מה יהיה עם ה-

מה יהיה עם ה- ../images/Emo80.gif

התחלתי את ההריון עם עודף נאה של משקל וזה אחרי שירדתי 27 קילו במשך שנתיים. מתחילת ההריון שמרתי על המזון שאני אוכלת ובכל זאת עד שבוע 19עליתי - 10 ק"ג נטו אחרי אבחון של סכרת הריון (העמסה 50 והעמסה 100) הקפדתי אפילו יותר והצלחתי לשמור על המשקל ולא עליתי יותר עד לאתמול, עם כניסתי לשבוע 26 עליתי עוד קילו אחד שלם. מה יהיה - והאמת אני באמת מאוד משגיחה על האוכל כי אני אוכלת לפי רשימה ושעות כי אני מודדת סוכר ומזריקה אינסולין בקצב הזה אם עלייה נורמלית היא 12 קילו אני אעלה 22 קילו.

קודם כל, הכי חשוב זה המודעוּת

אני מאמינה שאת באמת מנסה לשמור כמיטב יכולתך, ולו כי מי שרזתה במאמץ רב מבינה עד כמה קשה לשחזר את ההישג. נוסף על כך, ברור לי שבהווה את שומרת בקפדנות על תזונה שניתנה לך ע"י דיאטנית, ולכן העלייה שלך במשקל חייבת להיות מבוקרת. בנתונים האלה, אני חושבת שאין לך סיבה לחשוש מעלייה כל כך גדולה במשקל עד סוף ההריון. אל תשכחי שבשליש השלישי העובר אמנם עושה "קפיצה" מבחינת משקלו, אבל האמא יחסית לא עולה הרבה (אני יודעת שככה זה, אם כי לא ברור לי איך בדיוק זה עובד). חוץ מזה, ההמלצה לעלות 12-14 קילו היא ממוצע רצוי, תמיד יש את אלה שיעלו קצת יותר או קצת פחות, וזה עדיין יהיה בסדר. אני חושבת שבהריון רווי דאגות כמו שלך, עלייה במשקל שקצת חורגת מהמומלץ היא בהחלט מטרד, אבל לא יותר מזה. אני בטוחה שאחרי שההריון יסתיים בשלום
הראש שלך יתפנה לחשוב על טיפול במשקל העודף. עד אז - ההתנהגות שלך מספקת לחלוטין בעיניי. עתליה

למעלה