קודם כל, תלוי איזה סירים
יש היום כמה סוגים של סירי non-stick, כאשר אלה שממש מצופים בטפלון בעייתיים בגלל שהציפוי מתקלף אם לא נזהרים מאוד עם הסיר. לעומת זאת, יש סירים שמוגדרים hard-anodized, ובהם עדיין צריך להזהר אבל עם הטובים הרבה פחות. אפשר, למשל, להשתמש בהם גם עם כלי מתכת. אבל הם נראים קצת אחרת. הם לא נראים כאילו הם מצופים, אלא כאילו הם עשויים כולם מהחומר הזה. בכל מקרה, לגבי עניין הבריאות, בעבר היו המון טענות על הסכנות בטפלון, שברגע שהציפוי מתחיל להתקלף הוא יכול להכנס לתוך האוכל ואז הוא רעיל. לאחרונה שמעתי שנעשו מחקרים שהראו שלמרות שזה נכון שהחומר יכול להתקלף, הוא לא מזיק לגוף מאחר והגוף פשוט לא מעבד אותו והוא יוצא החוצה עם שאר הפסולת. אני לא יודעת מה הסימוכין לכאן או לכאן ואשמח אם מישהו מהאנשים בפורום שיותר מבינים בעניין יוכלו להביא מידע בנושא. יתרונם הבריאותי הבולט של הסירים נוגדי-הדביקות האלה הוא כמובן שאפשר לבשל בהם עם הרבה הרבה פחות שומן. לפעמים אפשר להסתדר בלי שומן בכלל, ובמצבים אחרים מספיקה שכבה דקיקה של תרסיס שמן (כשהיום לא צריך להשתמש בקנוי המגעיל עם טעמי הלוואי. אפשר פשוט לקנות מכשיר שהופך כל שמן לתרסיס, בלי כימיקלים נוספים).