מה ידוע לכם על השפעת התרופה לחולה

מה ידוע לכם על השפעת התרופה לחולה

שלום לכל גולשי הפורום!
אני חוזרת לאחר תקופה של בדיקות. המומחים המליצו לבעלי שאובחן כחולה בפרונטו טמפורל דימנציה על 2 תרופות ריספרדל או קלופיקסול חקרתי על התרופות ונדהמתי מרשימת תופעות הלוואיותגובות החולה לתרופות המוזכרות. בעלי עדין "מתפקד",(סובל בעיקר משכחה של שמות אנשים קרובים , חפצים, ירקות פרות.... אוצר המילים מדלדל, המשפטים לא ברורים ,חוזר על עצמו, תחומי התענינות בסיסים ....מזון,מזג אויר ,מתביית על משימה אחת וכולו שקוע בה, נכנס לאי שקט ובלבול כשמסיתים אותו ממשימתו. יש שינוי משמעותי באישיותו ובהתנהגותו שהפכה לעצבנית בלתי נעימה ותוקפנית בעיקר מילולית .....) יחסית הוא שומר על כושר ב-2 תחומים חשבון ונהיגה. ברגע שיתחיל לקבל תרופה יש חשש שתפקודו בתחומים אלו ירד.... (אני ארגיש רע ...כאילו אני גוזלת ממנו את עצמאותו....) הנוירולוג והפסיכוגריאטרי המליצו על הקלופיקסול במינון נמוך והסבירו שזה יעשה לו ו....לי רק טוב!!!!! אני בהתלבטות בקשר למתן התרופה בשלב המתואר מעלה..... במידה ויש לכם מידע על מטופלים בתרופה זו שתפו אותי....... חיי הביחד עם חולה מסוג זה מלווה בקשיים, יש מצבים שאני מרגישה שעוד רגע אתפרק לגורמים...מחפשת מקומות מפלט בקיצר לא קל אבל....... כולכם מכירים את התמונה וחווים מציאות דומה, מאחלת לכם כוחות לעמוד במשימות ולנצח!!!! מודה לכם מראש על כל מידע ועל כל מילת עידוד בהוקרה שולה

zs1957

New member
מידע על התרופו שניתנו לבעלך.

שלום שולה, בדקו את בעלך שני רופאים נוירלוג ופסיכוגריאטר נתנו לו תרופה ואת שואלת האם כדאי לקחת? זאת החלטה שלך.אילו הייתי במצבך הייתי נותנת ל את התרופה ובודקת האם התרופה עושה לו שקט נפשי,הוא יותר רגוע. באשר לתרופה ריספרדל- התרופה ניתנת לחולים הסובלים מפסיכוזה עקב שיטיון(אלצהיימר). התרופה לא מרפאה את החולה היא מקלה על התסמינים.אם את רוצה להמשיך לחיות חיים רגועים ושלוים אז תתני לו את התרופה ותבדקי כיצד היא משפיעה עליו?עלייך להיות בקשר עם הרופא המטפל ולדווחל על המצב. תופעת הלוואי של התרופה היא טשטוש. יש להמנע מנהיגה . חל איסור על שתיית אלכוהול בעת נטילת התרופה. בהצלחה. אני מקווה שהוא יטולאת התרופות ולא יעשה לך בעיות. כל טוה זהבה שחם.

ronnyw

New member
שלום שולה !!

אני חוששת שלא תאהבי את מה שאני עומדת לכתוב, והתלבטתי אם "לדחוף את האף", אבל זה בעצם מה שכולנו עושים בפורום ( השואלים מבקשים את זה, העונים מספקים את זה...). את נמצאת בשלב שעובר על כל מי שחי עם חולה, השלב של "הוא עוד לא כל כך חולה", השלב של לחפש ולמצוא אצל יקירנו משהו שטרם נפגם, ולהאחז בו (במקרה שלי - אחי התעקש שאני מחמירה מידי באבחנות כי "תראי איך אמא פותרת תשבצים". יש בספרות על המחלה דוגמא של בן, שהתעקש שאביו אינו חולה כי "הוא מנגן על הפסנתר כמו תמיד". ויש עוד. לכל אחד הדוגמא שלו). אכן, יש כישורים ויש יכולות שאינן נפגעות, אבל זה לא סותר את האבחנה ואת העובדה שהחולה נמצא כרגע בתחילת מדרון שיש בו רק דרך למטה... אין דרך לישר את המדרון הזה או לבטלו. גם התרופות "נגד אלצהיימר" הן בעצם תרופות שרק מאיטות את התהליך (אם נמשיך במטפאורה - הן ממתנות את המדרון, אך אינן מיישרות אותו !!) ואינן מרפאות. אין למחלה תרופה. יותר מכך - גם התרופות המאיטות משפיעות שונה על חולים שונים, וקשה מאוד להוכיח או למדוד כמותית מה השפעתן. (למשל, אני יודעת איך אמא שלי מתדרדרת בעקביות עם אקסלון. אין לי מושג ירוק איך התהליך היה מתקדם ללא התרופה. אולי בדיוק אותו הדבר?... אולי יותר מהר? ואולי פחות?) ועוד חמור מכך: ישנם רופאים שטוענים שהתרופות מיותרות, שנזקן גדול מתועלתן. יש מחקרים שההשפעה טובה רק לתקופת שימוש קצרה ואחר כך אין בהן תועלת. (זו אולי הסיבה המדעית לכך שמוציאים את התרופות מסל התרופות, כפי שנכתב והותקף פה בשרשרת מסרים סמוכה). ויש את הסיפור של התרופות שנלחמות בסימפטומים של המחלה (לא במחלה עצמה). זה סיפור אחר. ריספרדל היא תרופה כזו, שמיועדת, כפי שגם זהבה כתבה - להקלה על פסיכוזות, הזיות, חוסר שקט או תוקפנות. שני הורי מקבלים אותה (אחד על חשבון הקופה, השני באופן פרטי), ואכן הם יותר שקטים ורגועים מאשר היו לפניה (עדין יש קריזות והתפרצויות - אבל פחות). בקיצור - אין בתרופות אלו ישועה !! (צר לי לכתוב זאת, ואשמח אם אחרים יגיבו ויספרו את נסיונם ותובנותיהם). שולה, ואם כבר אינני אשת בשורות עבורך, אמשיך עוד ואעיר שכדאי לחשוב על הפסקת נהיגה. דעי לך שעיבוד מידע עבור החולה, הולך ונעשה מסובך ומבולבל. (הדוגמא הקלאסית: אם נהג רואה כדור מתגלגל לכביש, הוא מיד יחשוב על הילד שרץ אחריו... חולה אלצהיימר לא יעשה את ההקש הזה.) מקווה שלא פגעתי או הכאבתי. זו המחלה שעושה לנו את זה...

zs1957

New member
רוני כתבת לזהבה במקום לשולה

שלום רוני, מה שלומך? אני שלחי את הודעתך לשולה . כתבת בטעות לזהבה. אני מחזקת את דברייך.התרופות אינן עוזרות הןמאיטות את ההתדרדרות. כיום אין תרופה למחלה.לגבי ריספרדל ממליצה לקחת כדי להרגיע אותו. זה ימתן את התפרצויות הזעם שלו כלפייך שולה.תומכת בהצעתה של רוני לחשוב על הפסקת נהיגה .עדיף שהרופא יאמר לו את זה ולא את. זהבה שחם

zs1957

New member
שולה קראי את תגובתי לרוני בקשר

לטיפול בבעלך.שתינו מדברות מתוך ניסיון אישי. אם תרצי עזרה אשמח לסייע לך. כל טוב זהבה שחם

אני שולחת לך כח להחליט

שולה יקרה, את נהיית לי כאחות וכואב מאד לקרוא מה שכתבת ומה שהחברות הטובות בפורום ענו לך. זה מה שטוב כאן. לא מנסים לייפות את המציאות. לחברות "קל" יותר אולי להחליט לגבי תרופה להורה החולה. לנו , כבנות זוג , קשה הרבה יותר להיות אפוטרופוס ומישהו שמחליט במקום. צריך לזכור שזו מערכת יחסים בת כמה עשורים של שותפות בין בני זוג. את סומכת עליו והוא מחליט לגבי עצמו. כל מה שכתבו לך נכון. בשלבים הראשונים , קשה לנו להאמין שאכן תהיה התדרדרות. חלק מהתפקודים תקין , כמו נהיגה ועוד. אך אננו יודעים מתי ואיך יכולה לקרות טעות. גם אני תומכת בכך שבעלך יתחיל לקחת את התרופה המומלצת. את תצטרכי להגיד לו שהתרופה תעזור לו בדברים אחרים , שהוא יזכור יותר מילים ושמות. אך בתמורה , אסור לנהוג כשלוקחים את התרופה. גם אצלי זה אותו הסיפור. גם אלכוהול , בעלי לא שותה בגלל תרופה אחרת. מה שנותר לאחל לך שהתרופה תתאים לבעלך ותעזור במיגור התופעות. בהצלחה ןחיבוקים , טובה

למעלה