מה חושבים חורזים וכותבים?

Harrington

Well-known member
מנהל
על פתיחת שיחה בוואטסאפ ב-"היי"
לא מפריע לי. אבל שמתי לב בזמן האחרון שהצעירים בימינו עושים זאת גם כלפי כאלה שאינם מכירים. כך למשל, כאשר מתקשרים לנותן שירותים כזה או אחר, הם פותחים ב'היי' ולאחר קבלת המענה, דורשים בשלום הדובר. זאת לא בצורה מנומסת-מכובדת כפי שאולי נכון לעשות (כאילו, כן, זה לא שזה לא מנומס, אבל בכל זאת שונה), אלא כאילו הם חברים מימים ימימה. מוזר לי כל פעם מחדש :). אבל כנראה שזה הדור ואם זה מסתדר לכולם, לא מוצא סיבה שתהיה לי דעה שלילית בעניין.

בכל מקרה בשיחה בין חברים/מכרים בווטסאפ, אני לא מוצא בעיה מיוחדת שמתחילים ב"היי" במקום ב'אחר צהרים טובים יבשושי.

אגב אם יורשה לי לנצל את השרשור, איך לדעתם אומרים צהרים טובים באנגלית? יש גוד מורנינג בשעות הבוקר ויש גוד אפטר-נון בשעות אחה"צ. אבל כשאתה מתקשר למישהו נגיד ב12 בצהרים, מעולם לא שמעתי את הביטוי 'גוד-נון', כלומר צהרים טובים. מה החלופה? מה נהוג לומר בשעה כזאת?

דורון-55

Active member
לא מפריע לי. אבל שמתי לב בזמן האחרון שהצעירים בימינו עושים זאת גם כלפי כאלה שאינם מכירים. כך למשל, כאשר מתקשרים לנותן שירותים כזה או אחר, הם פותחים ב'היי' ולאחר קבלת המענה, דורשים בשלום הדובר. זאת לא בצורה מנומסת-מכובדת כפי שאולי נכון לעשות (כאילו, כן, זה לא שזה לא מנומס, אבל בכל זאת שונה), אלא כאילו הם חברים מימים ימימה. מוזר לי כל פעם מחדש :). אבל כנראה שזה הדור ואם זה מסתדר לכולם, לא מוצא סיבה שתהיה לי דעה שלילית בעניין.

בכל מקרה בשיחה בין חברים/מכרים בווטסאפ, אני לא מוצא בעיה מיוחדת שמתחילים ב"היי" במקום ב'אחר צהרים טובים יבשושי.

אגב אם יורשה לי לנצל את השרשור, איך לדעתם אומרים צהרים טובים באנגלית? יש גוד מורנינג בשעות הבוקר ויש גוד אפטר-נון בשעות אחה"צ. אבל כשאתה מתקשר למישהו נגיד ב12 בצהרים, מעולם לא שמעתי את הביטוי 'גוד-נון', כלומר צהרים טובים. מה החלופה? מה נהוג לומר בשע
חזק אף פעם לא חשבתי על זה ...
צהריים טובים באנגלית ;)

למעלה