מה יהיה?

yoyo191

New member
מה יהיה?

רציתי לשתף אותכם בחיפושי העבודה המתסכלים שלי וקצת גם לקטר לכם, שאולי מבינים. אני נאלצת לחפש עכשיו עבודה (בגלל שינוי מקום מגורים) ואני די מיואשת. דברים שלא הייתי מודעת להם: על כל משרה מתחרים המון עובדים, המשכורות הם מגוחכות והייתי מצפה שעם תואר שני אקבל משכורת טיפה יותר גבוהה. על זכויות כמעט ואין מה לדבר. וברור גם ששעות העבודה הם מעבר להיקף המשרה. חשבתי לעזוב את המקצוע ולעשות הסבה למשהו אחר אבל אני יודעת שלהיות עו"ס זה משהו שאני טובה בו (בתחום שהתמחתי בו) וחבל לי לקום ולעזוב. אני פוגשת יותר ויותר עו"סים מתוסכלים מהדברים האלו ושבמקום לתרום הם בדרך החוצה. מה עושים?

הסבה למקצוע אחר

לאיזה מקצוע חשבת לעבור? בתחום העבודה עם אנשים או מתחום שונה? יש לי לפעמים הרגשה שאנחנו די לכודים, אולי מרצון אולי מחוסר ברירה. אם אנחנו מכווננים לאנשים אז נרצה לעבוד עם אנשים, אבל בתחום הזה השכר אינו מכבד את העובד. אני מנסה לחשוב אם מי שהגיע לעבודה סוציאלית מסוגל לעשות הסבה דרמטית, למשל, לתחום המחשבים, ושם למצוא את הפרנסה.

ותגידו - מה דעתכם באמת על ההצפה

שיש בשוק העוס"ים? אמנם יש צורך גדל והולך בעובדים סוציאלים בחברה, אך די ברור שאין מספיק עבודה בשביל כולם. הרי מגמת הקצאת התקנים הולכת ביחס הפוך לצורך בעוס"ים. למרות המצב הקשה, מקצוע הע"ס נהייה יותר ויותר פופולרי ככל שעובר הזמן, דבר שגורם לעוד ועוד אנשים לפנות למקצוע זה. מה דעתכם? האם האוניברסיטאות והמכללות צריכות/ יכולות להגביל את כמות העוס"ים שהם מנפיקים מדי שנה?

SuperGirl 25

New member
יחסית להצפת השוק, ישנו ביקוש לעו"ס.

הרשויות המקומיות אומנם לא מקבלות תוספת תקנים, אך דרך העסקה באמצעות העמותות הן יכולות לקבל עובדים נוספים. האוניברסיטאות והמכללות לא יגבילו את כמות העו"ס, לדעתי, כיון שהראיה שלהן היא כלכלית יותר והם המרוויחים מכך. חלק מהאחריות היא גם על הסטודנט עצמו.

yoyo191

New member
תגובה

השוק מוצף בעובדים סוציאלים. אני חושבת שכל שנה מסימים כ 1000 עו"סים חדשים את הלימודים. חלק גדול מהם לא הולכים להיות עו"סים, הם מתיאשים ועוברים לעשות משהו אחר. העסקה דרך חברות כוח אדם בעיריות היא בעצם שחיקת הזכויות של העו"סים והם עובדים כמעט ללא תנאים.שזה די דומה להעסקה דרך העמותות שלא מחיויבות לשלם ע"פ חוק העו"סים ומשלמות איך שבא להן. אולי הפתרון הוא לעבור להי טק או כרכזת כוח אדם. אומנם זה מתרחק מהמקצוע ועושים את זה כאילוץ אבל זה מה יש.

SuperGirl 25

New member
בחיים הכל (כמעט) יחסי

ואם כל שנה מסיימים כ-1000 עו"סים, אז המצב (יחסית) טוב, שכן יחסית ישנו ביקוש ושוב-יחסית למקצועות אחרים. במחזור שלי-כל מי ששאלתי מצא עבודה וגם במחזור שמתחתיי, זה נפלא!! לא כל התנאים טובים ולא כל מקומות העבודה מספקים, אך אם בודקים היצע מול ביקוש, המצב לא גרוע. בנוסף, במרכז המצב הרבה יותר גרוע מאשר באיזורים אחרים בארץ וגם זה שיקול כשבודקים את מצב העו"סים.

גם אני שמעתי מעו"סית

שכל מי שהלמד איתה מצא עבודה במהירות, ושיש הרבה ביקוש. היא אמרה לי שממש לא הייתה לה בעיה למצוא עבודה, ושאפילו קיבלה מספר הצעות עבודה ובחר המתוכן. מצד שני, התנאים לא מי יודע מה.

yoyo191

New member
לא תמיד

גם אני עד עכשיו לא נתקלתי בבעיה. אבל פגשתי לא מעט עו"סים שחיפשו עבודה תקופה ארוכה ולא מצאו והתיאשו (דווקא לא במרכז). הרבה פעמים גם צריך להתפשר על התנאים ולעבוד במשרה מלאה כשהתשלום הוא על חצי.

yoyo191

New member
זאת אומרת...

משלמים חלקיות משרה כשברור שבזמן של החלקיות משרה אי אפשר לסיים את העבודה או לעשות אותה כמו שצריך ואז את מתנדבת על חשבון זמנך הפנוי ובגלל המצפון שלך ועובדת יותר שעות.

dardara

New member
תסלחו לי אבל עובד סוציאלי צריך לדעת

לשים את הגבולות למעסיק כמו שהוא יודע לשים את הגבולות למטופלים אין דבר כזה שעובד יעבוד בשכר של חצי משרה ויחרוג בשעות עבודתו ,כלומר יעבוד יותר ממה שצריך אם כל היושר ומצפון .

yoyo191

New member
אתה צודק אבל...

לפעמים זה מכוון. ולפעמים בגלל מחסור בתקנים או בעובדים אתה עושה יותר כי אתה מרגיש צורך לעזור ולתת את המקסימום לפונים. נכון שזה לא צריך להיות ככה. זאת אחת הסיבות שעזבתי את העבודה שלי.

SuperGirl 25

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אני יקית בדברים האלה, למען בריאותי הנפשית והחיים הפרטיים שלי. אומנם אני עונה לנייד גם כשאני לא עובדת (וכך ממשיכה איכשהו לעבוד), אבל לא יותר וזה ברור לכולם, כולל למנהלים שלי. עד כאן! אם אין גבול, זה בגלל העובד ולא בגלל המעסיק ומכאן הדרך לרמיסת עוד זכויות-קצרה.

עץ ועצה

New member
דווקא היום..

חייבת להגיב. בשבוע שעבר העמדתי את הגבול לאחר שמזה 5 חודשים אני מקבלת את המשכורת באיחור, ב13 לחודש פשוט הלכתי הביתה וביטלתי פגישה חשובה בעיריה עד שאקבל משכורת. אז היום קיבלתי איומים על ריקושטים שיחזרו לי... (אני עובדת עמותה ולכן אין לי קשר עם ועד העובדים) בקיצור- להעמיד גבולות לא תמיד יוצא טוב,למרות שאני לא מתכוונת לוותר ואם יהיה צורך אחזור על אותו הדבר בחודש הבא!

dardara

New member
אם כולם היו פועלים כמוך ,שלא קיבלו

את משכורתם (גם אם זה מהעמותה כי יש תמיד כמה עו"סים שהם עובדי עמותה) היתם זוכים יותר להבנה . לדעתי נהגת נכון לבטל ישביה חשובה זה לא ענין של חיים ומוות והמחאה שלך היתה צריכה להשמע ולהראות לכן אל תותי........

למעלה