מה זה

כלב קר

New member
מה זה

כלווניסטית או קלווניסטית????. ואיך כותבים את זה בכלל עם 'כ' או 'ק' עם 'וו' או 'ב'

Ludwig

New member
קלוויניסט...

הצורה הרווחת יותר של המילה קלווניסט היא קַלְװִינִיסְט (Calvinist). הכוונה למי שמשתייך לזרם הקלוויניסטי, שהוא זרם בנצרות הפרוטסטנטית בעקבות הההוגה הדתי John Calvin.

Ludwig

New member
כן...

בגרסה הצרפתית זה Jean Chauvin או Jean Cauvin (שהיה ממוצא צרפתי). אני מניח שבלטינית היה מקובל לקרוא לו Johannes Calvinus...

Ludwig

New member
והמקבילה העברית היא כמובן...

ואם כבר חוזרים למקורות, אז בעברית אולי יש לקרוא לו יוחנן, או אולי אפילו בשמו המלא: יוחנן הקירח...
אבל אפשר גם פשוט לתרגם מלטינית: יואנס קלווינוס, או מצרפתית: ז'אן קווה/שווה (בערך...). באנגלית מקובל ג'ון קלווין.

Ludwig

New member
כן, בעיה גלובלית...

אבל בכל מקרה Jean Calvin הוא קצת הכלאה בין הגרסה הצרפתית (שמו "המקורי") Jean Cauvin לבין הגירסה המערבית הנפוצה John / Johan / Johannes Calvin. אני הייתי מעדיף גירסה אחידה, בין אם לפי שמו "המקורי" בו נולד, לפי שמו הלטיני בו התפרסם בתחומו, לפי השם הנפוץ ביותר בו הוא מוכר בימינו, ואם בעברית אז אולי אפילו בחזרה למקורות העבריים. למשל לאפיפיור Ioannes Paulus היה מקובל לקראו בעברית יוחנן פאולוס (ואני מתפלא שלא הגדילו וקראו לו "יוחנן שאול").

כלב קר

New member
אוי תודה עכשיו זה באמת גם מתקשר לי

עם ג'ון קלווין... אז זה בא מהשם משפחה של קלווין

כלב קר

New member
עוד משהו

'תנאים לא תנאים' זה סוג ש סלנג או שזה ממש ביטוי שכזה??

למעלה