מה זה ZONE1? מצ"ב תמונה

פיקולו

New member
מה זה ZONE1? מצ"ב תמונה

ariasdo

New member
ננסה לעזור לך - ZOVE1 = לרמת טווח הדופק הראשונה באימון ..

הכוונה לכל סוג אימון שגורם למאמץ ומפעיל שרירים .
השימוש במונך בעיקר בתחומי הספורט שחייה , אופנים , ריצה . ( טריאטלון )

zone 1 = הדרגה הראשונה מתוך 5 = ( בערך 50% מהדופק המרבי )
אימון בטווח הזה מאפשר לגוף להתאושש ביתר יעילות תוך הפעלת השרירים .

אני אישית בגלל הגיל המבוגר - מקסימום מגיע ל zone 3 הטווח האירובי עד .80%
וזה רק על הטריינר בבית .

ממליץ לך אם אתה רוכב לבד לא להגיע מעל דרגה zone 4 שזה = הטווח האירובי עד .90%

לכל zone יש תפקיד עבור אפקט האימון - זה כבר מאמן צריך להסביר - לפי המטרה שלך .

אם ההייתה יודע לקרא פולנית - אז יש לי הרבה אינפורמציה בשבילך .

יום טוב

אריה סדובניק

ItsikH

Member
בדיוק לכן אימונים בהתכתבות לא מומלצים. בתורת האימון הענפית
יש מגוון דוקטרינות, שיטות ומדדים, וחובה לכן לברר עם המאמן את עקרונות השיטה שלו. סביר להניח שהוא מתכוון למדד הזמין והנפוץ ביותר לעצימות - דופק - אלא שחלוקת הדופק לתחומי עבודה היא עצמה כפופה לשיטות שונות [אני כבר לא מדבר על כך שיש מדדים אחרים לעצימות].

ItsikH

Member
ובכל זאת כמה מושגי יסוד בטווחי דופק
ראשית, הטווח הרלוונטי הוא בין דופק מנוחה לבין דופק מירבי. דופק מנוחה נמדד במנוחה מוחלטת, דופק מירבי הדרך המדויקת היחידה למדוד היא במאמץ מירבי, אבל אומדן סביר יהיה 220 פחות הגיל.
חלוקה גסה ודי מקובלת בהעדר מידע נוסף תהיה
50%-60% - 1
60%-70% - 2
70%-80% - 3
80%-90% - 4
פחות מ-50% ייחשב מה שנקרא ACTIVE REST - פעילות נמוכה שמאפשרת התאוששות, לא נחשבת לאימון.
למעלה מ-90% ייחשב ALL OUT - מאמץ מירבי לפרק זמן קצר.

חלוקה הרבה יותר מדויקת ועדינה אפשר לעשות על סמך בדיקה ארגומטרית עם סף חומצת חלב. בהעדרה, מניחים כהערכה גסה את סף חומצת החלב באזור ה-85%, כלומר 80-90 הוא באזור הסף - לאימונים עצימים ואינטרוולים - שלשות הנמוכים יותר הם ארוביים בעצימויות שונות.

[ד"א ניתן להעריך סח"ח בפרוטוקול בדיקה עצמאית עם מד דופק בלבד].

רץ בשטח

New member
אם תרשה לי (יש לי קשר כלשהו לדף הצולם)

אתה יכול לראות הסברים מלאים לטווחי הדופק, כמו גם לתרגילים השונים, כאן.

לתכנית יש גם דף פייסבוק, לא פעיל במיוחד, אבל כאשר נשאלות שאלות הן נענות במהירות.

ולעניין הכללי, התכנית הזו נכתבה במקור על ידי מייק לירנדי בדיוק כדי "ללמוד בהתכתבות" איך להתאמן לאיש ברזל. עד היום התאמנו איתה מאות (אם לא אלפים) בהצלחה לא רעה, ואני מכיר כבר כבר עשרות שהתאמנו עם הגרסא המתורגמת, וסיימו בהצלחה את המרחק המלא. אין ספק שהיא רחוקה מלהיות אופטימאלית, או להתאים לדרישות של מתחרה ספציפי, ולכן התוצאות לעולם לא יהיו אופטימליות. אבל מי שהמטרה שלו לסיים איש ברזל במסגרת הזמן של 17 שעות (ואני מכיר בארץ כאלו שהתקרבו ל-10 שעות איתה, ובחול יש מי שהעידו שירדו ל-9 שעות) בהחלט יכול להשתמש בה כמיסגרת לאימונים - במיוחד אם הלוז, הכיס הוא האידאולוגיה שלו לא מאפשרים לו להתאמן בקבוצה מסודרת.

למעלה