הרבה...בזמן האחרון זה בדרך כלל עובד... כן יש הרבה דברים שמפחידים אותי ומציקים לי, אני לא מסוגלת לסמוך על אנשים, אני מפחדת שמשקרים לי כל הזמן,שמספרים דברים שאני מבקשת שלא יספרו לאחרים,שמדברים עלי דברים שליליים מאחורי הגב...וזה רק חלק קטן מהדברים שמעיקים עלי... אשמח על עצות..מה שלא יועיל לא יזיק...תודה מראש...

breuven

New member
שקרים בכל הצבעים

1. לקנות קקטוס . כל יום לסובב אותו ל1/7 בכיוון השעון ולמצוא בו איזה נקודה חדשה - כתם, מחת שבורה , חריץ-משהו 2. לכתוב ביומן מה 3 דברים קטנים טובים שקראו לי היום ( אבל זה צריך להיות טוב ברמה של חויה אישית ולא של מוסכמות - משהו שאת גילית שהו או מהנה ) 3. לתכנן למחר 3 דברים שארצה להנות מהן ( לדעת שהן לא חיבות להתקיים) 4. ריצות ערב - 30 דקות עם נעלי ספורט ועצמך. כשאת רצה -את יודעת יהיו לפניך הרבה דברים שונים - אלה שאת יכולה להנות מהן ואלהשאת יכולה ללמוד מהן. בברכה ר.

מצא

New member
היי ביזנטית../images/Emo13.gif

העצה שאני נותנת לך כאן היא כמו "לטיפה" לעצמך, במידה ואת רוצה להעמיק תוכלי לפנות לתמיכה,שתעזור לך בצורה יותר יסודית. אני מבינה שיש לך הרבה מחשבות מטרידות לגבי הקשרים שלך עם אנשים אחרים, דאגות ופחדים. אז בואי תדמייני איך כל מחשבה כזו נראית כמו ענן,ענן אפור מלא במחשבה המטרידה, ובואי תתחברי לנשימות שלך... כל נשימה מכניסה אויר נקי,רענן לגוף,כמו רוח קיץ קלילה...שימי לב איך הנשימה,הרוח מתפזרת לך בגוף,משחררת אותו...ונשימת הרוח הזו מפזרת לאט לאט את ענני המחשבות... כל נשימה מאפשרת לעננים להמשיך הלאה להתפזר...ולהשאיר את הראש נקי...צלול... רגוע...שימי לב איך עם כל נשימה את משוחררת יותר...רגועה יותר...והנשימה הזו היא חלק ממך...ובכל פעם שיגיע ענן מחשבה שאינך חפצה בו,תוכלי להתחבר לנשימות שלך...לרוח הקיץ הקלילה... בהצלחה,אשמח לשמוע ממך עידית.

למעלה