מה טבעונים לא אוכלים?

Du Hast Mich

New member
מה טבעונים לא אוכלים?

זה חשוב כי אני רוצה להיות טבעונית... (אידיאולוגיה)
 

lifegirl

New member
לא ממש הבנתי את השאלה ../images/Emo4.gif

אם את רוצה להיות טבעונית מסיבות אידיאולוגיות- הרי שאת מבינה מה הבעייה בביצים וחלב... (ולא צריכים לספר לך שאת זה טבעונים לא אוכלים). מצדשני- יכול להיות שהתכוונת למוצרים? (הסבירי, פרטי- ואז אני מקווה שנוכל לסייע... ) יומקסים שיהיה, שני.
 

vegi force 1980

New member
טיבעוניים

טיבעוניים לא אוכלים כל מה שבא מהחיי ביצים,דבש,מוצרי חלב,וכמובן בשר ודגים מה נשאר? נשאר הרבה אוכל טעים ומזין שאת רובו הכי כייף להכין לבד ולא לקנות מוכן בהצלחה!!
 

Du Hast Mich

New member
"הרבה אוכל טעים..."

כמו מה? אני כרגע טבעונית, החלטה שנקבעה לפני מספר ימים, ואני נורא מקפידה, אם אני אוכלת צ´יפס, לשאול בדיוק מאיזה שמן זה מטוגן, האם יש חלב בכל מיני דברים והאמת - ? זה ממש לא מפריע לי.... אז מה נשאר עוד לאכול? פירות וירקות זה בסדר?
 

lifegirl

New member
../images/Emo49.gif ו-../images/Emo50.gif לטבעונית החדשה!

מה טבעונים אוכלים? ובכן, פירות, ירקות, קטניות, אגוזים, פסטה, לחם, אורז... אבל טבעונים לא אוכלים רק צ´יפס! בואי נעשה את זה הפוך. ספרי לי מה אכלת לפני שהפכת לטבעונית (כלומר- ארוחת בוקר: ארוחת צהריים: בין הארוחות: וכו´..)- ואני אראה לך מה לא טבעוני, ומה אפשר לאכול במקום. ושוב- בהצלחה!
 

Du Hast Mich

New member
אה....

ארוחת בוקר : שוקו צהריים: בשר ותוספת רק מים ביניים:שני פירות ושני מעדנים ערב: חביתה וצי קופסאת גבינה לילה : פרי כןאני יודעת....זה אמור להיות ככה מהתפרטי שקיבלתי מהדיאטנית... אני לא מתמידנה גם בגלל הקטע של טבעונות, וגם בגלל שלא יוצא לי... ואני נורא גאה בעצמי.... אני בודקת את כל הרכיבים של האוכל... אני לא אוכלת ירקות (זה מגעיל אותי) ואני אנמית...
 

Du Hast Mich

New member
שאלה

לא קשה לוותר על מוסים ושוקולדים למינהם וכל מיני כאלה???
 

lifegirl

New member
אם את רוצה להיות טבעונית מסיבות

אידיאולוגיות- הרי שזה חסר משמעות עבורך. זה אולי טיפה´לה קשה בהתחלה- אבל כיוון שלא הפכת לטבעונית כי זה "טעים יותר"- יהיה ממש עצוב אם תפסיקי כי "זה לא טעים".
 

zooti

New member
וחוץ מזה - למה לותר ?

יש גם שוקולדים טבעוניים. תעברי משוקולד חלב לשוקולד מריר (ולדעתי, שוקולד מריר הוא השוקולד האמיתי, ותמיד חשבתי כך) תעברי מעוגות עם ביצים לעוגות עם תחליפי ביצים (בשבת, החבר שלי הכין בראוניז טבעוני. מכיוון שאף אחד משנינו לא יודע להכין בראוניז, קנינו את אחת מהאבקות האלו של "להוסיף מים, שמן וביצים" והוספנו "מים, שמן ואגסים מרוסקים". יצא יאמי, כמו עוגת יומולדת). יש ממרחי שוקולד פרווה. יש גם את הממרח הזה של חרובים ואגוזים שהוא פשוט מטריף (אבל גם קצת יקר). מחר דיאטה
 
לי כן היה קשה, אבל עברו שבועיים

וכבר התרגלתי- את זה לא אוכלים! הבעיה אצלי היתה בעיקר דברים שמכילים ביצים- עוגות "הבית" (בעיקר), חביתה ועוד. אחרי שבועיים והתרגלתי.
 

lifegirl

New member
אם ככה...

שוקו= שוקו סויה (ויש גם בטעם בננה/פירות יער/תותים/וניל/מה שבא לך...). ואפשר גם למהול אבקת שוקולית עם חלב סויה/חלב אורז (אני דיי בטוחה ששוקולית זה פרווה. אבל תבדקי). שימי לב: לכל חלב סויה טעם מיוחד לו. לכן אם טעמת אחד ורצת להקיא בשירותים- תנסי סוג אחר. אני ממליצה על צוריאל. בשר=טופוטבע (מלבד ההמבורגר- הכל טבעוני) תוספת: אין בעייה. הקפידי לא לשים חמאה בפירה. וגם לא לאכול איטריות ביצים (פסטה רגילה זה בסדר גמור). פירות זה אחלה מעדנים= בסופרים (ואם לא- בחנויות הטבע) ישנו מבחר עצום של מעדני-טופו, במיליון טעמים (פירות למיניהם, שוקולד, וניל, כרמל, קפה...). חלקם טעימים, אחרים זוועה. גם אם טעמת אחד והוא היה מגעיל- אל תוותרי, ותנסי עוד אחד. חביתה= זאת בעייה. אם מותר לך לחם- נסי לאכול שתי פרוסות עם חומוס/גבינת טופו (פשוט כי שני הדברים האלה מכילים הרבה חלבון. אגב- עדיף לאכול חומוס תוצרת בית. ואם לא- מאלה שקונים במעדניה של הסופר. לא "אחלה" או "צבר"- פשוט כי הם לא כ"כ בריאים. וגם לא ממש טעימים...). אם לא- קני לך גוש טופו, והקפיצי חצי חבילה (עם ירקות). אפשר גם לחתוך לקוביות ולהכניס לסלט, או לאפות אותו בתנור עם שמן זית ובזיליקום. גבינה: גבינת טופו (יש מיליון טעמים! באמת!) חוץ מזה, אחרי שבוע-שבועיים (לכי כבר היום או מחר לסופר, וחפשי מה את יכולה לאכול...)- תקבעי תור לתזונאי/ת. ההמלצות שלי מבוססות רק על הניסיון ועל הידע שלי. שניהם מוגבלים. במיוחד כיוון שאת אנמית- העצות שלי הן עצות של טבעונית- אבל לא של תזונאית או של רופאה! אני כן יודעת, שאת חייבת לאכול ירקות. אם יש ירק אחד שאת לא אוכלת- זה לא אסון, אבל את כן צריכה לאכול ירקות. זה, אגב, נכון לכל תזונה. גם בשרית. וחוץ מזה- את צריכה לאכול גם אגוזים למיניהם. זה מאוד בריא, ומאוד חשוב- בעיקר לטבעונים, ועוד יותר- לאנמים. בהצלחה!
 

Snoop4Ever

New member
טופו טבע

עד כמה שידוע לי גם בנקניקיות של טופו טבע יש חלבון ביצה, נכון?
 

dani09

New member
אז ככה

אני בטוחה שיוכלו לפרט במקומי,אבל ממה שידוע לי סויה-פולים מכילים חלבון בערכים המקבילים לבשר. ניתן להכין מהם מאכלים מגוונים. טופו-אני חושבת שזה סויה מעובדת בצורה מסויימת,אם לא-אז זה קרוב לכך. עם טופו צריך לדעת לעבוד,למרות שהוא ניטרלי וסופג טעמים. ניתן לקנות טופו אפילו בסופר (נראה כמו גוש גבינה לבנה ומוצקה). ישלימו אותי כאן חברי לפורום
 

vegi force 1980

New member
סויה זה פולים זה גודל באדמה

לפי מה שאני יודע מבשלים את הפולים ויוצא מזה טופו לטופו עצמו אין טעם בכלל הטופו מקבל טעם למשל אם תבשל טופו עם מרק אז הוא יקבל את הטעם או משהו כזה מוצריי טופו יש לקנות כמעט בכל סופר וזה אומר גבינות טופו,נקניקיות,קציצות,המבורגרים,ואפילו בצורת בשר טחון הבעיה היחידה שיש לי למשל עם טופו זה רק המחיר המחיר נורא נורא יקר כי אין ממש ביקוש עד לא מזמן לטופו טבע היה מבצע שהכל ב19.90 אבל עכשיו כבר לא וזה קשה אבל מסתדרים למי שלא ממש יודע אני לא ממליץ לקנות טופו גולמי כי הטעם יגעיל נורא מה שכן אפשר לעשות נורא פשוט עם טופו גולמי זה לפרוס אותו לפרוסות לא עבות ולטבול ברוטב סוייה ואז בפירוריי לחם ולטגן ואז יוצא שניצל טופו טעים
 

zooti

New member
אם אין לזה טעם - איך זה מגעיל?

דווקא יצא לי לאכול טופו די טעים. ויש גם את הפתיתי סויה, שאפשר לעשות איתם דברים טעימים. אפילו קרניבורים אוהבים (טוב, קרניבור אחד בן 10, אח שלי, שנורא אוהב שכשאני באה הבייתה אני עושה דברים מסויה. הוא טוען שזה יותר טעים מבשר). מהפתיתי סויה, אני מעדיפה את ה"כמו כבד", מבחינת המרקם. (והייתי רוצה שיחליפו לזה את השם כדי שאני אפסיק לקבל צמרמורת כל פעם שאני מתפעלת מהמרקם של זה).
 
למעלה