מה יוצא משילוב של תום יורק ואורנה בנאי?

NoaHK

New member
מה יוצא משילוב של תום יורק ואורנה בנאי?

את התשובה לשאלה הזאת קיבלתי אתמול בסינדרום. הבחור שעלה לבמה והציג את עצמו כבעז בנאי נראה כמו הכלאה (סליחה, ילד האהבה) של סולן רדיוהד החייזרי ואורנה בנאי. שמעתי פעם את אורנה בנאי שרה, וזה לא משהו שהייתי רוצה לעשות שוב. בעז בנאי, לעומת זאת, זה סיפור אחר לגמרי. את ההופעה פתח איתמר רוטשילד, שמנגן על גיטרה חשמלית (ואקוסטית). הוא ניגן שני שירים שלו, שהיו שונים לגמרי אחד מהשני. הראשון היה מאוד... רע. השני היה ממש טוב! ולא שהסגנון היה כל כך שונה, פשוט שני שירים שאחד מהם טיפשי ומעצבן והשני ממש כיפי. לצערי אין לי מושג איך קראו לשירים. הייתי שואלת בסוף ההופעה, אבל דברים אחרים הסיחו את דעתי. בעז בנאי הסיח את דעתי. הוא פתח בקטע שירה א-קפלה קצרצר שהותיר אותי מוקסמת. היציבה הביישנית שלו, הידים בכיסים והעיניים הכלבלביות בשילוב עם הקול יצרו תערובת מקסימה ונוגעת ללב. השיר הבא, מכיוון מערב, היה מצוין וכך גם זה שבא אחריו - מוכרח להסתלק. שירי רוק-פופ שמדברים על אהבה, זוגיות, חוסר יכולת לאהוב, רגשי נחיתות וכל שאר הדברים שגורמים ללב שלנו להימעך טיפה. היו המון אנשים על הבמה, במונחי הסינדרום. שלוש גיטרות ותופים בנוסף לבנאי עצמו. בערך 25% מהאנשים בסינדרום היו על הבמה, הופעה אינטימית משהו. בנאי נראה מאוד נרגש וקצת נבוך, ועבר משיר אחד ישר לשני בלי יותר מדי דיבורים. השירים עצמם נעו בין נהדרים לנחמדים לנשכחים בקלות, יכול להיות שגם בגלל מחסור בחשיפה. הם ביצעו שיר של הדצמבריסטים שהיה מקסים, ובהדרן עשו שיר בשם חביתה - שיר שלא מופיע במיי ספייס אבל בעיני היה אחד הטובים בהופעה. אין סיבה שהמוזיקה של בעז בנאי לא תגיע לגלגלצ - רוק קליל ולא מאיים, כיף להאזנה ומנוגן בצורה מקצועית. אם קצת יותר נסיון יש לבנאי הצעיר פוטנציאל להפוך לחיית במה, והייתי שמחה לשמוע שירים עם קצת יותר דיסטורשן או איזשהו טוויסט עלילתי. הדיסק אמור לצאת בקרוב, אני מתכוונת לזקוף אוזניים לקראתו.

NoaHK

New member
תמונה

התבאסתי שלא הבאתי מצלמה להופעה, אז לקחתי תמונה מנרג' (שלא יגידו שאני פלגיאט-צילום).

וואי איזה כיף לקבל סופסוף ביקורת הופעה

אמיתית שלו..
(אני מחכה למשהו כזה כבר כמה שנים טובות.. מהפעם הראשונה שראיתי אותו מופיע..
) הממ.. אין לי הרבה מה לומר מעבר לזה, נהנתי לקרוא, במיוחד את החלק האחרון
ולגבי איתמר, הייתי נותנת ניחוש אבל אני רק אספר לך שגם לו יש מייספייס ואני מניחה ששני השירים משם, כך שאת יכולה לברר שמות אם זה מציק לך..
זהו, תודה!

שלמונזה

New member
האמת אני מתלבטת ../images/Emo168.gif

רציתי ורציתי לרשום על ההופעה בתמונע אבל לא יצא, ולא יצאתי בהרגשה מידי מתלהבת מידי, אז אולי פשוט נשאיר את זה ללא ביקורת [אם כי גם ביקורות פחוות תופסות לעיתים...]

תשאירי ללר ביקורת ../images/Emo196.gif

לא סתם, אבל אני באמת חושבת שאני אשמה כי פיתחתי אצלך ציפייה אחת יותר מדי כנראה
חוץ ממך לא יצא לי להתקל בביקורות לא נלהבות על הילד ואני מניחה שיש לזה סיבה
(ולא כי פוחדים ממני, הוא אשם במקרה הזה! הוא פשוט טוב!
) בכל אופן, האמת שאני אשמח אם תתני ביקורת, אבל אחרי שאני אהיה בשוני כדי שיהיה לי בסיס לסתור כל מילה שאת אומרת!

NoaHK

New member
תכלס

ממש לא היו לי ציפיות לכאן או לכאן מההופעה הזאת, אבל האמת היא שהופתעתי לטובה. אבל לא יצאתי משם עם איזושהיא תשוקה מטורפת לשירים. נו טוב ניתן לזה זמן.

שלמונזה

New member
שלא יבינו לא נכון ../images/Emo168.gif

נהניתי בתמונע, ואני חושבת שבהחלט שהוא יכול לפרוץ כבנאי הבא [לפחות עד שהילד של אביתר שרק נולד יגדל או משהו, חחח] את השירים כבר שמעתי במייספייס, וכן היו לי ציפיות, אולי בגלל עדי לא יודעת, יש גם קשר לזה שהיו לי יותר ציפיות מהשירים והמלודיה בגלל האנשים שניגנו בתקליט. הגעתי לתמונע תכלס לא היה יותר מידי מלא, התחילו די מוקדם וסגרו די מהר [התחיל ב- 23:00 הסתיים ב- 00:00] את צוות הנגנים על הבמה חוץ מיניב דדון לא הכרתי. את השם איתמר רוטשילד שמעתי רק מהמייספייס, ובעז, אוקי גם אותו אני מכירה בעיקר משם.... יש לציין שאת השירים במייספייס כן אהבתי אבל לא שמעתי הרבה זמן. אז מודה באתי יותר בגלל השם בנאי, לשמוע לראות איך מה מי ומו. העניין הוא שדווקא צוות הנגנים איכזב אותי וזה הפך את ההופעה מבחינתי לקצת יותר משעממת. דווקא כיף לראות את בעז על הבמה הוא שר יפה השירים טובים, מה שכן הוא צריך יותר ניסיון על המקום הזה, להלהיב יותר את הקהל, כי עד כמה שזכור לי הוא לא זז מהמיקרופון שלו, הקטעי קישור היה פחות מעניינים והסיפור היחיד שאני זוכרת זה אחרי "חורף בפריז" שהוא סיפר שחבר שלו חזר מפריז ואז הוא כתב את השיר ואחרי שהוא נסע בעצמו לפריז הוא הבין שהשיר נשמע לחלוטין שנכתב ע"י אחד שלא היה שם מעולם [משהו כזה] ואחכ היה שיר די חביב על ארץ אחרת. אני אישית פשוט חושבת שהצוות הזה צריך יותר תרגול, לתת יותר מעצמם על מנת שגם הקהל שבא פעם ראשונה יוכל לצאת בהרגשה של "ואוו". ידיד שלי שהיה איתי בהופעה אמר לי "מה אין מצב שאף אחד מהשירים שלו יכנסו לפלייליסט הוא לא יצליח". אני לא נוטה להסכים איתו, אני חושבת שהגרסאות אולפן כפי ששמעתי אותם יותר טובות ואולי אני סתם זוכרת אותם בחיבה לא יודעת. אם ירצה או לא השם בנאי יפתח לו עוד כמה דלתות ואולי את הדלת הנכונה לפלייליסט, אני באמת מקווה בשבילו שהוא יצליח, מחזיקה אצבעות. מה שכן ההופעה הבאה שאלך [ואלך] תהיה רק אחרי יציאת האלבום. זה בערך הסיכום שלי מהתמונע.

אני שמחה שהחלטת מראש לתת עוד הזדמנות.. ../images/Emo13.gif

כמה דברים רק, השיר נקרא "פריז בחורף" ולגבי הניסיון ואין שהלהקה נשמעת, אני מניחה שזה משהו שנצבר עם הזמן, אני לא חושבת שהוא אמור להוולד עם הביטחון בידיים (למרות שם המשפחה, תתפלאי..) זה משהו שנצבר עם השנים ויש כאלו שפשוט לעולם לא ירגישו נוח על הבמה.. שזה גם בסדר בעיניי..הוא לא אמור לקבל אוטומטית כישורים להלהבת הקהל, אלו דברים נרכשים ואני מאמינה שעם הזמן הוא ירכוש אותם ויהיה לו הרבה יותר נוח על הבמה.. היית בהופעה ב-10 גג שלו (בהגזמה פראית) ever.. הוא לא אמור עדיין להיות שופע ביטחון ולהלהיב את הקהל.. אני מניחה שה"בנאי" בלבל אותך טיפה אבל הוא עוד לא איתנו שנים ועוד אין לו את הניסיון על מנת לזוז על הבמה בחופשיות ולהלהיב את הקהל ולדעתי זה בסדר גמור ואפילו הגיוני.. אם זה היה אחרת הייתי דואגת.. וזמן ההופעה? אמנים עם 10 אלבומים ויותר נותנים הופעות של שעה וחצי-שעתיים גג, הוא עוד לא הוציא אלבום ראשון וזה נמשך שעה, בעיניי זו דווקא סיבה לשאפו מאוד גדול.. הממ.. זהו, אם הביקורת היחידה שלך היא בענייני תרגול וניסיון אני גאה
זה הגיוני, מובן ולגמרי טבעי שזה יהיה המצב! ולגבי הידיד שלך? אני אענה לו אחרי שייצא הסינגל הראשון במהרה בימינו אמן..

שלמונזה

New member
צאי כבר צאי כבר ../images/Emo168.gif

מהקטע של להגן על שם המשפחה הקדוש או מה שלא יהיה, ירצה או לא, תרצי או לא השם משפחה שלו זה בנאי לטוב או לרע. לא היה לי אלף ואחת ציפיות ממנו כי השם משפחה שלו זה בנאי, אבל מודה שזה מה שמראש גרם לי לזכור אותו יותר אין מה לעשות. ולא לא ציפיתי שיוולד עם מיקרופון ביד, להפך אמרתי שהיה בסדר אבל צריך ללמוד להופיע אין מה לעשות, אם לא ילהיב אותי על הבמה ו/או ירתק אותי אין סיכוי שאבוא שוב להופעה. וכן אני מכירה זמרים ששם משפחתם לא בנאי ושבלי שאכיר שיר אחד ובלי שהרבה אנשים יכירו אותם עדיין שבו אותי בשנייה הראשונה שפתחו את הפה [ארליך למשל] אז ככה שזה קורה וסה"כ באתי לתמונע כדי לבדוק אם זה יקרה שם. אמרתי ואומר שוב אמשיך לעקוב אחריו הוא באמת סבבה פשוט דורש עוד קצת שיפור. נ.ב עכשיו ב- 24 יש מתנות של אביתר בנאי, אז מה חח

לא ניסיתי

להגן על שם משפחתו, ניסיתי להגן עליו!
ההפך, על שם המשפחה אני ממש לא מגנה, רק ניסיתי לומר שהוא לא באמת אומר משהו.. ושוב אני אומר, לגבי הילהיב והביטחון עךל הבמה- זה לוקח זמן, מה שהגיוני לחלוטין

למעלה