מה זו משפחה?

הרמינה 1

New member
מה זו משפחה?

יצא לי לחשוב על זה בזמן האחרון, שכמעט תמיד מתייחסים למשפחה כמשהו שכולל בתוכו ילדים. אז מה זה אומר על אותם אלה שאין להם? הם לא משפחה? אשמח לשמוע איך אתם רואים את זה.

Cat79

New member
אצלי

המשפחה שלי כרגע זה אחותי, בעלי, שני החתולים שלי ואני. זה בגלל שכולנו גרים תחת קורת גג אחת. גם עם אחותי תעזוב את הבית אני עדיין אגדיר את המשפחה שלי כך.

karnity

New member
אמיר ...

אתה לא יכול להציע תרגיל יותר פשוט כמו לישון על מסמרים? אבל - מציעה כי של השאלה שפתחה את השירשור ננסה לענות, כי בהחלט מדובר בשאלה מעניינת ... ועפ"י הצעתו של אמיר, להתעלם מהתגובות של צרי האופק ...

../images/Emo6.gif הרגת אותי

ואם נהיה קצת רציניים: המשפחה שלי היא דבר מורכב שכולל גם קרובים שאינם ביולוגיים (ואם תחשבו על זה, אז כולכן יכולות לומר זאת בדיוק באותה המידה - נישואין למשל זו אינה קרבה ביולוגית). במשפחה שלי יש חברים שקרובים לי וחשובים לי יותר מאשר דודים. תשימו לב גם לעובדה שאפשר להגדיר רמות שונות של משפחה: בית אב, משפחה קרובה, משפחה רחוקה וכו'. בית אב, היא היחידה הקלה ביותר להגדרה - זה בד"כ מוגדר ע"י מגורים משותפים, והרבה פעמים נגזר מכורח הנסיבות יותר מאשר מתוקף קירבה משפחתית (בית אב יכול להיות למשל 3 סטודנטים שחולקים דירת מגורים, או משפחה שעקב סיבות כלכליות נאלצת לגור עם דודה רחוקה). בית האב שלי כולל, לפי זה, אותי, את אישי (בן-זוגי) ואת שתי החתולות שלנו (אין קרבה ביולוגית
)

המשפחה שלי

על פי הגדרתי היא, אני ומשק החי שלי. במשפחה הזו אני ראש המשפחה משפחה שאני הקמתי. בתקופות בהן אני מזווג, יש מבחן הזמן בו זוגתי נעה ממצב של דודה ל"ילדי" עד אמא. רק אחת עד היום כונתה אם. כמו כן אני משוייך למשפחה אחרת, אמא אני ואח. ותודה לקרניתי שהשיבה אותי לתלם. המקום החביב עלי.

marish

New member
אכן מעניין

כמעט תמיד מתייחסים כ"משפחה" גם לזוג נשוי. זוג לא נשוי לא יכול להיות משפחה (במיוחד אם יש ילדים)? למה "הקמת משפחה" מחייבת נישואין? בשבילי כרגע משפחה זה אני ואחותי. חבר שלי הוא חצי משפחה. אני מניחה שאחרי שנעבור לגור ביחד הוא גם יהיה משפחה. ההורים שלי פחות משפחה מבחינתי, כי בעיניי משפחה כן בוחרים. הם יותר דודים. ומי יודע, אולי יום אחד זה יהיה אני, בן זוגי וילדה אתיופית (קווין, אהבתי את הרעיון שלך).

למעלה