תשובה/הבהרה
דיברתי על כך שתהליכים היסטוריים מתרחשים ללא קשר ישיר לנשיא ארה"ב.
אם האירועים הללו מתרחשים הרבה מעבר לראשם של מנהיגי המזרח התיכון - כל שכן שזה מתרחש מעבר לראשו של נשיא ארה"ב.
נו אז מה אם לא היו כאן מלחמות בזמן נשיא דמוקרטי? זה הופך את הדמוקרטים למפלגה קסומה של אנטי-מלחמות? זה הופך אוטומטית את המפלגה הרפובליקנית למפלגה "מייצרת מלחמות"? איזה מן ראייה שטחית זו?
יתרה מזו, בהנחה שזה נכון ושהסטטיסטיקה תישמר לעתיד, אז האם זה אומר שכולנו צריכים לרוץ ולחבק את המפלגה הדמוקרטית בתור אחד שבזכותה אנו זוכים לשלום - שהוא כן נתון במחלוקת, בניגוד למה שאתה חושב?
זו בדיוק הראייה השטחית שמתגלה גם בבואך להבין את המציאות הפוליטית בישראל כמו גם את הסכסוך הישראלי-ערבי ואת עמדות הציבור לגביו.
אתה אומר שאין אף אחד שמתנגד לשלום ורוצה מלחמות.
ובכן, אתה צודק. אבל יש כל כך הרבה דרכים להביא את השלום (עם מי שרוצה שלום, אגב) ולא כולם מסכימים על הדרך הנכונה.
מה שקורה במצרים היום, הוא דוגמה, למצב בו אנשי הימין יכולים לומר "צדקנו".
ואתה יודע מה? אין להקל בזה ראש. ייתכן והם צודקים.
משכך, לא ראוי לנו לקדש כל הזמן את "פולחן השלום", כפי שמכנים אותו אנשי הימין, ולהידבק במילה כאילו הייתה אלוהית - ובעקבות זה גם לסנן מפלגות פוליטיות אהודות עלינו ברחבי העולם.
ועוד שטחיות אחרונה - מלחמות.
מלחמות זה דבר נורא, זה משהו שלומדים בגן. כשרואים את העולם ורוד.
במציאות, מלחמה זה הכרח וזה שרידות לעיתים.
לעיתים דווקא המלחמה ההכרחית מביאה שלום (תשאל את הדורות באירופה שאחרי מלחה"ע השנייה) ולעיתים דווקא השלום מביא מלחמות וסכנות (ראה את הרפיסות מול צ' קוריאה ומול איראן שמי יודע כיצד זה יסתיים).
לכן להגיד שעדיפה עלינו המפלגה הדמוקרטית מפני שב-100% מהזמן שבו שלטה, קיבלו מסמכי שלום (שהיום כנראה גם לא שווים הרבה) לעומת 100% מלחמות בתקופת הרפובליקנים (שמי יודע איזה הרס רב לחברה הישראלית הצליחו למנוע המלחמות הנחוצות האלה) - זו טעות וזו בעיקר שטחיות.
אגב, למרות הכל, אין כאן לעיל שום דבר בכדי להסגיר את עמדתי הפוליטית האישית - לא בנושאים הפוליטיים בישראל ובוודאי לא בנושאים הפוליטיים האמריקניים שאני מרגיש לא בנוח בכלל לעסוק בהם כישראלי (מלבד אולי הסולידיריות עם אזרחי ארה"ב מההקצנה בשתי המחנות הפוליטיים שם - דבר שמכרסם, גם כאן בישראל, בדמוקרטיה ובשותפות הפוליטית וביכולת לפעול יחדיו למען המדינה).