מה יהיה הסוף?

Forcibly Monk

New member
מה יהיה הסוף?

רציתי להוציא את זה כבר ממזמן, אבל תמיד מצאתי סיבה כלשהי לא לעשות את זה. מצטער מראש על האורך והסירבול - פשוט כתבתי כל מה שיצא. אני בן 23, עוד 8 חודשים אני משתחרר (עתודאי טכנולוגי) במקרה שאני לא חותם קבע. כל החיים שלי חייתי בשביל אחרים. המשפחה כל הזמן מנדנדת לצאת בסופי שבוע, למצוא חברה, למצוא עבודה, למצוא חיים. כל הזמן יש תחושה שהחברים הם לא באמת חברים ותמיד יש מניע נסתר לחברות שלהם (מה שאני יודע שלא נכון). למה אני אוהב לשמוע שירים דכאוניים כדוגמת: Iced Earth - Melancholy Dark Tranquality - Day to End Metallica - Fade to Black Anathema - Deep Anathema - One Last Goodbye (אם תחפשו את המילים של השירים תבינו את העומק) משום מה הם גורמים לי סיפוק והזדהות כלשהם. מאז שקניתי רכב הלחץ מההורים רק גובר: תצא, תמצא עבודה וכו'. ניסיתי לדבר עם ההורים, לא עוזר. לפנות לעזרה כמו קב"ן או כל משהו אזרחי - לא ניסיתי, לא מתכוון לעשות את זה גם. בצבא, כל דבר שאני עושה מתקבל כמובן מאליו. אני הכי טוב במחלקה שלי ולא רואה שום תמורה (בניגוד לאחרים שלא עושים הרבה וכן מקבלים). המפקדת שלי (שהייתה ידידה שלי), מתנהגת כמו זונה אמיתית (מצטער על הקללה), שפתאום שכחה מי אני. שונא את המראה החיצוני שלי, לא מצליח לעשות נגד זה שום דבר: שעות עבודה מ 8 בבוקר עד 10 בלילה ולפעמים אחרי חצות, אוכל מפוצץ בשמן. לא יוצא יותר מדי, כי מה יהיה לי לעשות במועדון או דאנס בר עם מראה כמו שלי, שמן ומכוער. אין שניה שאני לא מרגיש בדידות מוחלטת, לא משנה כמה אני אהיה עם אנשים, תמיד אני ארגיש בודד איפשהו. תמיד יש לי את ההרגשה שאם לא הייתי משתמש בידע שלי (אני לא מתגאה אבל אני קצת חכם), אף אחד לא היה טורח לדבר איתי. כשאני כן יוצא, זה רק כדי שההורים שלי יעזבו אותי בשקט. הלחץ מההורים תמיד גובר כשאני רק מדבר עם מישהי שהיא ידידה, עם חבר, ולמרות הכל ההורים תמיד אומרים: תביא אותה לפה, אולי תצא איתה סתם כדי לצאת מהבית וכו'. אני רק מחכה לשינוי כלשהו. אגב, כל המצב קיים כבר מעל 7 שנים. הסיבה שבחרתי את הכינוי הזה היא שאני נזיר, אבל לא בחרתי להתנזר מהנאות החיים. לא חייבים להגיב על זה, רשמתי הכל רק כדי להוציא את זה. גם לא משנה מה תכתבו, רוב הסיכויים שזה לא יעזור, כבר איבדתי תקווה.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
מה לעשות?

הייאוש הולך ומשתלט עליך, וזה כל כך מובן... מה אפשר לעשות שכ"כ הרבה דברים עוברים עליך. הבדידות, השנאה העצמית, וגם חוסר האונים, הכל ניראה שחור, ומי יודע מה יהיה הסוף? אולי, Forcibly Monk, שווה לקחת לרגע אוויר, ולנסות לעשות קצת סדר בדברים. להתמודד כל פעם עם דבר אחד, צעד אחר צעד - להציב מטרות קטנות וריאליות, בדרך למטרות היותר גדולות ומשמעותיות... אולי תנסה לפרט מעט יותר רק על אחת מהבעיות? אולי על תחושת הבדידות שאתה מרגיש, או על השנאה של המראה שלך ומה היא גורמת לך? ואם תרצה, אתה גם מוזמן לנסות להגיע אלינו לשיחה אישית, ואולי ביחד נוכל לנסות ולחשוב על דרכים נוספות...

Forcibly Monk

New member
תודה אבל...

כבר התייאשתי... נמשיך לחיות ככה מסתבר עד שיקרה משהו. חלק ממכם יגידו שדברים לא יקרו סתם ככה וצריך לגרום להם לקרות. אני יודע. לא כל כך אכפת לי...

שלום[=

תראה אני מבין את התסכול והבדידות שאתה מרגיש, את הלחץ של ההורים שלא מפסיק, את התחושה שהחברים הם לא באמת חברים, את התחושת בגידה מהמפקדת שלך, את הכל אתה יכול לשנות, וכמו שאמרת אתה צריך לגרום לזה לקרות, אני מבין את היאוש שיש לך לנסות לשנות את הדברים, ואתה צריך להבין שאם רוצים משהו בחיים צריך להתאמץ בשבילו, וחיים עוברים כל כך מהר שחבל לפספס אותם, בוא תנסה להתמקד ולנסות לפתור כל בעיה לחוד, למה שלא תקח את המפקדת שלך לשיחה תגיד לה מה אתה מרגיש, תנסה לפתור את הדברים בניכם, זה לא טוב לשמור דברים בבטן, אם אתה מרגיש שאתה רוצה לרדת במשקל אתה יכול לפנות לדיאטנית שהיא יכולה להרכיב לך תפריט תזונה ובמעקב של כל כמה שבועות אתם נפגשים, אני יודע שזה לא יהיה קל לרדת במשקל אבל שווה לנסות, היא תמליץ לך בדיוק מה לאכול ותתפלא אבל יש הרבה דברים שהם בלי שומן טראנס. בנוגע להורים שלך, אתה חייב להבין משהו, כל מה שהם אומרים הם אומרים לך את זה מתוך דאגה אליך, תשב איתם תגיד להם בדיוק מה שאתה מרגיש שהלחץ שלהם נותן לך להרגיש לא טוב שזה מתסכל אותך, כל מה שעל ליבך, אני יודע שכבר דיברת איתם אבל תנסה שוב לדבר איתם שיחה פתוחה וכנה ואישית, לא הערות שאתה זורק להם, ואם זה לא עוזר תשב איתם שוב עד שהם יבינו שהם פוגעים בך במקום לעזור לך. ותזכור את הכול הם עושים מתוך אהבה ודאגה אליך. ותבין משהו ממש ממש חשוב, כל מה שאתה חושב על עצמך זה מה שאתה נותן לאחרים לחושבים עליך, אתה חייב להפסיק לדבר על עצמך ככה, אתה חייב לכבד את עצמך ולהבין שאתה שווה המון, אתה בן אדם צעיר ומשכיל ואתה יכול להגיע רחוק, אף אחד לא יתן לך כבוד אם לך אין כבוד לעצמך.

למעלה