מה טוען אורן קובי בראיון מקודם ב"פוסטה".

מה טוען אורן קובי בראיון מקודם ב"פוסטה".

תוכן מקודם של חברת "מונטין"
הראיון המלא
- http://www.posta.co.il/article/16077-אורן-קובי-מדבר

הערה : איני רוצה לקבוע עמדה באמיתות הפרטים שנמסרו במאמר מטעמו של קובי אורן, ואני מביא אותן כפי שנרשמו . [כל קורא יחליט מה האמת ואת דעתו האישית לגבי תוכן המאמר המוזמן שבנדון]

יזם המקרקעין אורן קובי עבר בשנים האחרונות טלטלות רבות, אולם הוא מסרב להיכנע ומבטיח לעמוד בכל ההתחייבויות שלו.

המשבר של קובי החל באמצע שנת 2016, עקב תלונות לקוחות שטענו כי כסף שהם שילמו לחברה עבור רכישת קרקעות לא הופקד במלואו בנאמנות, כמתחייב. הטענות קיבלו תחילה ביטוי בתקשורת, והכתבות השליליות יצרו מדרון חלקלק אשר הוביל במהירות לבריחת משקיעים. במשך חמש שנים בצעה "אדמה" 900 עסקאות מקרקעין מוצלחות בהיקפים של מאות מיליונים, אבל ללא רוכשים חדשים החברה נקלעה במהירות לקושי תזרימי וכ-100 לקוחות אחרונים לא קיבלו את הקרקעות שהובטחו להם.

"התקשורת פשוט עצרה לי את העסקים בלי שום חשבון ובלי הצדקה", אומר קובי. "אם היו בודקים איתי ונותנים לי להשלים את המכירה, גם ל-100 הלקוחות האחרונים היו קרקעות. חבל, העיתונות הכלכלית מיהרה לשפוט אותי, אולי כאב להם שמישהו כמוני מצליח. נכון, קניתי רכב יוקרתי וחייתי ברמה גבוהה, אבל בסך הכל מותר לי לעשות מה שאני רוצה בכסף שהרווחתי ביושר".

תוכניות עתידיות
אורן קובי (37) נולד בלוד. בגיל 22 הוא התחיל את דרכו העצמאית בעולם העסקים כשהקים חברה למיכון משרדי. לאחר מכן הקים חברת מדיה למסחר באינטרנט, אולם אז הוא גילה את עולם הנדל"ן. בשנת 2011 הקים את החברה הראשונה שלו בתחום זה: "אדמה". כאיש עסקים פיקח הוא זיהה הזדמנויות, רכש קרקעות ושיווק אותן כיחידות קרקע רשומות בטאבו למשקיעים, עם הערת אזהרה כנדרש בחוק.
חשוב לציין, כי מדובר בקרקעות שלא היו זמינות לבנייה בשלב המכירה, אלא בקרקעות עם תוכניות בנייה עתידיות מאושרות. בשוק יודעים שקובי הבין הרבה לפני כולם, כי פוטנציאל ההשקעה בשטחים האלה הוא עצום. "מדובר בקרקעות זולות מאוד שהיעוד העתידי שלהן הוא לבנייה, שכל התוכניות מצביעות על כך, אבל מראש היה ברור שלא ידוע מתי בדיוק הן יופשרו לבנייה", הוא מסביר. "אנשים שרוכשים קרקעות בסטטוס הזה מכירים את הנתון הזה, וזו תכלית העסקה, לכן מגדירים את זה קרקע להשקעה".

ב-2012 חברת אדמה העסיקה כ-30 עובדים ושיווקה קרקעות באזורים המבוקשים ביותר בישראל. בפרויקט כרכור היתה "אדמה" חברה חלוצה בתחום, היא שווקה 550 מגרשים והגישה תוכנית לשינוי ייעוד קרקע בשיתוף עם אדריכל. בחוף התכלת הרצליה שווקה החברה מגרשים בתכנית ח- 500, וכך גם בתכנית ההרחבה 3700 בצפון מערב תל אביב.

"אדמה" מכרה זכויות לדירה בתוכניות מאושרות. כך לדוגמא, בקרקעות של תוכנית 3700 נמכרה זכות לדירה באמצעות יחידות קרקע במחירים של בין 900 אלף שקל ל-1.2 מליון שקל. כיום שווי יחידת דיור בקרקעות האלה נאמד ב-1.5 מליון שקל עד שני מליון שקל.

בשנתיים האחרונות הסתבכה החברה ונקלעה לקשיים, עד שהוצא נגדה צו פירוק מבית משפט המחוזי בתל אביב. במקביל להסתבכות של "אדמה" נסגרו עוד מספר עסקים של קובי. לטענת קובי, המפרק מטעם בית המשפט החמיר איתו והוציא דו"ח חמור שהכפיש אותו עוד יותר.

שיקום פיצוי
למרות זאת, בימים אלה הוא נלחם שלא להגיע לפשיטת רגל בשאיפה להגיע להסדר נושים במסגרתו יינתן לו לשלם למשקיעים את כספם. כדי לממש את התוכנית הזו הוא גייס עורכי דין מהמשרדים המובילים במדינה, שנוטלים אחריות על החוזים והייעוץ שסיפקו לחברת "אדמה" בנסיון לקדם את התוכניות מה שיזרים כסף לקופת הפירוק, דרכה ישולמו חובות למשקיעים.

קובי מבקש להבהיר לקהל הרחב, ומבטיח לכל לקוחות החברה, שהוא יעמוד בהתחייבויות החברה, משמע יחזיר למשקיעים את כספם וישיב לעצמו את מעמדו כיזם מוביל בתחום המקרקעין. "כל מי שרכש אצלי, אורן קובי, קיבל עסקה מעולה: קרקע בטאבו ותשואות מרשימות", הוא אומר, "חשוב לי גם שידעו כי מעולם לא סיכנתי כספים של משקיעים. מעולם! גם כשבית המשפט נהג בי בחומרה ופירק לי את החברה, הבטחתי: לא יהיה משקיע שכספו לא יוחזר לו. אין אצלי דברים כאלה.
"האמנתי בחברות שלי. האמנתי בעסקים שעשיתי. מעולם לא רימיתי אף אחד. הכל תמיד היה על השולחן, גם הערות האזהרה על הקרקעות. משקיעים לוקחים סיכונים. אנשים רשמו אצלי תשואות מאוד יפות ואנחנו מדברים על תוכניות שהרשות המקומית הרלוונטית מקדמת.

"שיהיה ברור, אני לוקח אחריות על בעיית התזרים ולנפילת העסקאות. הטעות הגדולה שעשיתי היא שלא תבעתי עיתונאים ושלא נלחמתי על שמי הטוב. שתקתי כי פחדתי וקיוויתי שכותבים עלי פעם, פעמיים וזהו. הדחקתי והתעלמתי כי אני מרוכז בעשייה, לא בקשקשת. נכון, פירקו לי את החברות, אבל אני ארכיב אותן בחזרה. יש עוד המון עסקאות יפות בשטח שלי, ואין לי כוונה לפספס אותן".
 
גם אני לא קובע עמדה אך ממליץ לכל אחד לעשות

בגוגל חיפוש על שם חברה/אדם בצירוף המילה "תביעה"
או "פסק דין" לפני התקשרות נוספת.
לדוגמה "אורן קובי" תביעה.
ייזהר הקונה.
 
לבינתיים אורן קובי נחלץ מפשיטת רגל

אורן קובי, בעל חברת אדמה לשעבר, נחלץ מפשיטת רגל

השופט אורנשטיין אישר את הסדר הנושים האחרון שהציע קובי, אשר התחייב להעמיד כ-16 מיליון שקל, מתוכם 5 מיליון שקל במזומן ● עפ"י ההסדר ישולמו 100% מהחובות לנושים בדין קדימה ו-50% מהחובות לנושים הלא מובטחים, ממועד האישור ועד 7 שנים קדימה.

לכתבה בנדון מאפרי 2018 : https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001230643

בעלי חברת "אדמה" שקרסה, אורן קובי, הצליח להציל את עצמו מפשיטת רגל. נשיא בית המשפט המחוזי בתל-אביב, השופט איתן אורנשטיין, אישר היום (א') את הסדר הנושים האחרון שהציע אורן קובי.

הבוקר (א') התקיים דיון בהסדר שלישי שהציג אורן קובי בפני הנושים על-מנת להימנע מהכרזה עליו כפושט רגל, ואשר אושר באסיפת הנושים האחרונה שהתקיימה וכן אושר על-ידי הנאמן על נכסיו של קובי, עו"ד חגי אולמן. השופט אורנשטיין רמז במהלך הדיון כי הוא נוטה לאשר את הסדר הנושים, וזמן קצר לאחר מכן נתן החלטה רשמית המאשרת את ההסדר.

השופט אורנשטיין קבע בהחלטה המאשרת את ההסדר כי "בראש ובראשונה יש לכבר את רצון רוב הנושים", אשר אישרו את ההסדר. עוד הוסיף השופט כי מקובלת עליו עמדת עו"ד אולמן, לפיה ההסדר מהווה חלופה עדיפה מבינה כלכלית על פני הליך פשיטת הרגל. "התמורה שיקבלו הנושים ככל שההסדר יאושר עדיפה ללא ספק מזו שיקבלו, אם יקבלו, ככל שההסדר לא יאושר", כתב השופט בהחלטה.
השופט התחשב גם בעובדה שקובי נטל על עצמו את חובות החברות, הגם שהחובות האישיים שלו פחותים במידה ניכרת. השופט ציין כי "אמנם הנאמן הגיש בקשה להרמת מסך וייחוס חובות החברות לחייב, אך הבקשה טרם נדונה, ואין רבותא שתתקבל. אישור ההסדר משמעו שהחייב נוטל על עצמו כל חובות החברות, הגם שלעת הזו החובות האישיים שלו פחותים משל החברות".

בשנתיים האחרונות מאז קריסתה של חברת אדמה והגשת הבקשה לפשיטת רגל נגד קובי, ועד לרגע האחרון ממש, ניסה קובי למנוע את הכרזתו כפושט רגל. בין היתר הציע קובי לנאמן ולמנהל המיוחד של נכסיו, עו"ד חגי אולמן, מספר פעמים הסדר נושים, שלטענתו כולל החזר של 100% מהחובות בתיק.

...........

שימוש ציני בכספי רוכשי קרקעות
ביולי 2016 ניתן צו פירוק זמני לחברות וצו כינוס נכסים אישי נגד קובי, במסגרתו מונה עו"ד חגי אולמן למנהל מיוחד, והוקנו לו הסמכויות לתפוס את נכסיו של קובי ושל החברות בבעלותו. באותו חודש נעצר אורן קובי בחשד למעילה של עשרות מיליוני שקל בכספי לקוחותיו, ולאחר כשבועיים וחצי שבמהלכם היה עצור לצורך חקירתו שוחרר קובי למעצר-בית, וכן נאסר עליו לצאת מהארץ. בהמשך הוסרה מגבלת מעצר-הבית, ונותר על כנו צו איסור היציאה מן הארץ וכן מגבלות וערבויות נוספות להבטחת התייצבותו לחקירה.

במאי אשתקד הגיש הנאמן על נכסיו של קובי, עו"ד חגי אולמן, דוח חמור לבית המשפט במסגרתו תיאר במילים קשות את התנהלותו של קובי. "נדמה כי אף הנייר מסמיק נוכח השימוש הציני שנעשה בכספי רוכשי הקרקעות, כאשר בעודם מנסים לברר היכן מופקדים כספיהם, ומתי ימשיכו הליכי המכר בעניינם, אורן קובי שוטט בטיולים ראוותניים בחו"ל, יצא למסעות רכישה של מיטלטלין ומקרקעין עד שלעתים נדמה כי אין גבול לבושה... ניתן להצביע, כבר עתה לאחר מספר ימים של חקירה, על סכומי כסף עצומים של 35 מיליון שקל לפחות אותם נטל אורן מהחברה שלא כדין", כתב אולמן.

אולמן פירט בדוח על אודות החגיגה הבלתי נתפסת שערך קובי בכספי קורבנות עוקץ הקרקעות של "אדמה", שכללה נדל"ן, רכבים, ביגוד יוקרתי, שעונים, טיסות לחו"ל, שני רכבים שנרכשו עבור אמו של קובי, חברות שניתנו ב"מתנה" לחברו של קובי (לא לפני שחברת "אדמה" העבירה להם 2 מיליון שקל בנסיבות שעוד יתבררו) ועוד מיליונים ש"נחלבו" מן החברה בשיטות שונות על-ידי קובי.

"תמונה קשה ועגומה, כמעט בלתי נתפסת, של התנהלות שערורייתית, הכרוכה במעשים החשודים, חשד כבד, כמעשי מרמה", תיאר המנהל המיוחד.

לאורך כל התקופה התעקש קובי על חפותו וכן על כך שלא מדובר במעילה בכספים או תרמית אלא בכישלון עסקי, שעליו הוא מנסה לכפר באמצעות החזר החובות לנושים. בד-בבד, במהלך התקופה מאז מונה עו"ד אולמן למפרק מומשו דירה שבבעלותו אורן קובי בשהם (תמורת 3.36 מיליון שקל), ונמכרו 6 דירות שרכש קובי בכספי הלקוחות, בהן דירת היוקרה שרכש ב-20 מיליון שקל במגדלי אקירוב, דירה יוקרה במגדלי Yoo, בה התגורר קובי עד לפינויו על-ידי בית המשפט ו-4 דירות נוספות.

במסגרת ההליך הוגשו לנאמן 780 תביעות חוב שלפיהן היקף החובות נגד קובי הוא 63 מיליון שקל ונגד החברות 113 מיליון שקל. סך החובות שאינם חופפים מגיע ל-176 מיליון שקל. במסגרת הנשייה נכללים מוסדות פיננסים כבנקים ורשויות, שהיקף החובות הנטען כלפיהם מגיע לכ-80 מיליון שקל. מנגד, עומד היקף הנכסים של קובי "הנחזה לעין" (כלשון השופט אורנשטיין), בהפחתת התחייבויות ומסים על הנכסים, על כ-14 מיליון שקל נטו בלבד.

המאמר במלואו בקובץ המצורף מעלה.
 
למעלה