שלום motti:
אומנם לא אותי שאלת, אבל היות וזה פורום:
אני כבר מספר שנים לא משתמש ב-Windows כלל, לא בבית ולא בעבודה, למעט מקרים נדירים בהם אני צריך לתחזק פרויקטי פיתוח ישנים שנבנו עם כלים מיקרוסופטים ואין לי זמן להמיר אותם.
גם הבוס שלי עבר לפני יותר משנה ל-Ubuntu, למרות שעד אז צחק על מערכות לינוקס, אבל הוא נהנה מהעובדה שהמחשב שלו עובד מהר וחלק יותר.
אני גם תומך בשני אנשים מבוגרים על מחשבים ניידים, שהם קצת (הרבה) טכנופובים, וגם הם מסתדרים מצוין עם Ubuntu.
כמובן, להם יש יתרון עצום: הם מעולם לא השתמשו ב-Windows ולא התרגלו למשהו שונה (עקום ככל שיהיה).
Ubuntu היא מערכת הפעלה מאלה עם מגוון תוכנות לכל הצרכים, לכן, יכולה להיות רק סיבה אחת שהיא לא תספק את כל צרכיך:
אם יש לך צרכים מיוחדים.
כשאני אומר "צרכים מיוחדים" הכוונה שאתה משתמש בתוכנה מאוד מסוימת שפותחה רק ל-Windows או Mac.
למשל, אם אתה חייב דווקא Photoshop או כלים אחרים של Adobe.
או משהו איזוטרי לישראל כמו "חשבשבת".
וכן - יש היום בעיות תאימות מסוימות בין מסמכי MS Office ל-Libre/Open office אבל רק במסמכים עם עיצוב מורכב, ומניסיוני יש אותן בעיות גם בין גרסאות MS Office השונות, כך שאם אתה בוחר להעביר מסמכי אופיס מורכבים בין אנשים שונים אתה בכלל חייב לוודא שיש לך את אותה תוכנה בדיוק שיש להם (כדי לפתור את זה המציאו PDF).
חלק מהתוכנות האלה אפשר להריץ דרך Wine, שהוא סוג של שכבת תאימות, אבל היות ומדובר בכלים איזוטריים ו-"רגישים" לפעמים, כאשר יש שימוש מסיבי בהם עדיף כבר להתקין אותם על סביבה שהם יוצרו עבורה (לכן גם Windows 8 לא תמיד מומלץ!).
אז השאלה האמתית היא: מה אתה צריך מהמחשב?
אין דבר שאי אפשר לעשות עם לינוקס בכלל ו-Ubunut בפרט, אבל שימוש בכלים איזוטריים לפעמים כופה צרכים מיוחדים.