מה יהיה?

lee_1

New member
מה יהיה?

שבוע שעבר התקשרתי ללשכת גיוס חיפה וענתה לי חיילת, שאלתי אותה למי אני צריכה לפנות בקשר להתנדבות, היא אמרה שהיא תעביר את הפרטים שלי לאחראית מתנדבים בלשכת גיוס חיפה והיא תחזור אליי, ובהחלט היא חזרה אליי והזמינה אותי לראיון ביום שלישי הבא והייתי רוצה לדעת מה בידיוק יהיה בראיון הזה והאם יש לי סיכוי להספיק להתגייס במרץ?

lee_1

New member
אני חייבת לצייון שבלש"ג חיפה הם

מאוד מאוד נחמדים ואדיבים וסבלניים, לא קרה פעם שהתקשרתי ולא קיבלתי יחס מאוד נעים

מזל טוב../images/Emo70.gif

את החלק הקשה ביותר עברת
עכשיו את מגיע ל"ראיון" (אם הם מתעקשים לקרוא לזה ככה..) אני הייתי קוראת לזה "פגישה" כי מה שתעשי בסה"כ זה תמלאי יחד עם אחראית מתנדבים כזו או אחרת "טופס בקשה להתנדבות" ובו תצטרכי לענות על שאלות כגון: פרטים אישיים, ועוד שאלות דביליות- אני כבר לא זוכרת כל כך, עברה יותר משנה מאז שעשיתי את זה.. סורי.. בכל מקרה, בסוף הטופס יש לך מקום למלא שלושה תפקידים שהיית רוצה לשרת בהם לפי סדר עדיפויות. עכשיו, למתנדבים אין מנילה או שאלון העדפות מכל סוג שהוא.. כך שתתצטרכי לבוא "עם התפקיד מהבית" (כמו שאמרה לי האחראית שמילאה את הטופס איתי). אם יש לך בראש תפקיד שאת יודעת שאת רוצה לעשות, מה טוב
תכתבי אותו (חפיף על השניים האחרים..) ותגידי שזה התפקיד שאת הכי רוצה בעולם ויש לך המון מוטיבציה לעשות אותו וכו'.. ותאמיני לי שתקבלי אותו
אם אין לך תפקיד בראש אז את יכולה להכנס לאתר "עולים על מדים" (בקישורי הפורום) ולבדוק שם את רשימת התפקידים המוצאים לחיילות לא קרביות וחיילים עם פרופיל 64 ומטה. לגבי גיוס מרץ. בעיקרון כן, את יכולה עוד להיכנס לגיוס. אבל אז זה אומר שמעכשיו את צריכה להיות מאוד אסרטיבית ויודעת מה את רוצה ויותר מזה יודעת שאת הולכת להשיג את התפקיד הזה (יש תפקידים שיותר קל להשיג.. ככה שאל תבהלי.. אם אין לך שאיפות מוגזמות, יהיה לך הרבה יותר כל ממה שאני מתארת את זה..לא ששאיפות מוגזמות אי אפשר להגשים
) ובעיקר לא מפחדת להציק להם על כל יום מיותר שהם מבזבזים. אם אמרו לך לגבי משהו: "שבוע הבא יהיו תשובות" את כבר ביום ראשון בבוקר, לא מחכה שהם יתקשרו אליך, את מתקשרת אליהם ושואלת אם כבר יש תשובות
אם הם אומרים שאין ויהיו עוד שעתיים שלוש ארבע את לא מחכה שיתקשרו אליך, את מתקשרת אליהם
עקשנות ואסרטיביות, הן מילות המפתח כאן
בהצלחה
אנחנו פה
יוּני

lee_1

New member
תודה על התשובה...

אני לא אופטימיות במיוחד כי אני רוצה להיות כתבת צבאית ולא כל כך מוכנה לוותר על זה...

הא.. זה כבר טוב../images/Emo70.gif

שאת יודעת מה את רוצה
זה שאת מתנדבת לא יעמוד לא ימנע ממך לקבל את התפקיד (אם יש לך עבר בתחום אז אני מאמינה ששום דבר לא ימנע ממך
) כבר כשאת ממלאת את הטופס במדור פרט (באיזה לשכ"ג את
) תבקשי מהם לברר לך מתי המיונים הבאים לתפקיד, אם אין להם תשובה מיידית, תשאלי מתי תהיה להם. ותתקשרי ביום שהם אומרים לך שתהיה
במקביל את יכולה להכנס לפורום "מתגייסים", ראיתי שיש שם שירשור של כל המיונים הקרובים, תבדקי שם מתי המיונים וכבר שאת מגיעה לשם ביום ראשון תגידי להם שאת רוצה להיות במיונים לתפקיד בתאריך... ביום.. במקום כזה או אחר.. את יודעת שהם מתקיימים ואת רוצה להיות שם
(רצוי אם זימון ביד..
) יותר מהר מזה אי אפשר לפעול.. גם להגיש בקשה וגם להתחיל להציק לגבי קבלת זימון לתפקיד מסויים באותו יום, אם תעשי את זה זו התקדמות מדהימה
בעיקרון ברגע שאת מקבלת את הזימון את רק צריכה לעבור אותם (כמו כל חיילת אחרת, אין סיבה שיפסלו אותך בגלל היותך מתנדבת. להיפך, זה רק מוכיח שיש לך מוטיבציה אדירה לשרת ועוד אצלהם
תאמיני לי שזה מעלה להם את האגו..
) אל תוותרי
אני כאן, כדי להלהיט אותך להלחם
אני אוהבת את האדרנלין שבמאבק להתנדב לתפקיד שמאוד רוצים
בהצלחה
יוּני

Starving Marvin

New member
לא חושב.

לא מאמין שתספיקי למרץ. אפשרי, בתיאוריה, אבל אם זאת רק ההתחלה... אני בספק. אני אפילו לא בטוח בקשר לגיוס שאחרי מרץ, אבל זה הרבה יותר סביר. למה את מתכוונת ב-"כתבת צבאית"? גל"צ בלבד?

Starving Marvin

New member
אז ככה:

(קראתי גם את שאר ההודעות שלך בשרשור, אז אני מגיב גם עליהן כאן.) קודם כל, למיונים אני די בטוח שאת יכולה להגיע. את צריכה להשיג את הטלפון של הגוף אחראי על הזימונים למיונים הללו (ואני מניח שיש מספר שמיועד בין השאר גם לכאלו דברים), לטלפן, להסביר את מצבך ולשאול אם את יכולה להגיע למיונים הקרובים לגל"צ. אני לא חושב שאת צריכה לחכות לריאיון בשביל זה, זה יכול להיות נפרד לחלוטין מהליך ההתנדבות. מיונים ראשוניים, למיטב ידיעתי, מתקיימים כל שנה בינואר ומרץ. חשוב שתזכרי, שהקורס של גל"צ מתקיים רק פעם בשנה, ביולי- כך שאם תתקבלי (וזה בכלל בכלל לא בטוח), סביר להניח שלא תתגייסי במרץ, או בכלל, שלא תעברי את כל המיונים עד מרץ. הייתי מציע שתעברי שוב על הודעתי בשרשור הקודם בנושא, ותשקלי אופציות נוספות במקביל.

Starving Marvin

New member
ושוב-

טוב שאת רודפת אחרי החלום שלך, אבל רצוי מאוד שתחשבי על תפקידים אחרים במקביל ותתמייני גם אליהם.

lee_1

New member
מאכזב נורא לדעת שיש רק קורס אחד

ושאני אצטרך לחכות כל כך הרבה בשביל זה אבל מצד שני אני לא רוצה לוותר איזו דילמה

Starving Marvin

New member
מסייג את דברי.

אני לא סמכות מוחלטת, נא לקחת את כל הכתוב בעירבון מוגבל, אני כותב מידע כללי וממה שנדבק מהשיחות עם הידידות. כך זה אכן היה עד היום, מצד שני יכול להיות שדווקא עכשיו פתאום שינו את זה ויהיו שני קורסים... (כמו שעד לפני שנה וחצי זה הקורס היה קד"צ ועכשיו הוא לא) אין לי שמץ של מושג. התקשרי לתחנה ושאלי!!! או לפחות לאלו שאחראים על המיונים לדוברות. ראי, גשי למיונים בינואר. אין לך מה להפסיד. בינתיים התמייני לדברים אחרים (אולי לתפקיד כתבת במקומות אחרים?). אם תעברי את המיונים הראשוניים, אז הסיכויים שלך הרבה יותר טובים, ואז יהיה גם הרבה יותר מציאותי ללכת על זה. אם לא, לא קרה כלום, ועדיין התמיינת לדברים נוספים (מה עוד שגם במיונים עצמם תתמייני לדברים נוספים חוץ מגל"צ). הייתי מציע לך, אם תוכלי, לברר את הקב"א שלך (אי אפשר בלשכת גיוס וכאלה, צריך קשרים)- לפי מה שסיפרו לי הידידות, על מתחת ל-56 אין בכלל מה לדבר בגל"צ, ומצד שני, לא לכל המתמיינים יש 56- כי המיונים הם גם למקומות אחרים, כך שאולי המידע יוכל לעזור לך לגבש החלטה. אוסיף שכמו שכתבתי מקודם, קב"א 56 הוא לא כזה מצרך נדיר, ובהחלט יכול להיות שיש לך! ושוב, אני חוזר על כיוון שכדאי שתשקלי- תוכלי לבקש להגיע לגל"צ ללא מיונים (ובלי קשר לקב"א), אבל לא כחלק מהקורס- בתפקיד שלא קשור לעשייה הישירה ברדיו- ועם הזמן, אם תוכיחי את עצמך ויהיו לך רעיונות טובים, תוכלי להתקדם בתחנה. זה הימור, אבל הימור סביר. לגבי הקורס- לא הייתי מתאכזב כל כך... סה"כ, אני מניח שלא תסיימי את ההליכים עד מרץ- במקרה הטוב תאושרי לגיוס הבא, שיוצא בערך במאי, כך שאם תצטרכי לחכות, זה יהיה כחודשיים. אם תרצי הרחבות לגבי הקבלה לגל"צ וכו', וגם לגבי הגעה לגל"צ ללא מיונים, תוכלי לשאול בפורום של גל"צ אליו קישרתי אותך פעם קודמת. בהצלחה!

Starving Marvin

New member
הממ...

זה מה שנאמר לי ע"י הגל"צניקיות, אני רק מעביר את זה הנה- אבל הם היו די נחרצות בנושא. יכול להיות גם שזה משהו שהתחיל השנה. האם חבר של אח שלך עשה את הקורס של גל"צ והתקבל לשם במיונים רגילים? כי שוב, יש הרבה גל"צניקים עם קב"א נמוך מ-56, הם רק לא התקבלו דרך המיונים והקורס...

הוא...

התקבל לשם באופן הכי רגיל שאפשר, קיבל במנילה את האפשרות, הלך למיונים ועבר אותם
נכנס לקורס וסיים אותו

סיונתו

New member
זה בסדר

אבל לפי מה שהבנתי עוברים המון המון המון שלבים עד שמגיעים לשם יש על זה כתבה בתפוז אני יחפש אותה ויביא את הקישור...

למעלה