מה זו חלוקת דיבידנד ?

• פותח הנושא hilim
  • פורסם בתאריך

hilim

New member
שאלה יותר ספציפית

קסם ניקיי הודיעו על חלוקת דיבידנד ב 17/07 . האם אני צריכה להחזיק את התעודה עד אותו תאריך ? אם אני מוכרת את התעודה לפני כן , האם אני מוותרת על הדיבידנד?

פייפן

New member
לא בדיוק, הנה התיקון

כאשר מוכרז דיבידנד אז מוכרז גם יום ה"אקס" ובנוסף לו גם יום התשלום (בד"כ כעבור שבוע-שבועיים) יום האקס הוא היום הראשון "ללא" זכויות בדיבידנד, כלומר זה היום שאפשר כבר למכור את הנייר, אבל עדיין לקבל את הדיבידנד. לפי ספר אחזקת המניות שנסגר ביום הקודם.

קסם ניקיי

הדיבידנדים שמחולקים ע"י המניות במדד מגולמים במחיר תעודת הסל במהלך הרבעון. כך שאינך מוותרת על הדיבידנד אם מכרת את התעודה לפני יום התשלום הדיבידנד. מידי רבעון מחולק למשקיעים הדיבידנד שנצבר בתעודה, בכפוף לקיום התנאים לחלוקה המפורטים בתשקיף. במקרה של קסם ניקיי, סכום הדיבידנד שישולם למחזיקי תעודות הסל בגין התקופה שמיום 16.3.06 ועד ליום 24.6.06 הוא 18.11 ין של יפן לכל ע.נ. של תעודות הסל. הסכום משולם בהתאם לשער היציג של הין היפני ביום התשלום. ____________________________________________________________________________________ הנ"ל אינה בעלת רשיון לייעוץ. האמור אינו מהווה ייעוץ, הזמנה, המלצה לביצוע עסקאות בסחורות ו/או ניירות ערך. קבוצת אקסלנס נשואה מנפיקה ומנהלת תעודות סל מסדרת קסם. הקבוצה, דירקטורים, עובדים, מנהלים, וחברות קשורות לה הנם ו/או עשויים להיות בעלי עניין, למכור, לקנות, להחזיק בני"ע הנזכרים בפורום. כל העושה שימוש במידע המופיע, עושה זאת על אחריותו בלבד.

למעלה