מה זה ?

oisdvib

New member
מה זה ?

באתר של ידיעות אחרונות-אוכל יש מתכון לעוגיות ורשום שם למלית פלפל אנגלי טחון, מייס וציפורן. מה זה מייס? ואיך זה משתלב עם אוכמניות יבשות ופלפל אנגלי ?
 

קישלורן

New member
אשמח גם כן לדעת מה ז המייס הזה

בכל אופן, אני יודעת שבעוגיות ג'ינג'ר ברדמן (סליחה שזה בעברית) יש פלפל אנגלי. הישראלים לא רגילים לעוגיות מתובלות ו/או חריפות מעט אבל מנסיון - זה יוצא מאוד טעים. אפילו נרשמה התלהבות מההורים שלי שיותר "ישראלים" בטעמם אי אפשר למצוא.
 

נופר א

New member
מייס -הסבר מהאתר של מעל השולחן

מייס mace הקליפה החיצונית והמיובשת של אגוז המוסקט, שיש לה טעם המזכיר פלפל שחור וקינמון. מייס משמש לתיבול מאכלי בשר (בעיקר חזיר), טרינים, וכחלק מתערובות תיבול לכבישה. במקרים מסוימים הוא בא במקום אגוז המוסקט, למשל באיטליה מתבלים את הרוטב הלבן (בסגנון רוטב בשמל), דווקא עם מייס.
 

רובנס

New member
נקרא גם משייה משמש לתיבול קציצות

בשר ובמאכלים מרוקאים. כמו כן משמש לתיבול עוגות גלידות וכו'
 
למעלה