מה יהיה מחיר השביתה?

סער ג1

New member
מה יהיה מחיר השביתה?

אז אנחנו כבר עמוק בתוך שגרת הלימודים, האבק שהשאיר סיום השביתה כבר עבר גם הוא וכל הבאזז סביב מאבק המורים נראה כלא היה. עכשיו צריכים לחזור לשגרה של לימודים, הרבה לימודים. יותר ימים עם הלוח והמורה, פחות עם החופש והמיטה. וזה נותן נקודה למחשבה - האם באמת היה שווה לעבור את כל 50 ימי השביתה בבית, כדי ללמוד עכשיו פי כמה? האם הארכות החופשים האלה מהוות פגיעה בתלמידים או דווקא צעד שנעשה לטובתם - על מנת שנספיק להשלים את החומר? מה אתם חושבים?

SpongBobit

New member
שקל תשעים P:

סתם לאXD שבבתי רק חצי, אז לא הפריע לי, להפך D: ואני בחטיבה (כיתה ט') אז לא היה ממש חשוב, כמו התיכונים וכאלו

mor000

New member
דעתי בעניין...

חודשיים וחצי שהרגישו כמעט כמו חופש גדול, אולי עם קצת יותר גשם, עננים ושכבות בגדים אבל יותר מזה- חופש שאין לו זמן משוער ולכן לא יכולנו לנצל אותו כמו שצריך. ברגע שהשביתה התחילה לאף אחד לא היה מושג כמה זמן זה עוד הולך להימשך, רובנו ואפילו כולנו לא שיערנו ולא העלנו בדעתנו שחודשיים וחצי נשב בבית... טיולים ארוכי טווח וחופשה נחמדה באילת לא באו בחשבון כי פשוט זה היה מאד סביר שמחר יודיעו שיש לימודים, היו חלק שהשתעממו חלק שמצאו עבודה והשאר הסתובבו ברחובות בלילות. אני הייתי בעד השביתה הזאת, ולו לרגע לא בגללי. אנחנו, התלמידים, לא יצאנו מרווחים בשום צד כלשהו מהשביתה, את החופש במילא לקחו לנו מחגים וחופשים אחרים, שעות נוספות מצטמצמות לנו בין הימים בשבוע ככה שכבר אין לנו ממש זמן לכלום, לחץ לא נורמאלי מהבגרויות שהולכות ומתקרבות ותלמידי כיתות יב שבכל מקרה לחוצים לקראת הגיוס לצה"ל ועכשיו לאחר הארכת שנת הלימודים ודחיית הבגרויות כמובן שאין יותר מדי על מה לדבר... אז למה בכל זאת הייתי בעד השביתה? לא, לא בגלל המורים. המורים מסתדרים מצויין למרות שאולי מגיע לחלקם יותר כסף, אבל זה לא העניין. לא הייתי בעד העלת משכורת, בכלל כשהמשכורת היא כוללת ולא מתייחסת לכל מורה ומורה. מערכת החינוך בארץ פועלת על יסודות חלשים שמתפוררים והולכים ונרקבים יותר ויותר. לא, זאת לא המשכורת הגרועה אם כי עדיין יש לה משמעות, זאת מערכת החינוך שנבנתה על יסודות לא יציבים, לא מחושבים שבסופו של דבר גורלם להתפרק. 40 תלמידים בכיתה, מורים שאין ביכולת המנהלים לפטר\להעביר כשיש צורך, משמעת ששואפת ל0 וכשנשאל מי האשם, הידיים לא יהיו מורמות משום שאף אחד אינו יודע. אבל בואו נעזוב את העבר, הייתי בעד השביתה רק בגלל הדור שנמצא מאחורינו והולך להמשיך להתחנך בבתי הספר בארץ. אנחנו הולכים לגדל פה את הילדים שלנו, שיתחנכו פה ע"י מורי ישראל. מורים חדשים ומשכילים לא יגיעו ללמד אותם, עבודה בהייטק תדרוש מהם את אותו המאמץ והידע והכסף יקרוץ להם יותר. העלת המשכורת לא תביא עוד חבר'ה צעירים למערכת החינוך, אלא שינוי מהותי ורציני, בניית מערכת החינוך ב0. ומה המורים השיגו? המורים השיגו כסף. ובכלל, ממש לא הרבה כסף. אני חושבת שהמורים נכנעו, החודשיים וחצי האלו היו חודשיים וחצי של בזבוז זמן, התוספת שכר הזאת שקיבלו המורים לא תחנך את הילדים שלנו בעוד כמה שנים, וכל הדיבורים של רן ארז והחבר'ה שם למעלה התבררו רק כדיבורים. אני לא יודעת מה איתכם, אבל הבית ספר שלי נראה בדיוק אותו דבר, עם קצת יותר שעות במערכת ואולי עם צלצול חדש שהתווסף מאז חזרתנו לבית הספר. הבגרויות נשארו, התלמידים המתקשים נושרים ולאף אחד זה לא ממש מזיז, נכון, גם לא למורים שנכנעו עם קבלת תוספת השכר שעלתה לנו בחודשיים. [עוד לא שמעתי על אף תכנית שמתחילה לסדר את העניין הזה, שינוי מתחיל מהיום, לא ממחר.] למה צריך שביתה בכדי לשקם את אחד הדברים החשובים ביותר במדינת ישראל? למה שרי הממשלה יכולים להתפנות לחוק העישון ולדון עליו כל כך הרבה ולרגע לא להתפנות לדיון בקשר למערכת החינוך... בכל זאת בעוד מספר שנים, אלה שישבו בין 120 חברי הכנסת יהיו אלה עליהם אנחנו שומעים כ"כ הרבה, שהאלימות אצלם הולכת ומדרדרת, שהדקירות והרצח נמשכות, שממוצע המבחנים הולך ויורד- אנחנו, הבני נוער. אלה שמערכת החינוך מגדלת כבר שנים....

amit678

New member
אני לא יודעת מה יהיה מחיר השביתה אבל...

משהו פה לא בסדר... כן, נכון שתלמידי ישראל נהנו מחודשיים של חופשה, מן חופש גדול כזה בתחילת החורף, אבל לא חופש גדול אמיתי... כל יום חיינו בסוג של אי וודאות אם מחר חוזרים ללימודים או שעוד פעם שורפים את הבוקר בלישון. הכול היה מאוד ספונטני, יציאות בערב תמיד נקבעו באותו יום או כמה ימים לפני אבל במין סימן שאלה כזה, אחרי כל קביעה אנשים הוסיפו את המשפט "בתנאי שלא תיגמר השביתה". ופתאום המורים חזרו ללמד והחליטו שיוסיפו ימי לימודים בפסח ובחופש הגדול. מלבד העובדה שהתלמידים בתיכונים ובחטיבות הביניים מאבדים חלקים מהחופשים שלהם. החופשים הקבועים, הוודאים, שמתקצצים בגלל שהפסדנו חומר או בגלל שהמורים רוצים לקבל את המשכורות שהן לא קיבלו במהלך השביתה...זה לא משנה. אבל הקטע הכי נורא שביטול החופשים הזה לא פוגע רק בנו, הוא גם פוגע בכל הסובבים אותנו. אני נוסעת עם המשפחה שלי בפסח כל שנה לחו"ל לבערך 10 ימים. יש לי לימודים אז השנה לא נוכל ליסוע. זה פוגע בהורים שלי ובשתי האחיות הקטנות שלי שלא שבתו ולא מגיע להן שום עונש. כל המשפחות שרצו ליסוע לחופשות בתאריכים שהיו חופש ועכשיו לומדים בהם נאלצו לבטל את החופשות שלהם- מבחינתי הם נפגעי השביתה בדיוק כמונו. הצופים, ואני מניחה גם ששאר תנועות הנוער (אבל אני לא ממש יודעת לגבי תנועו תנוער אחרות) אולי יצטרכו לבטל את טיולי פסח וגם יצטרכו לעשות משהו עם המחזור הראשון של מחנה הקיץ. שוב, החניכים הקטנים נפגעים. הם למדו ועכשיו בפסח הם ישבו בבית במקום לצאת לטיול כי המדריכים שלהם ילמדו-עוד מפגעים של השביתה. קייטנות שמדריכים בהם בני נוער בגילאי 15 עד 18 (ויש הרבה קייטנות כאלו) יצטרכו לבטל את המחזור הראשון או להתחיל אותו באיחור של שבועיים. הורים שעובדים בחופש הגדול שתכננו לשלוח את ילדיהם לקיטנה מהסוג הזה- יפגעו, כך גם הילדים שתכננו ללכת לקייטנות הללו-עוד נפגעים. שלא לדבר על זה שלבני הנוער היה כמעט בלתי אפשרי למצוא עבודה בזמן השביתה בבוקר או בלילה כי ייתכן וכבר מחר יתחדשו הלימודים והמעסיקים ישארו בלי עובדים, אז למה להם לקח את הסיכון?! בני הנוער לא יוכלו לעבוד בשלושת השבועות שלקחו מהחופש-עוד בעיה. יש עוד אינספור דוגמאות כאלו-עוד אינספור נפגעי השביתה. ומילא עם בזכות זה בעית המורים הייתה נפתרת. דווקא תמכתי בעקרונות השביתה. אני חושבת שאם ישלמו למורים יותר, יותר אנשים ירצו להיות מורים-יהיה יותר ביקוש-המוצלחים ביותר יזכו להיות מורים. בטוח קרה לכם פעם שהתלוננתם שהמורה הזה לא מלמד טוב או שאתם לא מבינים את החומר איך שהמורה הזו מסבירה אותו, בצורה כזו לא ברורה...או שהמורה הזו כבר תכף מתפרקת לך מול העיניים...זה לא אמור להיות ככה. פעם להיות מורה היה אחד מהמקצועות הנחשקים. היום לא צריך הרבה בשביל ללמוד את זה באוניברסיטה. בתכלס זהפוגע בנו. משנה לשנה פחות ופחות אנשים אינטילגנטים שקיבלו ציונים טובים בבחינות הבגרות ויכולים ללמוד כמעט מה שירצו בוחרים בהוראה בגלל האידיאולוגיה, כי אם כל הכבוד לאידיאולוגיה, לא קונים איתה במכולת. שלא נדבר על התנאים של 40 ילדים בכיתה. בכיתה שלי יש 38 ילדים. אני טובה בלימודים ואני צריכה להעסיק את עצמי שמורה חוזרת על כל דבר 17 פעם שאני הבנתי את זה כבר בפעם השנייה, כי זה יותר מידי תלמידים. עכשיו אחרי שחזרנו מהשביתה לא זכרתי מה היה החומר לפני והמורה למתמטיקה רצה קדימה כי צריך להדביק את הפער. היה לי קצת קשה להבין את החומר, לי שמבינה בפעם השנייה. אני פשוט מרחמת על אלו שקלטו את החומר רק בפעם ה17 עכשיו, כי אני, שמצטיינת במתמטיקה נשארתי לשעת תגבור כדי לזכות לטיפה יחס אישי. לדעתי כל תלמיד אמור לקבל את היחס האישי הזה בכל שיעור, לא צריך להישאר שעות בשביל זה. יש מורים שעד אמצע השנה לא יודעים את שמות כל התלמידים, מדובר פה בטירוף. אז מילא אם הם היו משיגים שיפור, של כסף ושל תנאים. אז אני מקריבה את החופשים שלי למען מטרה נעלה שתעזור לי בעתיד וגם לילדים שלי, הדור הבא. אני לא בקיעה בהסכם שנחתם אבל אני יודעת שהמורים לא השיגו תוספת שכר שאפילו מתקרבת לזו שהם רצו ושאם יש שיפור בתנאים הוא ממש מזערי. אז סתם המון אנשים הפכו ל"נפגעי שביתה". סתם אנשים לא יסעו לחופשות בפסח, סתם טיולים בצופים ידחו או יתבטלו, סתם תהיה בעיה עם הקייטנות, סתם ילדים לא יעבדו בחופש ועוד הרבה דברים יקרו סתם. פשוט סתם.

למעלה