מה זו שיטת ההכנה הזו בקפריסין ??!!??

קוסטר

New member
קפה שחור נוסח קפריסין

בבקרג מים חמים נותנים אבקת קפה קלוי לדרגה של תחילת פיצוץ שני בערך 10 גרם לכל 100 סנטי מים לא מערבבים אבל נותנים להתחמם על גבי מגש עם חול על המחמם. כאשר הקפה מתחיל לגלוש מוסיפים ממתיק לפי המתיקות הרצויה בפיזור לתוך הגלישה . דואגים שהקפה יגלוש אבל שלא ירתח . יש שמשחקים עם החימום ע״י הקטנת החימום ויש שמסירים ומחזירים כמה פעמים. את הקפה שותים כשיתקרב לבערך 50 מעלות מפינגאן שמוזגים מגבוהה כדי שיתקרר ויתקצף במהלך המזיגה, עם לגימות מים קרים לסרוגין. יש לשאת ברכה לקולי הקפה ומכין הקפה בקול רם ונישא למען הנאת שותי הקפה ושוטי העולם.
 

dudi4321

Member


 
למעלה