מה ידוע לכן

מה ידוע לכן

שלום לכולן וכולם יש לי רחם דו-קרני ואני בהריון אחרי לידה בחודש ה 7 אני מטופלת בזריקות(אחת לשבוע) של פרוגסטרון להרגעת הרחם האם ידוע לכן על טיפול זה ? מה הן תופעות לוואי אפשריות? ובכלל אם יש משהו שמשהיא יכולה לספר לי אודה מאוד גלית

סאלי33

New member
אני קיבלתי זריקות פרוגסטרון

עד לפני שבוע ולא היו תופעות לוואי, הזריקה עצמה לא כל כך נעימה וכואב המקום אח"כ אבל זהו... באיזה שבוע ילדת בפעם הקודמת? שיהיה בהצלחה!

אז ככה

יש אסכולה שאומרת שצירים מוקדמים נגרמים לעתים כתוצאה מירידת רמת הפרוגסטרון, וכמובן שהמסקנה ההגיונית מהתיאוריה הזו היא, שתוספת פרוגסטרון מלאכותית יכולה למנוע אותם. זו דיעה שבשום פנים אינה מקובלת על כל העוסקים בתחום, אבל כנראה ההנחה היא שזה לא מזיק. אם מדובר בזריקות ג'סטון, אני יודעת שהן מכילות פרוגסטרון טהור בלבד ולכן אינן יכולות להזיק לעוברים ממין נקבה, ובעיניי סביר שהדבר נכון גם לגבי הזריקות השבועיות. מעבר לזה, תופעות הלוואי הן פשוט להרגיש בהריון עוד יותר - בעיקר גודש בשדיים (זו הסיבה היחידה שאני זוכרת את זריקות הג'סטון בגעגעועים...) עתליה

../images/Emo18.gif תיקון טעות

העירו את תשומת לבי לכמה טעויות שעשיתי בתשובה שלי למעלה. העיקרית שבהן היא ש*יש* הבדל מבחינת ההרכב בין זריקות הפרוגסטרון בעלות משך הפעולה השונה, וכל אחת מהן נשקלת בנפרד. כמו כן, הפרוגסטרון נמצא יעיל למניעת צירים על ידי הורדת טונוס הרחם, ולא כפי שרשמתי. אני מתנצלת מכל הלב על כך שהתשובה שלי הכילה מידע מטעה, ומקווה שאצליח להמנע מכך בעתיד. עתליה

למעלה