מה יהיה עתיד הפורום?

מה יהיה עתיד הפורום?

רציתי לשתף את מעט האנשים כאן בהתלבטות שלי בנושא ניהול הפורום: כשביקשתי מהנהלת תפוז לפתוח פורום לעיוורים וכבדי ראיה, חשבתי שיהיו בו הרבה יותר גולשים. לא רק העיוורים וכבדי הראיה עצמם אלא גם בני משפחות, אנשים שעוסקים בתחום מהצד המקצועי, ושהפורום יהפוך למרכז מידע, דיונים ושיחות אודות נושאים הקשורים בכך. באמת חשבתי שהפורום יוכל להיות במה לכל אחד בנושא, ויש המון מה לכתוב ומה לומר, וצורך גדול לשתף וללמוד מאחרים. לצערי הדבר לא קרה. מאז שהפורום נפתח משתתפים בו בודדים בלבד, אין כמעט דיונים ושיחות, ונראה כאילו הוא לא מעניין איש. לאנשי "אופק לילדינו" יש הפורום שלהם, ומסיבה השמורה עימם הם אינם משתתפים כאן (למעט ראובן שנכנס כמה פעמים והשכיל אותי כל פעם), אנשי הקבוצה החדשה "אומץ לשינוי" מעדיפים להתקשר ביניהם במייל, ולא להשתתף כאן בפורום בכלל, אפילו המרכז לכלבי נחיה לא מצא לנכון להשתתף באופן קבוע למעט שתיים שלוש הודעות של יעל, ומקומות מוסדות וגופים אחרים שיכולים היו לעשות שימוש בפורום הזה לא טרחו בכלל להכנס או לבדוק אותו. למעט בישוליה, אני גם לא זוכר שנכנסו לכאן בני משפחות. האמת, אין לי רצון להמשיך בצורה כזו. אני מוכן להשקיע את כל הזמן שבעולם אם יש עבור מי לעשות זאת. אם אין, חבל על הזמן והמאמץ. מה דעתכם - אפשר לסגור את הבסטה, או שיש טעם להמשיך? חג שמח ומועדים לשמחה. אריק.

בישוליה

New member
היי

גם אני חשבתי שיהיו יותר גולשים ויותר שיתוף ומאוד שמחתי כשנתקלתי בפורום הזה,כי אמרתי לעצמי סוף סוף מקום שאפשר ללמוד ממנו וגם לשתף. יהיה חבל לי אם תסגרו אותו אבל כמו שכתבת אין הרבה משתתפים ומצד שני אולי הזדמנות נוספת שיהיה כל טוב

amitk80

New member
אני אגיד לך את דעתי

קודם כל צר לי שאין כמעט אנשים שנכנסים לפה. בזמן שאני כן נכנס פה אני משתדל לתרום בידע שיש לי כמה שאפשר. הבעיה היא שיש עוד פורום והוא של משרד הרווחה והאמת שמה שאני רואה שם זה רק מריבות וכעסים וקצת ידע שעובר שם. הבעיה היא לא הפורום לדעתי כי זאת יוזמה מבורכת מה שאתה עושה ואני במקרה שמעתי על זה מחבר ובהתחלה לא הייתי בעד שיהיה עוד פורום אבל זרמתי וניסיתי לעזור במה שאפשר. הבעיה היא שאנחנו ציבור העיוורים מפולג ויודע רק להתבכיין ופחות לעשות. נוח לו שעושים לו את העבודה והוא לא צריך לעשות כלום. עצוב אבל בניגוד לאוכלוסיות אחרות המצב רע. אם הגופים ימשיכו להבדל זה מזה ולא להתאחד ולעבוד ביחד אז יש לנו בעיה ובאמת אפשר לסגור את הפורום ולהגיד לך תודה על כל העזרה.

ניל´´י

New member
דעתי בנושא...

גם אם הפורום משמש קבוצה קטנה מאוד של גולשים לא לבטלו!! לא הכמות היא הקובעת, אלא האיכות.... סבתא ניל"י...

encroach

New member
המלצה - לא לסגור אלא להרחיב ולהפיץ את הפורום

פשוט מצער את ליבי שחוסר הפעילות מביא לייאוש. לא צריך להתייאש בכלל. אל תתייאש. יש לך כוונה טובה לנהל את הפורום ולעזור. ההמלצה שלי היא לפרסם את הפורום. יש מה שנקרא "מטרות", בדומה ל"מטרות" שעמותה מגדירה לעצמה ועל פיהן מגדירה את תחום ההתעסקות שלה. כנ"ל גם לפורום. פורום זה עוסק בכבדי ראייה ועיוורים. לדעתי, השם של הפורום מצמצם מאוד את כמות הגולשים כיוון שהשם מסנן רק אנשים שמוכרים למדינה כבדי ראייה ועיוורים. אך ההכרה הפורמלית הזאת של המדינה איננה נכונה מפני שיש הרבה אנשים שלא מוכרים למדינה ככבדי ראייה והם כן כבדי ראייה, למשל אנשים שקרובים מאוד להגדרה הרפואית של כבדי ראייה. לדעתי, הפורום צריך להרחיב ולתת שם גמיש יותר לעצמו. הפורום צריך לקרוא לא רק לאנשים שהוכרו ככבדי ראייה באופן רשמי אלא גם לאנשים שקרובים מאוד להגדרה של כבדי ראייה אך אינם מוכרים רשמית ככבדי ראייה על אף הקושי הגדול בראייה שלהם. ישנם אוכלוסיות רבות מאוד שקרובים מאוד להגדרה של כבדי ראייה, למשל יש אנשים שנפגעו בעיניים אך לא מוכרים, יש אנשים זקנים שמקבלים קיצבת זיקנה והקושי שלהם בעיניים הוא קרוב מאוד לקושי של כבדי ראייה אך לא הוכרו ככבדי ראייה כיוון שהם במילא מקבלים קיצבת זיקנה. ויש את אוכלוסיית הנכים הכלליים שמקבלים קיצבת נכות כללית ויש מביניהם אנשים עם קשיי ראייה שקרובים לקושי של כבדי ראייה אך אין להם תעודת כבדי ראייה מפני שבמילא יש להם נכות כללית. כלומר, מה שאני מנסה לומר הוא שהפורום צריך לפתוח את שעריו לכל מי שמתקשה בראייה ולא רק למי שפורמלית מוכר ככבד ראייה. שמו של הפורום פוסל מראש ומסנן אנשים עם קשיי ראייה שדרגתם לא הביאה להכרה פורמלית ככבדי ראייה, ואת זה צריך לשנות בפורום. לכן, ההמלצה שלי היא קודם כל להרחיב את מטרות הפורום ולשנות את השם של הפורום כדי שיהיה מזמין וגמיש יותר לכל מי שמתקשה בראייה גם אם דרגת החומרה לא הגיעה לכזו שמנפיקה תעודת עיוור/תעודת כבד ראייה. גם לפי הסטטיסטיקות ידוע שיש יותר כבדי ראייה ממה שמופיע באופן רשמי בביטוח הלאומי, והיה טוב אם הפורום יזמין גם את אלה שלא מוכרים באופן רשמי. כדאי שהפורום יזמין את כל מי שמתקשה מאוד בראייה. אחרי שינוי הפורום ואחרי שינוי מטרות הפורום, אז כדאי לפנות לציבור באמצעות רשת א' של קול ישראל כי יש שם מאזינים שצמאים לקשר עם בני אדם, אבל האנשים האלה הם מבוגרים או כאלה שאין להם הרבה מה לעשות והם צמאים לתקשורת. למשל, יש תוכנית שנקראת "מאזינים למאזינים" ויש תוכנית של השעה 10 בבוקר שאפשר להתקשר ולהזמין את כל מי שמתקשה בראייה ולא משנה מה הסיבה (גיל, ניוון, משקפיים וכו') להיכנס לפורום. ההצעה הכי הכי מפתה היא אם באותן הודעות לרדיו תגיד לכולם שאתה נותן ייעוץ משפטי ותארח עורכי דין בפורום שיענו לאנשים ואז מאזיני רשת א' ידהרו לפורום. יש גם תוכנית רדיו ברשת א' של מילקה למדן והיא תוכנית למען אנשים עם מוגבלויות וכדאי גם בתוכנית זו לעלות לשידור ולספר על הפורום. אבל הפירסום הזה צריך להיעשות אך ורק לאחרי שמטרות הפורום יורחבו ויוגמשו וגם שמו של הפורום יישונה לשם גמיש יותר. בהצלחה

אתה מפספס.

הפורום פתוח לכולם, עיוורים, רואים, כבדי ראיה, בלונדינים ומתולתלים, ללא הבדל גזע דת או מין. שמו של הפורום נגזר מהנושא שלו ולא מהאנשים שיכולים לגלוש בו. הפורום הזה עוסק בסוגיות שמעניינות עיוורים וכבדי ראיה, ולכן נקרא כך, אבל הוא פתוח לא רק בפניהם אלא גם בפני בני משפחה אנשי מקצוע וכל אחד אחר. לפורום אין בכלל מטרות. הוא אינו כמו עמותה, אינו יוזם ואינו מכוון. הוא בסך הכל במה לאנשים כמוני וכמוך להעלות נושאים לדיון. כל אחד יכול להעלות לדיון מה שהוא רוצה, ולהגיב למה שהוא רוצה והחוק היחיד כאן הוא שאסור לפגוע אחד בשני. לפורום גם אין תוכן משל עצמו, כך שאי אפשר להזמין אנשים להכנס סתם. צריך להזמין אנשים להכנס על מנת שיעלו נושאים לדיון ויגיבו להודעות של אחרים. ולבסוף, לצערו הרב של מנהל הפורום אין לו מספיק זמן לפתוח במסע פרסום. כל אחד מהגולשים מוזמן מאוד לספר על הפורום בכל מקום שהוא רוצה ולהזמין את כל העולם להצטרף. ולזה נקרא מכל מלמדי השכלתי. ומכל מקום, המון תודה על ההתיחסות המושקעת.

למעלה