מה יותר בריא מבושל או בלתי מבושל?

מרב נוב

New member
מה יותר בריא מבושל או בלתי מבושל?

מצאתי באינטרנט
אחת הדרכים הטובות ביותר למצות את מלוא הבריאות הטמונה בקטניות, היא פשוט מאוד להנביט אותן לפני הבישול. אחרי שהשריתם את הקטניות במים למשך 12 שעות, סננו את המים והשאירו את הקטניות במסננת למשך כמה שעות נוספות. הקפידו להשאיר את הקטניות לחות, ותוך כמה שעות כבר תוכלו לראות נבטים קטנים מבצבצים. זהו הזמן הטוב ביותר לבשל ולאכול את הקטניות.
אני נוהגת לאכול את הנבטוטים ללא בישול מתוך מחשבה שככה יותר בריא.
 
יש שיגידו לך שזה לא משנה

יש שיגידו שעדיף לאכול מונבטות ללא בישול

מה שמרגיש לך טוב בבטן:)
 

Gidi Shemer

New member
בריא יותר זה לא/

אין בעיה לבשל, ויש מספר יתרונות לבישול, אם כי סביר לגמרי להניח שלאכול לא מבושל יהיה בסדר גמור
 

ladybug6

New member
חוץ משעועית אדומה וחומוס

שצריך לבשל או לפחות להרתיח 10 דקות גם אם הונבטו
 
חומוס?

בפלאפל אני לא מבשלת בכלל רק טוחנת ואחר כך מטגנת ולא טיגון של 10 דקות לדעתי
 

ladybug6

New member
אבל פלאפל את עדיין מטגנת/אופה בחום גבוה

היא שאלה על אכילה במצב נא לגמרי, אחרי הנבטה
 
למעלה