מה חושב הנשיא הנבחר טראמפ על שהב"ט המפוטר גלנט

Harrington

Well-known member
מנהל
אפשר להניח כי טראמפ ראה את גלנט כשר ביטחון שמוביל מדיניות ביטחונית תקיפה ומוצקה, דבר שמתיישב עם העדפותיו של טראמפ בנושא.
למה "להניח" כשיש לנו כאן את טראמפ אומר בקולו מה הוא חשב על מה שראה (או שמע) אצל גלנט?

פולגאר

Well-known member
אפשר להניח כי טראמפ ראה את גלנט כשר ביטחון שמוביל מדיניות ביטחונית תקיפה ומוצקה, דבר שמתיישב עם העדפותיו של טראמפ בנושא.
הסרטון הוא לאחר ה-7.10.23, היינו הרבה לפני שראה משהו ומה שהוא כן ראה, אפשר לסכם באייקון חביב את אשר הוא חושב על גלנט: |טמבל|

Harrington

Well-known member
מנהל
דעתו של טרמפ חשובה , יותר מדעת אזרח ישראלי?
לא. אבל היא בהחלט מעניינת. בוודאי לאור הדיווחים בתשקורת אתמול (הדיווחים השקריים והמומצאים אפשר כמובן לומר) לפיהם הבית הלבן הביע הלם, זעזוע ותדהמה בגלל פיטורי גלנט :).

ריקי זו אני

Well-known member
מה טראמפ חשב ו/או אמר לא כ"כ רלוונטי למרות שצדק במה שאמר..., אבל אני כמובן ביביסטית שהולכת אחר ראש העדר בעיינים עצומות על פי תהום, אבל ניחא. עובדה מס' 1 שאתה טראמפ לא מתמודד וזה קצינים הבכירים ביותר שהשחילו עצמם לפוליטיקה... הוא נקי מהתופעה החמורה הזו. ומכאן שאלת השאלות האם נתניהו הפנים, ויעביר הלאה, לדורות הבאים שברשימת החוליים של מדינת ישראל ניצב שר בטחון שמגיע מתוך המערכת הצבאית או מהצמרת הכי גבוה של המערכת הזו..., ולא בכדי שמשטר צבאי (פנים צבאי) עובד בכל הדרגים על ביצוע הפקודות ולא עוסק בשאלות דמוקרטיות..., ברמה של איבוד החופש הבסיסי של האדם שמסרב לבצע פקודה ואפילו מי שמשטמת לבצע פקודה יכול להינעל אחר סורג ובריח... בבית כלא צבאי...
או אז אנחנו מקבלים שרי בטחון כושלים ובעיקר בעיקר לא מבינים את תפקידם. שתפקידם הוא קודם כל וראשית כל - פוליטי !!! וכך אנו מוצאים שר בטחון שהיה גורם בכיר ב- 7/10 שלא בא לו להשתתף בישיבות ממשלה וקצת שם קצוץ על החלטות הקבינט... והשאר נשאיר... או זה שלפניו בתפקיד, גנץ, שידע לדאוג למצביעים תוספות יפות לפנסיות של אנשי הקבע ע"ח דאגה למוכנות הצבא, כוננות הצבא... אולי הגדלת הצבא... אימון כוחות המילואים... הכל ברמת המינסטר כמובן...

Harrington

Well-known member
מנהל
מה טראמפ חשב ו/או אמר לא כ"כ רלוונטי למרות שצדק במה שאמר...,
לטעמי זה רלוונטי מהטעם הפשוט שהדברים האלה (ספציפית וכללית) הם חלק עיקרי מהסיבות לפיטורי שר הבטחון. התבטאויותיו הציבוריות פגעו בישראל. חלקן פגעו במשפחות החטופים, חלקן פגעו בחטופים עצמם, חלקן סייעו לאויב אם במישרין אם בעקיפין.

אז נכון, יש גם את עניין חוסר האמון בין גלנט לנתניהו וכן, יש גם את העניינים הפוליטיים (אולם אלה האחרונים לא התקיימו בפעמיים הקודמות בהן רוה"מ ביקש לפטר את שהב"ט, כך שנהיר שהם לא הסיבה לפיטורים על אף שכל עולם הרל"ב צווח כך כמובן).

חבל לי קצת על האיש למען האמת. זה היה חלומו הישן להיות שר הבטחון של מדינת ישראל. אך כשהגיע לתפקיד, יועציו (אני מניח) הפוליטיים ועצותיהם הורידו אותו ממנו.

למעלה