דעתי בעניין...
חודשיים וחצי שהרגישו כמעט כמו חופש גדול, אולי עם קצת יותר גשם, עננים ושכבות בגדים אבל יותר מזה- חופש שאין לו זמן משוער ולכן לא יכולנו לנצל אותו כמו שצריך. ברגע שהשביתה התחילה לאף אחד לא היה מושג כמה זמן זה עוד הולך להימשך, רובנו ואפילו כולנו לא שיערנו ולא העלנו בדעתנו שחודשיים וחצי נשב בבית... טיולים ארוכי טווח וחופשה נחמדה באילת לא באו בחשבון כי פשוט זה היה מאד סביר שמחר יודיעו שיש לימודים, היו חלק שהשתעממו חלק שמצאו עבודה והשאר הסתובבו ברחובות בלילות. אני הייתי בעד השביתה הזאת, ולו לרגע לא בגללי. אנחנו, התלמידים, לא יצאנו מרווחים בשום צד כלשהו מהשביתה, את החופש במילא לקחו לנו מחגים וחופשים אחרים, שעות נוספות מצטמצמות לנו בין הימים בשבוע ככה שכבר אין לנו ממש זמן לכלום, לחץ לא נורמאלי מהבגרויות שהולכות ומתקרבות ותלמידי כיתות יב שבכל מקרה לחוצים לקראת הגיוס לצה"ל ועכשיו לאחר הארכת שנת הלימודים ודחיית הבגרויות כמובן שאין יותר מדי על מה לדבר... אז למה בכל זאת הייתי בעד השביתה? לא, לא בגלל המורים. המורים מסתדרים מצויין למרות שאולי מגיע לחלקם יותר כסף, אבל זה לא העניין. לא הייתי בעד העלת משכורת, בכלל כשהמשכורת היא כוללת ולא מתייחסת לכל מורה ומורה. מערכת החינוך בארץ פועלת על יסודות חלשים שמתפוררים והולכים ונרקבים יותר ויותר. לא, זאת לא המשכורת הגרועה אם כי עדיין יש לה משמעות, זאת מערכת החינוך שנבנתה על יסודות לא יציבים, לא מחושבים שבסופו של דבר גורלם להתפרק. 40 תלמידים בכיתה, מורים שאין ביכולת המנהלים לפטר\להעביר כשיש צורך, משמעת ששואפת ל0 וכשנשאל מי האשם, הידיים לא יהיו מורמות משום שאף אחד אינו יודע. אבל בואו נעזוב את העבר, הייתי בעד השביתה רק בגלל הדור שנמצא מאחורינו והולך להמשיך להתחנך בבתי הספר בארץ. אנחנו הולכים לגדל פה את הילדים שלנו, שיתחנכו פה ע"י מורי ישראל. מורים חדשים ומשכילים לא יגיעו ללמד אותם, עבודה בהייטק תדרוש מהם את אותו המאמץ והידע והכסף יקרוץ להם יותר. העלת המשכורת לא תביא עוד חבר'ה צעירים למערכת החינוך, אלא שינוי מהותי ורציני, בניית מערכת החינוך ב0. ומה המורים השיגו? המורים השיגו כסף. ובכלל, ממש לא הרבה כסף. אני חושבת שהמורים נכנעו, החודשיים וחצי האלו היו חודשיים וחצי של בזבוז זמן, התוספת שכר הזאת שקיבלו המורים לא תחנך את הילדים שלנו בעוד כמה שנים, וכל הדיבורים של רן ארז והחבר'ה שם למעלה התבררו רק כדיבורים. אני לא יודעת מה איתכם, אבל הבית ספר שלי נראה בדיוק אותו דבר, עם קצת יותר שעות במערכת ואולי עם צלצול חדש שהתווסף מאז חזרתנו לבית הספר. הבגרויות נשארו, התלמידים המתקשים נושרים ולאף אחד זה לא ממש מזיז, נכון, גם לא למורים שנכנעו עם קבלת תוספת השכר שעלתה לנו בחודשיים. [עוד לא שמעתי על אף תכנית שמתחילה לסדר את העניין הזה, שינוי מתחיל מהיום, לא ממחר.] למה צריך שביתה בכדי לשקם את אחד הדברים החשובים ביותר במדינת ישראל? למה שרי הממשלה יכולים להתפנות לחוק העישון ולדון עליו כל כך הרבה ולרגע לא להתפנות לדיון בקשר למערכת החינוך... בכל זאת בעוד מספר שנים, אלה שישבו בין 120 חברי הכנסת יהיו אלה עליהם אנחנו שומעים כ"כ הרבה, שהאלימות אצלם הולכת ומדרדרת, שהדקירות והרצח נמשכות, שממוצע המבחנים הולך ויורד- אנחנו, הבני נוער. אלה שמערכת החינוך מגדלת כבר שנים....