מה חושבים בשרות למען הילד עלינו?

מה חושבים בשרות למען הילד עלינו? ../images/Emo5.gif

עד כמה התרשמות שלהם מאתנו ודעותיהם הפוליטיים יכולים להשפיע?! העו"ס שלנו נתנה לנו להבין שמתנחלים דתיים הם לא אורחים רצויים אצלה בחדר, וגם זה שבתנו הגדולה התחילה טיפול אצל פסיכולוג בגלל אי-בשלות רגשית( ילדה יחידה ומפונקת, מה היא רוצה?)מאוד לא מצה חן בעיניה. כששמעה שכרגע בעלי לא עובד, העירה לנו "ואיך אתם רוצים לכלכל עוד ילד?" כאילו שכולם הם רוטשילדים ויכולים לקנות לילדם האהוב את מלוא הקניון. מה דעתכם? משהו כבר ניתקל בדעות קדומות בשרות למען הילד?(אנחנו מטופלים בירושלים?) תודה-אלה ודני

שולינקה

New member
לאלה ודני

מצער שדיעות פוליטיות משתרבבות בנושא כה עדין הדורש ראיה אוביקטיביות של בעל המקצוע.מאידך.מאחר ואוביקטיביות היא מילת המפתח כאן,השאלה הכלכלית די נראית לי במקומה,אף שהיתה צריכה להשאל בצורה עדינה יותר,תוך קבלת מידע על מקורות מימון חלופיים.אמנם מיעוטם הם "רוטשילדים",אך הדרישות מהמשפחה המאמצת,במיוחד כיום,הינן בדיקות תחת מיקרוסקופ כדי לוודא(לפחות בהווה)שהמשפחה אכן תוכל לספק את צרכי הילד(מה גם שהמאומצים עצמם ברובם לא באו מבתים בהם היתה רווחה כלכלית). לידיעתכם,גם מאמצי חול נדרשו להמצאת אישורים רבים שיוכיחו מצב כלכלי סביר:מצב יתרות בבנק,קופות גמל ופנסיות,אישורי טאבו על נכס למגורים ואף צילום הנכס(חוץ ופנים). תשאלו בוודאי,מה עושות חד הוריות,שלגביהן,אין שאלת הכנסות בן הזוג רלבנטית?,אכן בודקים ב"ציציות" ואני גם בטוחה,שבעלות מצב כלכלי"על הפנים" לא יתקרבו לנושא האימוץ,כפי שלא יתקרבו לכך גם זוגות . סלחו לי על הכנות,בקטע זה,ואני תקווה,שבסופו של דבר,תיתגשמנה כל שאיפותיכם. שבת-שלום.

מיכל@ל

New member
מסכימה עם שולינקה

אין שום סיבה להכניס דיעות פוליטיות,ואם אתם בטוחים שההערות נשאו אופי כזה ,תגישו תלונה למנהלת השרות למען הילד. לגבי המצב הכלכלי - היות והמצב במשק לא יציב ובשרות מיחסים חשיבות רבה למילוי צרכים אלמנטריים של הילד [רובנו לא רוטשילדים],מה שקשה להבטיח במצב של אי יציבות כלכלית. אני מאוד מקווה שדני ימצא מקום עבודה חדש במהירות ואז המכשול הזה יוסר .

הזוג

New member
אלה ודני היקרים

כפי הנראה העובדת שלכם מערבבת בין פוליטיקה לעבודה, זה מאוד מצער. לדעתינו תנאי בסיסי להצלחת תהליך האימוץ הוא יחסי אמון מלאים בין הזוג לעובדת ואם אלו לא מתקיימים אז כדאי לנסות ולעבור עובדת כבר עכשיו. אצלינו בתל אביב לא ניתקלנו כלל בשאלות פוליטיות. הקבוצה, בסוף תהליך האימוץ, שהשתתפנו בה היתה קבוצה הטרוגנית היו בה זוגות דתיים וחילוניים,זוגות להם כבר ילד מאומץ או ביולוגי העומדים בפני אימוץ ילד שני וזוגות ללא ילדים כלל. גם עובדות השרות שהעבירו את הקבוצה בחן רב ובמיקצועיות היו חלקן דתיות וחלקן חילוניות. כל העימותים והדיונים נערכו בצורה מכובדת כאשר היה מקום לכל מגוון הדעות. מאחר ויש צורך להראות יכולת כלכלית סבירה המבטיחה גידול נאות של הילדים אז אנו מקווים שדני ימצא עבודה בהקדם כך שסעיף זה לא יקשה עוד. בהצלחה ושבוע טוב.

shira^

New member
מייד תלונה לגב´ אלה בלס !!!

אסור בפרוש אסור לערב פוליטיקה בנושא כה עדין כמו אימוץ. הייתי פונה למנהל השרות ומתלוננת קשות... לגבי הורים שידם לא משגת לקנות את כל הקניון כמו שכתבתם .--חשבתם פעם למי יש 6 ילדים ומעלה? בדרך כלל למעמד הבינוני ודווקא הם לדעתי מחנכים ונותנים כפליים חום וחינוך יותר מכל היאפים הפלצנים .... { ואני די נחשבת ליאפית פלצנית)...אני חושבת שנושא הכספי לא צריך להוות איום על הורים כמו אלה ודני שכה חושקים לחבוק ילד נוסף...אני בטוחה שהם {למרות שדני לא עובד עכשיו} יתנו יותר לילד שיתווסף למשפחתם.

sarit*

New member
אסור לערב דעות פוליטיות

לדעתי אתם צריכים להגיש תלונה אל מנהלת השרות ואף לדרוש עובדת סוציאלית אחרת. זו זכותכם. בתל אביב קיבלנו את כל היחס ותשומת הלב הראויים ממש שאין לי טענות להפך העובדת שטיפלה בילד הראשון היא דתייה מאוד ואני חילונית לכן פחדתי בהתחלה מאפליה או יחס לא הוגן אבל מהר מאוד נוכחתי לדעת שהיא מתחייסת אלינו נפלא. רציתי אותה גם לאימוץ שני אך לצערי קיבלתי עובדת אחרת שהיא גם כן נחמדה מאוד אבל איתה אנחנו ממש בהתחלה.

למעלה