מה יהיה איתי?

NFS2

New member
מה יהיה איתי?

אני בן 16 ולכל החברים שלי(לרובם) יש ידידות וחברים שהם יוצאים איתם. יש אחד שלפעמים אומר לי לבוא אבל לא נעים לי להידחף משום מקום... אני מת להכיר בנות,חברות,ידידות לא יודע מה... אני לא מפסיק לריב עם ההורים ורע לי בחיים... שקלתי להתאבד אבל ירדתי מזה,דיברתי על זה עם חבר שלי והוא התחיל קצת להתנהג מוזר אבל זה עבר לו... אני מת שהכל ישתפר אבל לא קורה כלום. הכל רק רע ורע יותר... ההורים שלי כל היום משגעים אותי ויושבים לי פה והם מתפלאים למה אני לא יוצא וכל מיני כאלה. אבא שלי תמיד העדיף את אחי הגדול שזה הכי כואב,אני ביישן וכלום לא הולך לי. לא בלימודים ולא בחברים. אני מתוסכל כי ניסיתי כבר לתקן את שניי הדברים האלה הרבה זמן,תמיד,אבל לא הולך. אני מרגיש שחברים שלי לא רוצים אותי,כל פעם שאני מתקרב למישהו חדש כאילו הוא עושה לי טובה שהוא מסתובב איתי. אין פשוט רע לי. מה לעשות?

תקשיב..

בקשר לחברים- תצא איתם.. בהתחלה אתה יכול להיות תרגיש לא קשור אבל בסופו של דבר אתה תשתלב.. הכי קל זה פשוט להתחיל לדבר עם מישהי\ו אחת\ד ביציאה..אל תפחד להידחף כי אתה סתם מפסיד.. בקשר להורים- אחרי שתתחיל לצאת ותהיה הרבה מחוץ לבית הם יטרידו אותך פחות כי גם תראה אותם פחות.. תנסה להיות יותר חברותי וזורם..אנשים לא נמשכים לכאלה שיושבים בצד ושותקים..

מציעה לך פתרון לתחושת ה"רע לי"

אני מאוד מבינה אותך. זה ממש לא כיף לראות את כל מי שסביבך מהחברים זורם, בטוח בעצמו ולך רע ואפילו ההורים לא מבינים ומלחיצים נורא. אתה גם מספר שניסית לתקן ואתה ממשיך להיות מתוסכל. קודם כל רציתי לומר לך שזה נהדר שאתה כותב כאן ומשתף. זה מאוד אמיץ אני חושבת. לפני כחודשיים פנתה אלי נערה בת 14 וחצי שתארה פחות או יותר דברים דומים למה שאתה מתאר. היא רק הוסיפה שהחברה בכיתה נורא ילדותיים לדעתה ואין לה הרבה על מה לדבר איתם. אני חושבת שזה היה ביטוי לחלק מהקושי שלה ביצירת תקשורת. הצעתי לה ללכת לתנועת נוער כמו הנוער העובד או השומר הצעיר כי שם אני יודעת שהרבה חברה שלא מצאו את מקומם מבחינה חברתית, מצאו בית חם ותומך. היא עשתה זאת וניסתה ומצאה את מקומה, היום לאחר חודשיים היא מרגישה אהובה, מוקפת בחברים,ואני קולטת עליה שיש לה הרבה יותר בטחון משהיה קודם.(גם ההורים שלה מרגישים זאת). זוהי עצת לך ואם אינך יודע איפה קיים סניף קרוב של הנוער העובד או שיהיה לך יותר קל שהמדריך יצור אתך קשר, שלח לי מסר עם טלפון שלך ואנסה לעזור לך. מקווה שנטעתי בך תקווה ועזרתי סיון בייבה מנהלת מרכז מג"ן

ט ר י ג ר

New member
היי...

דבר ראשון תתחבר :] דבר שני, זה לא נקרא להידחף... ממש לא, אם כל כך רע לך.. תעשה את המאמץ הזה, הם יתרגלו אלייך. תהיה פתוח ונחמד.. שאני מדברת איתך אתה נחמד...אין סיבה שלא ילך לך עם חברים..תתגבר על המבוכה ואז הכל יהיה טוב!

NFS2

New member
הקפצה

עוד נסיונות לעזור? אני עדיין ירגיש נדחף... לא יודע חברים שלי מתייחסים אלי שונה ממה שהם מתייחסים לחברים אחרים שלהם. אוליי זה רק אני מרגיש ככה והם מתייחסים אליי אפילו יותר טוב... אוליי זה בגלל הביטחון עצמי הנמוך(מאוד) שלי.

למעלה