מה ידוע לכם על השפעת התרופה לחולה
שלום לכל גולשי הפורום!
אני חוזרת לאחר תקופה של בדיקות. המומחים המליצו לבעלי שאובחן כחולה בפרונטו טמפורל דימנציה על 2 תרופות ריספרדל או קלופיקסול חקרתי על התרופות ונדהמתי מרשימת תופעות הלוואיותגובות החולה לתרופות המוזכרות. בעלי עדין "מתפקד",(סובל בעיקר משכחה של שמות אנשים קרובים , חפצים, ירקות פרות.... אוצר המילים מדלדל, המשפטים לא ברורים ,חוזר על עצמו, תחומי התענינות בסיסים ....מזון,מזג אויר ,מתביית על משימה אחת וכולו שקוע בה, נכנס לאי שקט ובלבול כשמסיתים אותו ממשימתו. יש שינוי משמעותי באישיותו ובהתנהגותו שהפכה לעצבנית בלתי נעימה ותוקפנית בעיקר מילולית .....) יחסית הוא שומר על כושר ב-2 תחומים חשבון ונהיגה. ברגע שיתחיל לקבל תרופה יש חשש שתפקודו בתחומים אלו ירד.... (אני ארגיש רע ...כאילו אני גוזלת ממנו את עצמאותו....) הנוירולוג והפסיכוגריאטרי המליצו על הקלופיקסול במינון נמוך והסבירו שזה יעשה לו ו....לי רק טוב!!!!! אני בהתלבטות בקשר למתן התרופה בשלב המתואר מעלה..... במידה ויש לכם מידע על מטופלים בתרופה זו שתפו אותי....... חיי הביחד עם חולה מסוג זה מלווה בקשיים, יש מצבים שאני מרגישה שעוד רגע אתפרק לגורמים...מחפשת מקומות מפלט בקיצר לא קל אבל....... כולכם מכירים את התמונה וחווים מציאות דומה, מאחלת לכם כוחות לעמוד במשימות ולנצח!!!! מודה לכם מראש על כל מידע ועל כל מילת עידוד בהוקרה שולה
שלום לכל גולשי הפורום!