מה חדש אצלכם?

המרחפת

New member
מה חדש אצלכם?

סוף סוף חזרתי, ואני ממש לא מעודכנת במה שקורה.... מה קורה אצל כל אחד מכם? ואיך התחילה שנת הלימודים? מה אתם עושים השנה?

אצלי...

שנה אחרונה בצבא
טוב האמת, שאני לא בדיוק שמח לסיים את הצבא, ולכן יתכן שאם יתאפשר לי, אולי אני אחתום קבע לשנה... (הצבא זה בדם שלי
)

המרחפת

New member
קבע?

אני חושבת שזה ייחשב לך להארכת שירות... יתחילו לספור לך קבע רק אחרי שלוש שנים, ולא שנתיים

M o t t i

New member
וואלה, לא ידעתי...

שאחרי שנתיים אצל מתנדבים זה נחשב לקבע... דרך אגב, האם יורשה לי לשאול אותך משהו, באיזה חיל אתה משרת? בברכה, -מוטי.

ובקשר למה שאמרת לפני...

הגיוני להבין מהדברים שהם אמרו שקבע אצל מתנדבים זה אחרי שנתיים, כי קבע זה בעצם הארכת שירות. אצל מגוייסים רגיל, קבע יהיה לאחר שלוש שנים כי הם מסיימים את השירות שלהם רק אחרי שלוש שנים, ולכן אם יאריכו את השירות שלהם, יגידו ש"הם חתמו קבע". לעומת זאת, מתנדבים חותמים על שנתיים, ולכן סביר להניח (לפי ההיגיון) שאצל מתנדבים, הקבע בא אחרי שנתיים ולא שלוש.

המרחפת

New member
זה הביטוי

הביטוי המקובל בין חיילים הוא חתימת קבע. המערכת הצבאית תראה זאת כקבע כאשר תהיה קצין או נגד. אם תשאר סמל/סמ"ר (קיבלת כבר סמל?), מבחינתם זה ייחשב הארכת שירות.

בגלל שאני לא קרבי...

אז אני אקבל סמל רק עוד חצי שנה, קצת יותר (אם הייתי קרבי, הייתי מקבל עוד חודשיים
). ואני הבנתי מהם, שכל הארכת שירות נחשבת חתימת קבע.

גם לא.

כשראיתי איזה "אופציות" קיימות בפניי בבסיסים שרציתי (הקרביים), הבנתי שמה שאני עושה, זה כבר עדיף על פני מה שהוצע לי, וגם חשוב יותר (אחרי הכל, אני ב"מכונה" שאחראית על הגיוסים כולל הקרביים ואנחנו בעצם ספקי החיילים לצבא...)

למעלה