מה זה?

H2SO4

New member
מה זה?

שלום. תמונה שצילמתי היום התל אביב על גדות הירקון. אני לא מתמצא בזוחלים וחשבתי שבטח תוכלו לומר לי איזו חיה זו. תודה

הייתי מוסיף ואומר שהאיגואנה הזאת

נראת רע. הרגליים שלה נראות קצת רזות והבטן נפוחה (כנראה גזים). אני מקווה שמישהו שגר בסביבה יאסוף אותה משם, לטובתה ולטובת החיות מסביב. אם תוכל לפרט יותר היכן על גדות הירקון אולי זה יעזור למי שגר בסביבה ויש לו עניין לעזור.

H2SO4

New member
לאורך הירקון, מזרחית לגולפיטק (בגדה הצפונית) יש רציף עץ ממש על שפת הנחל. על רציף העץ הזה נראתה האיגואנה.(הרציף ~200-100 מטר מזרחית לגולפיטק) (נ.צ. עזר: מעט מזרחית לרציף הזה משפצים את גדת הנחל. כך שאם תגיעו לאזור, הרציף עם האיגואנה הוא הרציף הראשון מערבית לאתר השיפוץ). בהצלחה.

אוי... מסכנה

גם הזנב שלה שבור... בכל אופן אם היא נראית ככה כנראה עדיף היה לה שהיא ברחה, היא מנוונת לגמרי. אגב אם מישהו טורח להגיע לשם (אני אנסה לפני שיחשיך), אצלי יש אקווריום די גדול בבית ובדיוק קניתי איגואנה לפני יומיים ויש לי ניסיון בטיפול בהן, אז הבית שלי פתוח לאיגואנה נוספת. יאללה תאחלו לי נסיעה מוצלחת לירקון.

אפשר להציע לך 2 טיפים?

אם התשובה היא כן אז: 1. לא להכניס חיות חדשות לאותו החדר שבו נמצאות חיות ותיקות (אין לך מושג אם האיגואנה לא חולה במשהו או סובלת מבעיה אחרת שעלולה לעבור לאיגואנה שלך). 2. איגואנות באותו הטרריום זה דבר שיגמר הכי טוב, הן עלולות לריב על מזון או סתם על טרטוריה (אצלי זה נגמר באחת שהרגל שלה כמעט נפלה מביס שנתנה לה השותפה).

H2SO4

New member
שאלה

אני לא מתמצא בזוחלים, אבל לא עדיף לאיגואנה להשאר בטבע? (בירקון יש מים ומזון, אז בערך זה טבע..) באופן כללי, חיות במיכלי זכוכית זה לא קצת עצוב? לא עדיף לתת להן להשאר במקומן הטבעי?

יש בעיה אחת קטנטנה עם מה שאמרת

וזה שהטבע של איגואנות נמצא אי שם במרכז אמריקה ולא בצפון תל אביב.... בצפון תל אביב יש לאיגואנה טורפים רבים והרבה פחות מזון ממה שיש במרכז אמריקה, והבעיה העיקרית היא שהיא עלולה להתחיל לפגוע בצמחיה מקומית (טבעית לאזור) ואולי גם בעופות שחיים על העצים בסביבה (טריפת גוזלים). ובכך לפגוע בטבע הישראלי. לכן עדיף או שהאיגואנה הזאת תחיה בטרריום או תוחזר לדרום אמריקה, אבל לא תסתובב אצלנו. איגואנות אפשר וגם רצוי לגדל בכלוב רשת גדול ולא במכל זכוכית, איוורר וטיפוס שני דברים שמאוד חשובים להן. בשנים האחרונות רוב האיגואנות שמוצאות למכירה בקעו בחוות ריבוי מיוחדות שהוקמו לצורך כך באל סלוודור ואינן נתפסות בטבע. אי לכך פגיעה ממשית בטבע אין ולכן נותרה רק הסוגיה של האם זה בסדר לגדל חיות בשבי, ובסוגיה הזאת איש איש בדעתו יחיה.

1צחי

New member
מקומן הטבעי

הוא לא בישראל,ו"הטבע" הזה ממש לא מתאים כבית גידול ויתר על כן אנו לא צריכים פליטי תרבות,זה בדיוק הדבר שנלחמים בו בכל העולם וגם בישראל. אני מתאפק לא להכניס סרקזם למשפט האחרון (אנשי רט"ג אני מקווה שתעריכו את זה).

לא בדיוק מקבלת את הטיפים שלך.

1. האיגואנה הייתה אצלי רק יומיים כך שאני בספק אם אפשר לקרוא לזה "ותיקה", בקשר למחלות אתה צודק, 2 ואני באופן אישי גידלתי 3 איגואנות במשך 5 שנים באותו טרריום ולא היו שום סיבוכים בינם לבין עצמן, אפילו כשמצאתי איגואנה (יפהייפיה יש לציין) מאחורי הבית שלי (גרתי במושב), ושמתי אותה בכלוב שנתיים אחרי שקניתי את השתיים הראשונות, והכל היה סבבה, שתי הנקבות אפילו נכנסו להריון.

למעלה