מה יהיה, מכולות, יתושים ו..קרינה..

פ ו פ א י

New member
מה יהיה, מכולות, יתושים ו..קרינה..

לא סיימנו לטפל בנושאי החשובים לחיי היום יום של האזרח הפשוט, מכולות שטבעו, יתושים, מכוני ביוב שעלו מיליונים וראש עיר שהודיע שהוא נוסע לארגנטינה לשבועים אבל בסוף מדובר רק ב- 5 ימים...
אבל, ,
מישהו יכול לומר לי מה המצב באילת בכל הקשור לקרינה האלקטרומגנטית ... טוב משרד הפנים דווקא בחר להתייחס לנושא... מה איתנו... ביום 30.5.02 פורסם אישורה של תכנית המתאר הארצית לתקשורת לעניין מתקני שידור קטנים וזעירים. התכנית הוכנה לפי הוראת המועצה הארצית לתכנון ובניה, במטרה לקבוע הנחיות להקמת מתקני שידור קטנים וזעירים, באופן שיתאפשר כיסוי לשידור ולקליטה של תקשורת אלחוטית בכל שטח המדינה, תוך מניעת מפגעי קרינה ומזעור הפגיעה באיכות הסביבה והנוף במגמה לפשט ולייעל את תהליכי הקמתם. התכנית מאזנת בין הצורך לאפשר שידור וקליטה ברחבי הארץ, לפשט את הליכי האישור לבין הצורך למזער את הפגיעה בסביבה והדרישה לידוע הציבור על הקמת המתקנים. התכנית קובעת את ההנחיות למתן היתרים למתקני שידור קטנים וזעירים ובכללם מתקנים סלולריים. המצב עד לאישור התכנית הקמת מתקן שידור הינה עבודה הטעונה היתר, לפי חוק התכנון והבניה. בשנת 1995 התקין שר הפנים, מתוקף סמכותו על פי חוק התכנון והבניה, תקנות לפטור מהיתר למתקני תקשורת באזורים כפריים. על פי תקנות אלה, הותנה הפטור מהיתר למתקן תקשורת באזור כפרי במילוי תנאים אשר הבטיחו קיום מרכיבים עיקריים הקיימים בהליכי רישוי רגילים. במקביל, באזורים עירוניים כל מתקן תקשורת היה טעון רישוי בהליכי הרישוי הרגילים. עד לאישור התמ"א, רשויות הרישוי המקומיות לא נהגו במקרים השונים באופן אחיד, אלא כל אחת קבעה מסלולים שונים, הציבה תנאים שונים וניכר בפעולתן חוסר אחידות שמקורו בחוסר הנחייה מרכזית. בנוסף, ראוי לציין כי הוקמו ברחבי הארץ מתקני שידור סלולריים רבים בלא היתר כדין. על פי הוראת המועצה הארצית בדבר הכנת התכנית, הוטלה עריכתה על משרד הפנים ומשרד התקשורת בשיתוף עם המשרד לאיכות הסביבה. במכרז פומבי שפרסם משרד הפנים נבחר צוות תכנון בראשות משרד האדריכלים "פייטלסון, שילה יעקבוסון". צוות התכנון כלל מומחים בתחום הקרינה האלקטרומגנטית, בריאות הציבור יועצי נוף וסביבה ועוד. עוד במהלך הכנתה של התכנית, בספטמבר 1999, נחתמה אמנה בין מרכז השלטון המקומי והחברות הסלולריות במסגרתה הסכימו שני הצדדים לממש יחדיו את העקרונות שגובשו במסגרת הכנת התכנית, עוד טרם השלמת הליכי אישורה והדבר מעיד כאלף מונים על הצורך העצום שעלה מן השלטון המקומי לגיבוש כללים אחידים בנושא ועל ההערכה לעבודה המקצועית שבוצעה במסגרת הכנת התכנית. עיקרי התכנית תכנית המתאר הארצית קובעת כי היא גוברת על כל התכניות בנושא מתקני תקשורת קטנים וזעירים. התכנית קובעת את התנאים המחייבים להוצאת היתרי בניה למתקני שידור קטנים וזעירים. התכנית קובעת תנאים בשלושה תחומים עיקריים: א. בטיחות הציבור מפני קרינה אלקטרומגנטית התכנית קובעת כי תנאי סף למתן היתר בניה להקמת מתקן שידור הוא אישור בכתב של הממונה על הקרינה במשרד לאיכות הסביבה. יודגש, באופן מוחלט ושאינו משתמע לשתי פנים כי על פי התכנית לא ניתן לתת היתר בניה למתקן ללא אישור כאמור ולכן בעניין בטיחות הציבור - אין פשרות !!! חשוב להדגיש כי על פי התכנית נושא הבטחת בטיחות הציבור מפני קרינה לא הופקד בידי הועדה המקומית שאיננה מצוידת בדרך כלל בכלים המקצועיים לבחון אותו אלא הופקד באופן בלעדי בידי הגורם המקצועי המוסמך מטעם המדינה - המשרד לאיכות הסביבה. צוות התכנון כלל שני מומחים לקרינה: הראשון הוא אדר´ משה נצר מרפא"ל, שהינו מומחה בעל שם עולמי בתחום התאימות האלקטרומגנטית והשני הוא ד"ר מרגליות ממ"ג שורק, שהיה מופקד על תחום בריאת הציבור. פרט למומחים אלה לוותה הכנת התכנית גם ע"י הממונה על הקרינה במשרד לאיכות הסביבה, ד"ר אהוד נאמן וצוותו. קבלו את המשך המסמך כפי שהופיע באתר משרד הפנים .. אודה לאלו שמבינים בזאת להאיר את פנינו ... תודה
פופאי הוא רק מלח

עובדות !!

עובדות שכדאי וחשוב לדעת ..... אנטנות סלולריות פולטות קרינה בלתי מייננת לסביבה. קרינה בלתי מייננת היא קרינה בעלת אנרגיה נמוכה ואורך גל ארוך, בניגוד לקרינה רדיואקטיבית. בישראל קיימות כ – 5000 אנטנות סלולריות המספקות שירות תקשורת נייד בישראל...לכל אנטנה יש קיבולת מקסימלית של שיחות היכולות להתבצע באמצעותה בו זמנית. ככול שעולה מספר המשתמשים בטלפונים סלולריים באיזור מסוים, עולה מספר האנטנות הנדרש להספקת הקליטה והשידור. במחקרים אפידמיולוגיים אחרונים מצביעים כי לא ניתן לקשור בין שימוש בטלפון סלולרי או שהייה בסמוך לאנטנות סלולריות ובין מחלת הסרטן ונזק לבריאות הציבור. אך המשרד לאיכות הסביבה אימץ את מדיניות הזהירות המונעת המכתיבה זהירות בהצבת אנטנות בעלות עוצמות שידור גבוהות בקירבה לאוכלוסיה רגישה. ממדידות שנערכו על ידי המשרד לאיכות הסביבה ועל ידי בודקים מוסמכים, ניתן לקבוע כי רמות החשיפה של הציבור לקרינה בלתי מייננת ממוקדי שידור סלולריים הינם אחוזים בודדים מהתקן. במדינת ישראל היא השמינית בעולם בשימוש במכשירי טלפונים סולולרים למעלה מ 47% מהאוכלוסייה בישראל מחזיקה ברשותה מכשיר טלפון סלולרי..... תגובה לסטודנט לפיזיקה מאיש מוטורולה בקשר לקרינה לצערי אני צריך להחשף אבל בתור מהנדס במוטורולה 20 שנה אני חולק על דעתך למרות שזה ישמע כביכול שאני זורק אבן לבאר שאני שותה ממנה , אבל אני נפגעתי מהקרינה לאחר שימוש של שנה סה"כ במכשיר סלולרי מסוג מסויים, אמנם לא סרטן אלא סוג של גידול שפיר אבל זה קרה לי בבלוטות הרוק בדיוק במקום בו מניחים את האנטנה, אני מתעסק עם תקשורת המון זמן גם בצבא וגם אני חובב רדיו ולדעתי רב הנסתר על הגלוי והנזק לרקמות חיות עלול להיות הרבה יותר חמור ממה שחושבים. לגבי התדרים: אין טלפונים סלולרים ב2 גיגה הרץ, הספקטרום שניתן לפלאפון וסלקום הוא מ870-880 מגה הרץ ולאורנג בסביבות ה940 מגה הרץ למירס בסביבות ה854 מגה הרץ. לגבי הקרינה שנפלטת מהטלפון יש לי מכשיר מקצועי למדידת קרינה מהמכון למחקר גרעיני בנחל סורק וכשהצמדתי אותו למכשירים מסויימים המחוג קפץ לשמיים ולכן אני מבקש ממך לא להיות כל כך אופטימי.

pilovich shahaf

New member
הכלבי נובחים והשיירה עוברת...../images/Emo107.gif

בחודש יולי 1999 נשלח מכתב רשמי לשרה דליה איציק- השרה לאיכות הסביבה, בנושא "כלובי הדגים" על ידי ח"מ לשעבר אורי פריגל, המכתב היה מצורף לחוברת עבודה שמתארת כמעט את כל הנזק שכלובי הדגים גורמים למפרץ אילת, אך משום מה החוברת הזו לא הגיעה ליעדה, ולמרות שהגיעה לידיו של מר/עו"ד רוני קומר ששימש אז כמנכ"ל המשרד.... כעבור כ-4 חודשים, בערך בחודש נובמבר, התקשר מר אורי פריגל ללישכתה של השרה דליה איציק ושאל את מזכרתה מדוע הוא עדיין לא קיבל התיחסות, והיא ענתה לו, אני לא יודעת על מה אתה מדבר, עכשיו למה אני מספר לכם את כל זה,
כי המכתב + החוברת נימסרה באופן אישי לידיו של מר/עו"ד רוני קומר בשעה שליווה את השרה דליה איציק בביקורה הראשון באילת במגרת תפקידה, ובשעה שהתכנסו כל חברי מועצת העיר וחברי הפורום המיקצועי של איכות הסביבה בנוכחות ראש העיר, נמסרה החוברת לעו"ד רוני קומר מנכ"ל המשרד בנוכחותו של עוזרה מר ארז פרידמן, אבל ארבעה חודשים יותר מאוחר מזכירתה אומרת שהחוברת לא הגיעה ליעדה...
לעצם העינין בכלל ונושא הדיון בפרט, גולת הכותרת של הישיבה, הפגישה עם השר דליה איציק בחודש יולי 1999 היתה חקיקת החוק/התקנה החדשה בנושא הקרינה, אנטנות סלולריות וכיוצ"ב, והשרה הסבירה שמהיום {הכוונה מחודש יולי 1999} הכל יעשה במינהל תקין כפי שתאר זאת "פופאי ובונבוריטה",
והשאלה האם זה מתבצע בשטח בכלל ובאילת בפרט, ובכן, רק להסתכל מעל הגג של בית החולים באילת, על האנטנה הגדולה שהתקינו שם, ולשאול את עצמנו האם בית החולים קיבל אישור כפי שהסבירה לנו השרה דליה איציק...את זאת אני משאיר לכם לבדוק... "דין האישור כדין החוברת שלא הגיעה ליעדה..."

למעלה