מה חושבים חורזים וכותבים

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
על המקרה הבא?
חברת הכנסת [COLOR=var(--kipa)]טלי גוטליבhttps://www.kipa.co.il/חדשות/1191100-0/ לא אהבה את העובדה שהרמטכ"ל [COLOR=var(--kipa)]הרצי הלוי[/COLOR] הוריד לחייל את סמל המשיח וטען כי על המדים צריכים להיות רק אביזרים צבאיים. בסרטון שהעלתה לחשבון האינסטגרם שלה, תקפה את החלטתו, וטענה: "בושה שכבר אין לה מילים".[/COLOR]

Harrington

Well-known member
מנהל
על המקרה הבא?
חברת הכנסת [COLOR=var(--kipa)]טלי גוטליבhttps://www.kipa.co.il/חדשות/1191100-0/ לא אהבה את העובדה שהרמטכ"ל [COLOR=var(--kipa)]הרצי הלוי[/COLOR] הוריד לחייל את סמל המשיח וטען כי על המדים צריכים להיות רק אביזרים צבאיים. בסרטון שהעלתה לחשבון האינסטגרם שלה, תקפה את החלטתו, וטענה: "בושה שכבר אין לה מילים".[/COLOR]
לא הצלחתי להגיע לסרטון, אבל זכותה לטעון כך. אני גם מסכים איתה לגבי פסלות המעשה של הרמטכ"ל (לא בהכרח ביחס להגדרה "בושה"). במעשהו הרמטכ"ל ואני עפר לרגליו בתחום, לכאורה לימד שאין לו הבנה לגבי נפשו של חייל בשדה הקרב. אם מה שמסייע לחייל הזה, אם מה שמחזק את רוחו בשדה הקרוב, מקום בו הוא נמצא בסכנת חיים ממשית 24/7, אם מה שמסייע לו ועושה לו טוב זה פאצ' של 'משיח', אז שישים פאצ' של 'משיח'. למי זה מפריע? נכון שבמחנה הקריה בתל אביב חשוב לשמור על כללי הצבא (בעניינים האלה) וכו'. זה נכון גם בשדה הקרב כמובן ויש לכך שלל הצדקות. אבל יש גם גילוי הבנה למצב המיוחד שמתקיים בשטח. בעיני הורדת הפאצ' הזה היא בושה, למרבה הצער, בעיקר לרמטכ"ל עצמו. אך מעל לכך זה פשוט היה מיותר לחלוטין.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
לא הצלחתי להגיע לסרטון, אבל זכותה לטעון כך. אני גם מסכים איתה לגבי פסלות המעשה של הרמטכ"ל (לא בהכרח ביחס להגדרה "בושה"). במעשהו הרמטכ"ל ואני עפר לרגליו בתחום, לכאורה לימד שאין לו הבנה לגבי נפשו של חייל בשדה הקרב. אם מה שמסייע לחייל הזה, אם מה שמחזק את רוחו בשדה הקרוב, מקום בו הוא נמצא בסכנת חיים ממשית 24/7, אם מה שמסייע לו ועושה לו טוב זה פאצ' של 'משיח', אז שישים פאצ' של 'משיח'. למי זה מפריע? נכון שבמחנה הקריה בתל אביב חשוב לשמור על כללי הצבא (בעניינים האלה) וכו'. זה נכון גם בשדה הקרב כמובן ויש לכך שלל הצדקות. אבל יש גם גילוי הבנה למצב המיוחד שמתקיים בשטח. בעיני הורדת הפאצ' הזה היא בושה, למרבה הצער, בעיקר לרמטכ"ל עצמו. אך מעל לכך זה פשוט היה מיותר לחלוטין.

אני תומכת הרמטכ"ל.
על המדים צריכים להיות רק אביזרים צבאיים

Harrington

Well-known member
מנהל

אני תומכת הרמטכ"ל.
זה נכון בעקרון, אבל:
א. זה נכון לא רק לגבי המדים אלא לגבי צה"ל בכלל. בכל זאת דגל הלהט"ב (להבדיל) למשל מתנוסס באתר צה"ל (ע"פ פרסומים). מה ההבדל?
ב. כאמור, יש את הביטוי מענייני הכביש 'אל תהיה צודק, תהיה חכם'. אותו כנ"ל כאן. אני מסכים לחלוטין עם דברייך וגם עם עמדת הרמטכ"ל בעניין (זולת ההסתייגות שבא'). אבל מאוד לא חכם בעיני לעשות את זה בלבנון באמצע מלחמה בה החייל מסכן את חייו בכל רגע נתון שהוא נמצא שם. פשוט טיפשות מצד הרמטכ"ל שכאמור, די מלמדת, בעיני לפחות, על אי-הבנת המטריה ומה שעובר על חייל לוחם שנמצא במעמד כזה.

דיברגנט חדש

Well-known member
זה נכון בעקרון, אבל:
א. זה נכון לא רק לגבי המדים אלא לגבי צה"ל בכלל. בכל זאת דגל הלהט"ב (להבדיל) למשל מתנוסס באתר צה"ל (ע"פ פרסומים). מה ההבדל?
ב. כאמור, יש את הביטוי מענייני הכביש 'אל תהיה צודק, תהיה חכם'. אותו כנ"ל כאן. אני מסכים לחלוטין עם דברייך וגם עם עמדת הרמטכ"ל בעניין (זולת ההסתייגות שבא'). אבל מאוד לא חכם בעיני לעשות את זה בלבנון באמצע מלחמה בה החייל מסכן את חייו בכל רגע נתון שהוא נמצא שם. פשוט טיפשות מצד הרמטכ"ל שכאמור, די מלמדת, בעיני לפחות, על אי-הבנת המטריה ומה שעובר על חייל לוחם שנמצא במעמד כזה.
מסכים
א. חמור ביותר, לא ידעתי שזה קיים.
ב. צריכים לשמור את שלמות הנפש שגם כך פגוע מכל מה שעובר שם ומה שהרמטכ"ל עושה, מראה על טפשות בלתי מנוצחת.
את האמת, זאת לא אשמתו הבלעדית, אני תמיד הלנתי על הקפדת הייתר של הצחצוח והגילוח בצבא והפיכת בסיסי צה"ל לבית מרקחת במחשבה מוטעית שחייל מטופח וממושמע יהיה אמיץ יותר בקרב ויתן פקודות יותר טובות כאשר בסוף מה שקורה שחייל מטופח שם דגל להט"ב (n)

Harrington

Well-known member
מנהל
מה שהרמטכ"ל עושה, מראה על טפשות בלתי מנוצחת.
אמר מי שאמר, אם אתה רוצה לבחון אופיו של אדם, תן בידיו כוח. כאן הרמטכ"ל גילה אופי בעייתי, או אם נצמצם את זה לאירוע הזה בלבד, שיקול דעת לקוי. חבל (וספק מסוכן לחייל וחבריו).
את האמת, זאת לא אשמתו הבלעדית, אני תמיד הלנתי על הקפדת הייתר של הצחצוח והגילוח בצבא והפיכת בסיסי צה"ל לבית מרקחת במחשבה מוטעית שחייל מטופח וממושמע יהיה אמיץ יותר בקרב ויתן פקודות יותר טובות כאשר בסוף מה שקורה שחייל מטופח שם דגל להט"ב (n)
כמו שכתבתי למעלה, אני לא מתווכח עם פקודות הצבא בנושאים האלה. אפשר להגיד שזה מוגזם, אפשר לחשוב שזה בסדר ונחוץ. הכל תקין ומקובל וכל חייל מחויב לפקודות מרגע שאלו הפקודות. אבל כאן (במקרה הספציפי הזה) בדיוק נכנס העניין של עדיף להיות חכם על-פני להיות צודק.

משתפרת1

Well-known member
זה נכון בעקרון, אבל:
לשיטתך כל להט"ב יכול להצמיד למדיו את דגלון הלהט"ב, כי זה מעודד אותו. ויש לוחמים הומוסקסואלים לא מעטים כולל מפקדים וכולל ביחידות מובחרות (זוכר את זה שנהרג בשבוע שעבר חודש לפני טקס חתונה עם אהובו?). זה לא ראוי שכל חייל יצמיד מה שבא לו למדיו, כי זה מעודד אותו.

Harrington

Well-known member
מנהל
לשיטתך כל להט"ב יכול להצמיד למדיו את דגלון הלהט"ב, כי זה מעודד אותו. ויש לוחמים הומוסקסואלים לא מעטים כולל מפקדים וכולל ביחידות מובחרות (זוכר את זה שנהרג בשבוע שעבר חודש לפני טקס חתונה עם אהובו?). זה לא ראוי שכל חייל יצמיד מה שבא לו למדיו, כי זה מעודד אותו.
זה בדיוק ההבדל בין שדה הקרב לבסיס כמו הקריה בתל אביב או הבקו"מ ברמת גן השקטה. בוודאי שאני לא מתלהב מהצמדת דגל הלהט"ב (ואני גם רואה הבדל, גם לעניין ספציפי זה, בינו לפאצ' המשיח להבדיל) למדי צה"ל. גם לא נראה לי שיש בזה, בניגוד אולי לפאצ' המשיח להבדיל, כדי לעודד ולחזק מישהו. יותר הצגת עמדה חברתית-פוליטית.

אבל...
היה ויש חייל כלשהו שנלחם כרגע בלבנון, בכל רגע נתון מסכן את חייו פשוטו כמשמעו, בכל רגע נתון יודע שהוא יכול למצוא את מותו, שהצמדת פאצ' להט"בי מעודד את נפשו ומחזק את רוח הלחימה שלו? שישים מצידי 2 פאצ'ים כאלה על כל שרוול ועוד 2 על המכנסיים.
כל זאת כאמור, דווקא שם, בשדה הקרב ולא בשום בסיס עורפי או בכל מצב אחר במהלך השירות הצבאי.

משתפרת1

Well-known member
זה בדיוק ההבדל בין שדה הקרב לבסיס כמו הקריה בתל אביב או הבקו"מ ברמת גן השקטה. בוודאי שאני לא מתלהב מהצמדת דגל הלהט"ב (ואני גם רואה הבדל, גם לעניין ספציפי זה, בינו לפאצ' המשיח להבדיל) למדי צה"ל. גם לא נראה לי שיש בזה, בניגוד אולי לפאצ' המשיח להבדיל, כדי לעודד ולחזק מישהו. יותר הצגת עמדה חברתית-פוליטית.

אבל...
היה ויש חייל כלשהו שנלחם כרגע בלבנון, בכל רגע נתון מסכן את חייו פשוטו כמשמעו, בכל רגע נתון יודע שהוא יכול למצוא את מותו, שהצמדת פאצ' להט"בי מעודד את נפשו ומחזק את רוח הלחימה שלו? שישים מצידי 2 פאצ'ים כאלה על כל שרוול ועוד 2 על המכנסיים.
כל זאת כאמור, דווקא שם, בשדה הקרב ולא בשום בסיס עורפי או בכל מצב אחר במהלך השירות הצבאי.
בשדה הקרב יש הכי פחות מקום לסטיה מהנהלים הקבועים בצה"ל.

Harrington

Well-known member
מנהל
בשדה הקרב יש הכי פחות מקום לסטיה מהנהלים הקבועים בצה"ל.
תיאורטית נכון. בנסיבות שתיארתי, דעתי היא כאמור מעלה. אגב זה בדיוק מה שדיברתי עליו קודם. הרי מפקדיו הישירים של החייל השאירו לו את הפאצ'. הם אלה שיודעים אם ועד כמה הוא זקוק לזה או לחלופין עד כמה זה יוצר בעיה. הרמטכ"ל שעם כל הכבוד לו, למצער כיום לא נמצא במקום של לחימה, פחות יודע זאת ומעתיק את המקובל במחנה הקריה למקום הלא נכון.

אבי בן 1231

Well-known member
על המקרה הבא?
צודקת בהחלט, מחר יקום נודיסט עם כומתה שעליה תמונה שלו בעירום!
ויד הדמיון רחבה מאוד!!!

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל

אני תומכת הרמטכ"ל.
קורה לא אחת, שעל המדים דבק אבק ובוץ. האם גם אלה מהווים "אביזרים לא צבאיים" כהגדרת מר הלוי?

אבי בן 1231

Well-known member
קורה לא אחת, שעל המדים דבק אבק ובוץ. האם גם אלה מהווים "אביזרים לא צבאיים" כהגדרת מר הלוי?
שאלה מטופשת לחלוטין, שאינה מתאימה לך!!!
קורה לא אחת, שהמדים לבושים על גופת חייל שנהרג האם יש להעמידו לדין על ניצול מדים שלא למטרתם החוקית!! :mad::mad:

ריקי זו אני

Well-known member
הרצי הלוי, רמטכ"לנו, הוא דמות הכי טרגית בציבוריות הישראלית
מודל 2023/24... כל כך טרגית שאחרי שנה של מלחמה הוא שם לב שחיילי מילואים מסתובבים
או לוחמים כשלגופם פאצ'ים, כל מיני פאצ'ים...
והטרגיות לא מתחילה בוראה להוריד את הפאצ'... היא מסתיימת בפאצ'.
הרמטכ"ל הכי כושל בצה"ל, אפילו כושל יותר מדן חלוץ, כבר לא כ"כ מבין (כנראה)
מה תפקידו של רמטכ"ל הזמן מלחמה... ואין ספק שאדם במצבו (כנראה כל אדם)
תיפקודו נמדד אל פני האסון. והרצי הלוי יודע על איזה כתפיים מונחת האחריות המלאה
ל7/10..., הכתפיים שלו.

משמעת צבאית הרי לא מתחילה בפאצ'ים, משמעת צבאית מתחילה במקומות אחרים לגמרי...
למשל שבקו חייל מתעורר ל'כוננות עם שחר'...
למשל... הקשבה לדיווחי תצפיתניות והתיחסות רצינית לדיווחים...
למשל שלא מדמימים צבא שלם לשבועיים (סוכות ופסח)...
לא נמנה פה את חיל האויר וכשלונו... לא נזכיר פה בעיות משמעת מטורפות של מי שקרא
לסרבנות... שהרי להמרדה יש תג מחיר ברור...

אבל בואו נביט ברמטכ"ל שלנו... וכמה שהיו לפניו...
אז כשאני מביטה ברמטכ"לנו, כמו אלה שלפניו אני לא רואה רב אלוף... אני רואה בעיני רוחי
סגן משנה... אני רואה התנהגות של מ"מ כביכול לתת דוגמא אישית...
החל מהנשק שעל צוארו... המשקפת שלא תזוז מהחזה ועוד אביזרים כאילו הנ"ל יוצא לקרב.
הוא לא. הוא רמטכ"ל... מקום מושבו זו הקריה בתל אביב וגיחות מוטסות ליעדים מאובטחים.
גם שר הבטחון מגיע מוטס מהקריה ליעדים מאובטחים וכנ"ל ראש הממשלה. ההצגה מוזילה את הדמות.
דמות שחסר לה סכינים בין השיניים... שיעביר מסרים של ניצחון...
במקום אלה אנחנו מקבלים מ"מ צעיר שלקח לרס"ר המשמעת מעט מהתפקיד...

למעלה