מה זה

מה זה

חד הוריוּת ? בעיניכם? מכל אספקט שתבחרו. רקע: השבוע (חודש לפני סיום הלימודים) קניתי לג´וניור סופקולסוף חוברת עבודה של ספר הלימוד "איש איש ומשפחתו" שהם לומדים בשיעורי מולדת. (מה הקשר? - אין לי מושג ) מכיוון שכך , היה עליו להגיש שיעורי בית עד עמוד שמונים , כל החומר של כל השנה. עד עמוד שלשים ושניים הוא עשה בערב (אמש). בבוקר (הבוקר) הוא עשה עד עמוד ארבעים. כשהוא יושב על שיעורי בית בצורה מרוכזת (תרתי ) הוא דורש אותי לידו. נמשכתי לעיין בספר (חומר לימוד כזכור לכם ) וראיתי שהוא מדבר על סוגי משפחות והרכבן. החלפת/בחירת שם לאחר נישואין. כל התהליך של הנישואים וההתפתחות. סיפורי פרידות של הורים. וכו´ (בקיצור : השתלמות מקצועית בשבילי לפורום
) . זה והשיחות האחרונות כאן , החל מדודו וכלה ברוני וחנה , הביאו אותי לעורר את השאלה. אז מה חדוריוּת ?

הייתי מאוד רוצה לענות לך אבל,

אין לי מושג אין לי מושג מה ההבדל. הרי לכל אחד יש טאקלים עם האמא כל אחד צריך לשמוע בקול האמא לכל אחד האמא מעצבנת לפעמים. אז זה מאפיין את חדוריותי? מה זה חדוריות בשבילי (סלחו לי שאני לא פוליקל קורקט כמו אביגיל ומרגיש צורך לנקד כל חדוריות
(אבי, הכנסת עצמך לתסבוכת
))? זה כמו דוריות רק עם אחד באמת שאין לי מושג זה סוג אחר של משפחה. משפחה עם אחד והאחד(ת) הזה הוא גם אבא וגם אמא (לא באופן הכי מוצלח אבל משתדלים
(בדיוק היום התחלתי לקרוא מחדש את "זיגזג")) -פורג´, אף פעם לא היה לי אבא שירים אותי בבריכה, אבל תמיד היתה לי אחות שתטביע אותי

ophra

New member
וויי... אביגיל.... קשה....

מאוחר עכשיו קראתי יחכה למחר (נתת לי חומר למחשבה לפני השינה...)
לילה טוב כולם!!!!!!

חחחחחח ממש היום התייחסתי לעניין

בתשובתי לעקשנית להלן רשימת כל המשפחות האפשריות - בדקי בספר, הם בטח פספסו כמה
בכל מקרה, אני מצרפת כאן משהו שכתבתי במקום אחר לפני המון המון זמן כאשר מישהי ניסתה לומר לי שמשפחתי החד הורית אינה שלמה: העובדה שילד זקוק להזדהות עם דמות משני המינים לא אומרת ששתי הדמויות מוכרחות להרכיב את התא המשפחתי הקטן. לא הגבתי קודם על חילוקי הדעות שלך בדבר השלמות המשפחתית שלי. אך נראה שכדאי שאגיב.. יש כל מיני משפחות:
משפחה דו הורית דו מינית
משפחה דו הורית חד מינית
משפחה חד הורית לחלוטין (דוגמת בנק הזרע)
משפחה חד הורית מדומה (בן זוג בכלא, בים, בחו"ל)
משפחה חד הורית חסרה ( אלמן / נעלם / לא מתפקד)
משפחה דו הורית שההורים חיים בנפרד כשתי יחידות חד הוריות
משפחה דו הורית שההורים חיים בנפרד ולפחות אחד מהם מחובר במשפחה דו הורית דו מינית חדשה
משפחה דו הורית שההורים חיים בנפרד ושאחד מהם מחובר במשפחה דו הורית חד מינית חדשה שכחתי איזה צירוף? יש מי שחושבים שאם אין אבא-אימא-ילדים המשפחה לא נורמלית או לא שלמה. אני חושבת אחרת: יש גבר ואישה = זה זוג יש הורה וילד = משפחה יש יותר? המשפחה גדולה יותר אם יש אהבה ותקשורת = משפחה טובה ואוהבת אם יש התעלמות, אלימות והתעללות = משפחה גרועה / לא מתפקדת אם ילד רצוי ואהוב - מה הוא צריך יותר מזה?
זהו בינתיים - בטח עוד יהיה לי מה לומר

ophra

New member
טוב... חזרתי לענות.....

אכן חשבתי הרבה אתמול בלילה לפני השינה היום בבוקר במקלחת ובפקק לעבודה. מה זה חדוריות??? לא הצלחתי להגיע לתשובה שלמה אבל יש לי כמה נקודות שכן הגעתי אליהן: א. כל אחד/ת רשאי/ת להגיד את עצמו כפי שהוא רוצה מצידי - גם אשה נשואה, שהבעל/אבא לא עושה כלום ולא שותף בכלל בגידול הילדים - עשויה להרגיש חדורית. החוק אמנם לא יכיר בה ככזו, אבל אם היא מרגישה לבד בגידול שלהם - אז יכול להיות שהיא צודקת. מצד שני - אני יודעת על אמהות גרושות שלא מגדירות עצמן כ"חדוריות" מכל מיני סיבות (אם זו חזקה משותפת על הילדים, אם יש חבר חדש שחי איתן בבית ותומך, או סתם אם גידול הילדים נמצא אצלן במקום אחר בסדרי העדיפויות בחיים). בקיצור my point is כל אחת/ד - וההגדרה שלה/ו. ועוד דיעה שגיבשתי. חדוריות אינה קשורה לכסף אני אולי מקבלת מזונות מאב´שלהם ומישהי אחרת נעזרת בהורים ואחרות נאלצות להיעזר ברשויות (ואני לא אתחיל כאן לשפוך זעמי עליהן בשם חדהורי שלנו ואחרים...) עדיין - אני זו שקובעת סדרי עדיפויות (כספיים) ואני זו שצריכה ללמוד להסתדר בין שלושתינו (אני והילדים) עם התקציב הקיים זה כן סממן של חדוריות מאיפה מגיע הכסף - זה משהו אחר (לדעתי) אז בינתיים אמרתי בעיקר מה-זה-לא ויותר קשה להגדיר מה-זה-כן.... אני חושבת שה"כן" מבחינתי הוא פחות-או-יותר מה שאמרתי בהודעה שהכותרת שלה היתה: "רוצה לשתף אתכם" (אביגיל - אני לא יודעת לעשות קישורים....
) או במשפט אחד: הלבד בגידולם בהחלטות בהתלבטויות בקשיים בשמחות בהתרגשויות הקטנות בנדודי שינה בטיפול ביומיום לבד אין שותף לפחות לא שותף אמיתי יש חברות משפחה כמובן אבל אף אחד מאלה אינו שותף ממש. זו חדוריות בעיני שיהיה לכולם יום נעים!

בדיוק עניתי בתגובה למטה אתמול אך

כיוון שהיא כבר לא "קופצת" וגם היתה בהקשר אחר אעתיק אותה לכאן ו...אולי גם אוסיף.אגב התגובה היתה לנאוה שטוענת שגרושה אינה חד הורית והאמת? התקוממתי. מדוע אישה גרושה שמגדלת את ילדיה לבד , כשילדה אותם חשבה על שיתוף פעולה ולרגע לא חלמה שתצטרך להתמודד לבד אינה חד הורית? הרבה מאיתנו מתמודדות לבד למרות שיש "אבא" ברקע. כשיש משהו טוב בחיי הילד הוא הילד שלנו, כשקורה דבר פחת טוב זה הופך להיות הילד שלך . גם המזונות הם "אני נותן לך" (אפשר לחשוב שעם 1100 ש"ח שהוא נותן לשני ילדים אפשר לבנות מדינה ,מכסימום מממן את הקוטג´ - במכולת ). כשהזעיקו אותי לבית חולים באמצע הלילה כי בני נפגע קשה אף אחד לא התחלק איתי באחריות ובהחלטות ועוד כהנה וכהנה דוגמאות , אך מה שבטוח שלא תמיד יש חלוקת אחריות. (רגע זמן קיטור... אוףףףףףףףףףף הוא לא לקח אותה כבר יותר מחודש,נגמר לי האויר). לעומת זאת מי שבחרה ללדת ילד מתרומת זרע או בכל דרך אחרת לקחה על עצמה החלטה מודעת מבחירה מלאה שהכל עליה ועל כן מבחינת ההגיון - מה לכן כי תלינו,הרי זה מה שבחרתן. ועל כן בואו לא נעסוק בעל מה ולמה כל אחד/ת מאיתנו חד הורי,יש לנו קשיים,יש לנו עם מה להתמודד,בואו נעשה זאת יחד. מי שמגדל את ילדיו לבד,כאשר מלוא האחריות עליו (ומזונות אינן אחריות זה רק כסף שגם הוא לרב לא מספיק לכלום) הוא חד - הורי. כשיש הורות משותפת - חזקה משותפת זו אינה חד - הוריות בעיני וכך גם לא אב או אם שהילד מגיע אליו/ה לשישבת פעם בשבועיים.

ophra

New member
ניצת... (אין אייקונים...)

איתך בכל מילה (גם אני אתמול התקוממתי, כעסתי קצת ואפילו נפגעתי טיפה
) רק את המשפט האחרון אני לא בטוחה שהבנתי - אם הילדים שלי נמצאים אצל אב´שלהם כל סופשבוע שני זה אומר (לדעתך) שאני לא חדורית? או הוא? יום מקסים!

עפרה

בודאי שהוא. מה החד הוריות בלקחת את הילדים לסופשבוע? ומבקשת את סליחת האלמנים/ות ששכחתי להזכיר,עבורם/ן בכלל לא היתה בחירה...

עפרה (אייקונים)

פעם הבאתי לך פה דף עם כל האייקונים + הקוד אם תעשי חיפוש על שמי עם הכותרת "שירות לציבור", תמצאי את זה מצטער שאני לא מחפש
דרך אגב- לא קיבלתי מענה על מסרי -פורג´, עם אצבע נקועה

ophra

New member
פורג´י.....

אני יודעת איפה למצוא אותם ואם תבדוק היטב - תראה שאני גם לעתים עושה בהם שימוש רק ש.... במחשב בעבודה כנראה שמו כל מיני חסימות של האינטרנט ולכן לפעמים אני לא מצליחה לפתוח את החלון שלהם ונאלצת להסתפק בטקסט בלבד. ותגובה למסר - מיד נשלחת...

הנה, תראי. את זה לא חסמו

זה לא החלון בקטן שקופץ פה. זאת בכלל כתובת אחרת -פורג´, מתחיל להתעורר

לא התכוונתי לפגוע באיש...

עפרה, ניצת באמת לא התכוונתי להרע אבל... מי שחד הורי או דו הורי זה הילד... ילד עם שני הורים הוא: דו... וילד עם הורה אחד הוא: חד... ויש הבדל גדול אם יש לך מזונות 1100 ש"ח בחודש או שאת צריכה לעבוד גם בשביל זה... ובין אם בחרתי ובין אם לא, להיות חד הורית זה כמו ת"א - חיים / אחריות ללא הפסקה הלוואי והיה לי ערב פנוי בשבוע - שלא לדבר על שניים וסופשבוע אחד בחודש - בטח אם יותר ואני אוהבת את יהונתן עד כלות... אבל... נחמד היה אם יכולתי להתפנק בבית קפה למשל... בכל מקרה, אני לא ממעיטה מהקושי שלכן, להפך, בדברים מסוימים יש לכן קשיים שאני רק יכולה לברך על זה שאין לי אותם
מקווה שנסלח לי

נאוה ברור וידוע שלא התכוונת לפגוע

ולפחות אני לא נפגעתי,רק כועסת על כל נסיון ליצור אי אלו "מעמדות", ודאי שמת לב שהתייחסתי באותו אופן לגבי קבוצה של נשים בלבד... ולגבי ההגדרות - אוקי את מסתכלת על החד מהכיוון של הילד שזה נקודת ראיה שונה,אך אני חושבת שלפחות רובו מסתכלים (וגם ההגדרה בחוק )על ההורה. ז"א אם כך לפי הגדרתך , איך יקרא ילד להורים גרושים שאביו עזב את הארץ למשל ואין לו קשר איתו? דו הורי או חד? מסכימה איתך לגבי הללא הפסקה ובכל זאת עדיין אומרת - זו היתה הבחירה שלך,במודע.אני למשל תמיד הסתכלתי על חד הוריות מבחירה ואמרתי לעצמי ולהן: איזה אומץ יש לכן,איזו תעוזה,לקחת כזו אחריות ענק לבד. יודעת שאישית לא הייתי עושה זאת מהרבה סיבות ואיני מתביישת לומר שחלקן אגואיסטיות לחלוטין (אבל גם בבחירה להיות חד הורית יש מין האגואיזם). אבל איני חושבת שזה העניין כאן בפורום (אולי היה מתאים יותר לחד הוריות מבחירה). בכל מקרה נאווה ,את יודעת גם אם את חושבת אחרת עדיין אין זה אומר שאיני אוהבת אותך כמו שאת (לפחות את מה שהספקתי להכיר כאן בפורום).

ענבל30

New member
שאלה קצת גדולה...

המצב המשפחתי שלי הוא משהו כזה: יש לי ילדה, וחתול, ואנחנו גרים יחד בדירה שלנו... יש לי הורים - סבא וסבתא של רומי - שאנחנו רואות כל יום. הם ורומי מאוד קשורים, ולי הם עזרה גדולה ומבורכת. יש לי אחות - הדודה המקסימה של רומי, שתיכף בורחת לה לחו"ל ואחר כך תעבור לגור רחוק... יש לי שני אחים - הדודים של רומי, מתים עליה, אבל לא מאוד קרובים אלינו. יש גם סבא וסבתא שלי, משני הצדדים - כך שלרומי יש מלא סבים וסבתות שאוהבים מפנקים ונותנים מתנות... גדלתי במשפחה "סטנדרטית", ההורים שלי אוטוטו חוגגים 32 שנים יחד, וסה"כ מצאתי את הדרך האישית שלי, שלמרות שהגעתי אליה בפתאומיות לא מתוכננת, כבר היתה לי זיקה אליה... מצאתי את האפשרות להקים משפחה, בלי למצוא בן זוג. התאים לי. (הסבר: נכנסתי להריון מגבר שלא היה בן זוגי, מישהו שפגשתי בחו"ל. חזרתי לארץ בהריון... בדקתי קצת את תגובות הקרובים אלי, והנה אנחנו פה, רומי ואני...) אז מה זה חדוריות בשבילי? המשפחה הפרטית שלי, הדרך הקצת שונה שלי להיות אמא. לא מעשה גבורה שמצריך צל"ש, וגם בהחלט לא מקור לבושה. פשוט - הדרך שלי.

../images/Emo45.gif לכולם ../images/Emo13.gif

זה מעניין לראות את הפינה האישית נכנסת לראיית העולם הכללית. ברשותכם , אני אכין מזה מאמר לפורום

למעלה