מה זה VBR MP3?

R750-Girl

New member
Variable Bit Rate

זה אומר שחלקים שונים בשיר ממומרים בקצב שונה

barakbl

New member
Variable Bitrate

שזה ההיפך מ CBR (כש CBR זה Constant Bitrate). במילים אחרות, ה VBR זה אומר שהדחיסה היא בביט רייט משתנה. לא מספר קבוע. זה מאפשר לך להגיע ליחס של איכות גודל קובץ טוב יותר יחסית. למשל, אם אתה מרגיש שב 192 KBPS האיכות מספיק גבוהה עבורך, אבל הקבצים כבר גדולים ומנופחים מדי, תוכל לנסות להשתמש ב VBR בערכים מתאימים שיגרום לכך שבמקטעים בשיר שצריך ביט רייט גבוה יותר (ה ENCODER מבצע את ההחלטה תוך כדי הדחיסה), יהיה הביט רייט של 192, אבל במקטעים אחרים הביט רייט יהיה למשל 128. המספרים כל הזמן משתנים לאורך ניגון הקובץ. זה מאפשר לך לקבל יחס גודל קובץ/איכות טוב באופן יחסי. אני אישית בד"כ מקודד את הקבצים שלי בביט רייט משתנה. גם ל ogg החופשי יש את האפשרות הזאת לביטרייט משתנה. לא יודע לגבי פורמטים אחרים.

בוזו

New member
איך אני יכול לדעת אם

קובץ mp3 שיש לי עם המחשב הוא CBR או VBR?

R750-Girl

New member
תפעיל אותו (WINAMP) או כל תוכנה

דומה, ותראה אם הקצב משתנה. במקביל אתה יכול לעשות RIGHT CLICK ולבדוק את המאפיינים שלו.

בוזו

New member
אין לי את

הלשונית id tag
עובד עם xp SP2.

R750-Girl

New member
הבנתי.

אז היא כנראה שם כי יש לי תוכנה מסויימת מותקנת במחשב. בכל מקרה, נסה להפעיל קובץ MP3 מסויים - ותראה אם ה BITRATE שלו משתנה. איזו תוכנה משמת אצלך לניגון קבצי MP3? זה מאוד ברור ב-WINAMP

בוזו

New member
אם אני לוקח

דיסק מקורי, ומעתיק את השירים למחשב עם windows media player בתור mp3 - זהVBR או CBR?

R750-Girl

New member
תלוי עם איזה אפשרויות אתה מעביר

אני לא מכירה את ה-windows media player מספיק אבל אני רק יכולה להניח שברירת המחדל היא CBR

למעלה