מה יהיה עם הסיניות?

אMור

New member
מה יהיה עם הסיניות?

מישהו מסוגל לנחש מה שותה הסינית הנחמדת שהתארחה אצלינו בבית אתמול בערב? כמובן - כוס מים! יושבת אצלינו בסלון ושותה מכפית, כמו מרק, עד שבערך רבע שעה לאחר מכן שאלנו אותה: "מה את שותה? מרק?" והיא ענתה: "לא. מים". - "חמים?" - "לא". - "אז למה את שותה כוס מים עם כפית?" - "לא יודעת, סתם"

אMור

New member
ומבט למטה...

OK, בבקשה. בלי מילים... והם חושבות שזה פשוט "חמוש ומקסים..."

gao xing

New member
לא- לרוב מורידים נעליים בכניסה

במקרים קשים אף יותר נותנים לך לנעול נעלי בית משומשות שמחלקים לאורחים במקום אלו שהשארת בפתח הבית.... (ואלו הפעמים הבודדות שאני מרוצה שאני מידה 40
) אבל...... אני למשל,מבקשת שאת הנעליים ישאירו על הרגליים! תשמעו, כשאין נעליים על הרגליים אט אט הרגליים על הספה (ואחרי זה אני מתפלאת למה לספות יש ריח של רגליים
).....

Manty

New member
interesting

One of the reasons I find Japanese homes to be so clean (even mine - a terrible cleaner) is that the shoes stay in the enterance, together with all the dirt they collect, leaving the home dusty at most (actually, VERY dusty, because of the tatami flooring). I don't think I'd enjoy sleeping on the futons, on the floor, had it not been for the bare/socked feet. Here too you are given slippers at the enterance, but they are kept very clean and are often replaced by new ones. Japanese, traditionally, sit on the tatamil floor, or on zabutons (thin square cushons) so no sofas to stink
, but seriously, I have yet to come across stinky feet in Japan (except my 2 sons'
)​

jonbaum

New member
נכון מאוד

אהלן מאנטי! כמו שאת יודעת, אני ואשתי כבר גרים באירלנד, אבל שש שנים ביפן עשו את שלהם ואנחנו תמיד מורידים נעליים כשנכנסים הביתה, וגם מבקשים מאורחים שיעשו את אותו הדבר, ולכן הבית שלנו הרבה יותר נקי. כשהבנות זחלו אצלנו על השטיחים לא התלכלכו להן הברכיים, אבל בבתים אחרים הברכיים ממש נהיו שחורות כשזחלו על השטיח.

שאלה רצינית.

למיטב הבנתי אתה נמצא כאן שנה. עוד לא התרגלת למוזרויות הסיניות? אז נכון שטעמם בבגדים שונה מהטעם שלנו. ונכון, שטעמם באוכל שונה מטעמנו, ונכון שלפעמים הם מוזרים/ברברים/דוחים, ועוד. הבעיה היא שהכל דרך עיניים מערביות. אחד הדברים שאני אוהב בסין, זה לפגוש משהו מקורי, ולא עוד מדינת עולם שלישי שמנסה לחכות את ארה"ב/אירופה (ישראל למשל...). אני אומנם חי בהונג קונג, ויש לי את הנוחות המערבית על כל המשתמע מכך (תודה לאלוהים על האסלה), אבל מצד שני, גם איפה שאתה גר זה לא בדיוק כפר נידח (ראיתי). אז דווקא בתור המנהל, הייתי מצפה ממך לחדש, ולקצת אובייקטיביות. אני מבין שאתה כאן להרבה זמן, איך תסתגל למקום, אם תבקר כל דבר? אתה חוזר על עצמך. הבנתי כבר שהסינים מוזרים, האם זו כל המהות של הפורום?

gao xing

New member
לא מנסים לחקות את ארה"ב???

זה ממש לא נכון! הם מנסים בכל דרך אפשרית! נתחיל ברשתות המזון המהירות שנפתחות בכל פינת רחוב פנויה..... נמשיך בכל המותגים האמריקאיים שהם כל כך גאים ללבוש ולרכוש.... ומה עם קבלת הפנים הנסערת שעושים בגבול למחזיק דרכון אמריקאי?? (אפילו הכלב לא מתרגש לראות אותי עד כדי כך.....) אם לא שמת לב, תמיד כשרואים זר מסתובב פה ברחובות סין שואלים אותו בהערצה האם הוא מ- meiguo (ארץ יפה= ארצות הברית)...(רק אח"כ מנסים לנחש מדינות אחרות). הסינים מעתיקים אחת לאחד את התרבות האמריקאית כי מבחינתם זה הטוב ביותר..... אולי בהונג קונג זה אחרת אבל מי שגר פה תקופה נחשף לשינוי המתחולל פה בעיקר בהשראה האמריקאית.

הכל קשור בכסף

ברצון לעשות אותו, שיהיה לך כמה שיותר, ושכולם יראו שיש לך. ההערצה שלהם לאמריקאים נובעת גם היא מהמקום הזה, הם חושבים שיש להם. הם קפיטלסטים, ורודפי כסף. יותר מהאמריקאים. אולם התרבות בפני עצמה מושפעת בצורה פחותה, לפחות לפי מיטב הבנתי.

אMור

New member
גם זו דרך לייצר ענין בפורום...

לצאת במתקפה על המנהל, אולי ייצא פה שרשור מענין... נחמד... ובקצרה: אם היית מכיר אותי מעבר לארוחת ערב, לא היית כותב תגובה שכזו. אז הרשה לי לספר לך כי אני מת על הסינים (ועוד יותר על הסיניות) והמוזרויות שלהם קורעות אותי בכל פעם מחדש, אז אני משתף את החברים - וגם אם נראה על-פניו שהפורום דל בחברים - ישנם המון קוראים פאסיביים שדווקא להם - המוזרויות האלו כן מצחיקות ומשעשעות, אחרי הכל - זוהי מטרת ההודעות הללו. לא ביקורת ולא מגפיים - לא בהודעות אלו. הסינית עם הנעלים המצחיקות ששותה כוס מים עם כפית היא החברה הכי טובה שלנו בסין. לידיעתך... יש לי המון ביקורת כלפי הסינים ותרבותם ואני אף משמיע חלקה לא אחת בפניהם וגם ע"ג הפורום. אז מה? (ותתפלא אף לשמוע שהם לרוב מסכימים איתי...) יש חוק שאוסר על כך? יש תקנה המחייבת מנהל פורום להיות אובייקטיבי? ישנן הודעות שלא מדברות או מענינות את כולם, מה לעשות? כשאני נתקל בכאלו - אני פשוט לא מגיב... ואגב - לא ראית איפה אני חי או גר. באתי לפגוש אותך במלון שסידרנו לך במקום המערבי ביותר בשנז'ן, שהקשר בינו לבין המקום שבו אני גר ועובד - אינו קיים כלל. אני גר ועובד חצי שעה נסיעה צפונה - אתה מוזמן להתרשמות בפעם הבאה. יש לנו חבר ששנינו מכירים שחי בסין מעל ל- 4 שנים, תשאל אותו אם הוא מצליח להתרגל לשריטות של הסינים. אז אני אספר לך שאין כמעט יום שעובר עליו מבלי שהוא ייתקל בעוד סטיה או מוזרות שלהם... וזהו בעצם - חלק מהכיף של לחיות בסין... אם תעשה רילוקיישן יום אחד, תבין. בקיצור, Take it easy, man

מי התקיף את המנהל?

למה כל פידבק/ביקורת הופכת מייד להתקפה? אנחנו אומנם מכירים פיזית בצורה דיי שיטחית, ווירטואלית גם, אך אני כבר התרשמתי מאיכפתיות שלך, המעשיות, והיושר. ברמת העובדות (עובדות לא יכולות להתקיף), שמת כאן כבר כמה הודעות שמדברות על מוזריות הסינים/יות. באף אחת מהן לא ציינת שזו החברה הכי טובה שלך בסין. אז איך אני אמור לדעת? (אתה אMור, אני אמור)(ואם אני טועה ברמת העובדות, אשמח אם תתקן אותי). ברמת הפרשנות האישית שלי (שוב, לא מתקיף, כותב את דעתי כמו שהיא), אני רואה בהודעות שלך המון ביקורת על הסינים, אולם לא רואה את הצד השני. משהו שבעיני הוא מאוד ישראלי (וגם אני עושה זאת לא פעם), ביקורת נותנים בשלוף, אך כשצריך לפרגן נעלמים. ושוב, אני יכול לדעת רק מה שראיתי ומה ששמעתי, אינני יכול לדעת מה שאני לא יודע... ולבסוף, השימוש במילה אובייקטיבי לא הייתה נכונה, מעצם העובדה שאתה סובייקט (קצת פילוסופיה), אני חושב שיותר התכוונתי לאיזון. אני אשמח לשמוע גם על כך, שהבחורה בתמונה, היא החברה הכי טובה שלך בסין...

Charlie

New member
בסופו של דבר...

אם תביאו לישראל סינים - והם יפתחו פורום של "סינים בישראל" ויספרו על הישראלים, שהם ברברים, לא מנומסים, האוכל שלהם מוזר, המנהגים שלהם עוד יותר מוזרים, הכדורגל שלהם מחורבן, הם לא יודעים לנהוג, וכן הלאה... אבל זה מה שיפה - השוני בתרבויות של העמים, במיוחד עם עתיק כלכך כמו הסינים (הרבה יותר מהיהודים) וכיצד מתרגלים לזה. הרי אי אפשר להעביר עליהם ביקורת בגלל נעליים ירוקות או שתיה של כוס מים עם כפית. אחרת אני בנקל אמצא דברים שאפשר לצחוק עליהם בישראל בעיניים מערביות או אסיאתיות. אני לא חושב שמנהל בפורום בא לתקוף מישהו, הוא רק רצה להראות שלמרות שהוא נמצא יותר משבוע-שבועיים בסין, בכל פעם הם מפתיעים אותו מחדש

למעלה