מה זה

אגרת תיעול? השתגעתם?

הקופה של העירייה מלאה כסף!
אני צריך לממן את השכונות החדשות? שיכניסו עוד כסף לקופת העירייה?

ש ע ר ו ר י ה !!!!!

3718

Member
ללא הסברים וללא אפשרות לתשלום באינטרנט

או בטלפון.
&nbsp
מוזר ביותר

בדיוק על זה אנחנו מדברים

לוקחים לנו אלפי שקלים בתירוץ כלשהו.
וכולם שותקים.

321032101

New member
זה "פשוט" מאוד,,,,

תיעול זה ניקוז למי גשמים, כמעט כל רעננה בנויה-וכפועל יוצא בכל רעננה יש ניקוזים ,שאם לא כך ,כל שנה היו הצפות(ואני לא מדבר על הצפות מתחזוקה לקויה )
כל בניין חדש שניבנה משלם הטלי בניה ,ומשלם המון -המון -המון כסף ,
בנוסף כל שטח חקלאי שמופשר לבניה משלם מלבד אגרות הבניה ,מס השבחה בסך מאות אלפי שקלים לכל יחידת דיור . השמועה אומרת שהאגרה על יחידת דיור בנווה זמר מוערכת בכ450000 ש"ח לכל יחידת דיור ,נתון " למשא -ומתן'
עכשיו ,לדוגמא ,לנווה זמר עדיין אין ניקוז , מי אמור לשלם את הניקוז לשכונה חדשה , -היזמים על כל מה שמשתמע מכך ( כלומר הדיירים ,,, ) או כלל תושבי העיר ?

מערכת הניקוז המרכזית דינה כדין מערכת הכבישים המרכזיים

היא חייבת להבנות ע"י העיריה מכספי הארנונה.
במקרה הנדון, מאחר ואין אפשרות חוקית להעלות את הארנונה, העיריה משתמשת בסעיף החוק, שהיא יכולה להטיל היטל ניקוז, הטל ביוב וכו'.

אין ויכוח על חוקיות העניין. רק על מי "צודק"

התיעול נועד לשכונות חדשות שעם הזמן יזרימו הון כסף לקופת העירייה בצורת מיסים.
כרגע נדרש מימון לפרוייקט, ומאחר ויש כסף בקופת העירייה אין צדק להטיל את הנטל על התושבים.
כשהכסף יגיע בצורת ארנונה אנחנו לא נקבל אותו חזרה...
מש"ל

321032101

New member
"הרווח" של העירייה הוא רק ורק מהיטלי ההשבחה

על תשלומי ארנונה העיריה ממש מפסידה ,על כל שקל שהעירייה גובה מארנונה למגורים ,היא מוציאה כשקל וחצי ,ככה שלא רק שאין רווח העירייה ממש " מפסידה "
( יש תשלומי ארנונה ממסחר-תעשיה ושם הסיפור שונה לחלוטין )

אין לי דמעות בשבילם

לא מכיר את כל התחשיבים אבל ברור שיש לעיריה אינטרס לבנות כמה שיותר, מה שבסופו של דבר מיתרגם לכסף - באופן ישיר או עקיף.

אבל לעינייננו - אין הצדקה שהתושבים הותיקים יממנו מכיסם הקמת שכונות חדשות, בצורת היטל תיעול או כל תירוץ אחר.
במיוחד כשתזרים המזומנים של העירייה לא חסר כלל.

למעלה