מה זה NURBS?

BladeRaider

New member
מה זה NURBS?

אני יודע שזו שיטת MODELING, אבל איך עובדים איתה?

ejay

New member
Nurbs

זה ר´ת של המונח Non Uniform Rational B-Splines . זוהי דרך לייצוג מתמטי של עקומות ומשטחים. העבודה עם nurbs דומה לעבודה עם כלים אחרים, אבל היות ופני השטח מחושבים באופן מתמטי עקבי, הדיוק גבוה יותר ומאפשר שימוש בכלים שמודלים מבוססי פוליגונים אינם מאפשרים. יש המון מתמטיקה מאחורי זה, אבל אני לא בקיא בזה, ואני לא בטוח שזה מה שאתה מעוניין לשמוע. הדרך הטובה ביותר להבין איך זה עובד היא להתחיל לשחק עם תוכנה כמו rhino3dשהדמו שלה ניתן להורדה בחינם מהאתר www.rhino3d.com . יש הרבה טוטוריאלים לתוכנה זו ולאחרות שיעזרו לך להבין את היתרונות והחסרונות בעבודה עם nurbs .

ejay

New member
תמיד מתעסקים במתמטיקה,

אבל ברוב המקרים היא שקופה. אתה לא עובד ישירות בנוסחאות ובמשתנים, אבל כל דבר שאתה עושה מושפע ומשפיע עליהם. בכל אופן- כפי שכבר כתבתי כאן בעבר- לדעתי עבודה במקס על nurbs אינה נוחה, אני חושב שכל מי שניסה את זה ומכיר גם תוכנות אחרות יסכים איתי. אם אתה ממש מוכרח nurbs , לך על Rhino ..אם לא, עבודה במקס עם surface tools, או עבודה עם פוליגונים רגילים+meshsmooth הן הדרכים היעילות ביותר.

ejay

New member
אחת משיטות העבודה במקס,

בה בונים את המודל ע´י שלד של splines (שבו כל פאה תחומה ע´י 3-4 צלעות), ועל גבי שלד זה מפעילים surface modifier. טוטוריאל לדוגמא

רועי בר

New member
שיטת מידול דומה לזו של spline

שיטת מידול דומה לזו של spline , ה nurbs יכולים להיות בעצם splines (שדירות) שעברו המרה השיטה היא מיועדת בעיקר ליצירת אובייקטים חלקים כמו פרצופים ,אני מכיר ספר טוב שמסביר את העניין כנס לסטימצקי וקנה את 3d studio max מאת מישל טואסון או משהו .. יש להם את זה !!!

למעלה