מה יותר גרוע אנס זר או אנס מוכר?

לב אם

New member
מה יותר גרוע אנס זר או אנס מוכר?

כשמדברים על פגיעה מינית תמיד אני תוהה מה יותר גרוע: האם אותו אנס אלים שבא מהרחוב ותוקף אקראית, או האנס / המטריד שמתחזה לאדם ישר והגון, אהוב על כל מקורביו ובינתיים מנצל את התדמית הטובה שלו לפגיעה. מצד אחד מקרים מזעזעים וחריםים באלימותם (כמו מקרה הילדה הקטנה שחוינו השבוע) מצד שני מורים, מדריכים, הורים וסבים שזוכים לאמון מלא ובוגדים בו, ורמסים ומשפילים את המאמינים בהם. אני חייבת לצטט את הדברים שנאמרו על המורה הנפלא בבית המשפט: האם העידה: הוא היה מורה נערץ האח אומר: לא יכול להיות והיא משקרת הילדה עצמה אומרת: זה הציק לי ופחדתי להגיד לו שיפסיק את זה כי צריך לתת לו כבוד. הוא רב. הסניגור ביקש שלא להתעלם מכך שלמורה שמונה ילדים קטנים וייגרם להם נזק אם הוא יישלח לכלא, לצד מצבו הכלכלי הקשה ומצב בריאותו. מילות השופטת מעודדות: העונש במקרה זה צריך להביע את הסלידה ושאט הנפש ממעשה העבירה וחומרת הענישה היא ביטוי להוקעת המעשה וסלידה ממנו. בגזירת הדן יש להעדיף את האינטרס הציבורי על פני הנסיבות האישיות ותהיינה קשות ככל שתהיינה. הנאשם היה חייב לתת את הדעת למעשיו בטרם ביצע אותם ומשלא עשה כן, אין לו על מי להלין. "דווקא הנאשם, שהוא אב לילדים קטינים, היה צריך לשוות לנגד עיניו בטרם ביצע את המעשים את ההשלכות הקשות על ילדיו אם ייתפס ויורשע בדין ורק בסוף העונש המסכן - שנתיים מאסר - מקווה שאחרי שחרורו על התנהגות טובה לא יתנו לו להיות מדריך הנוער בשכונה ...

לב אם

New member
השבוע זה שבוע האחים?

אתמול האח שתקף את אחיו הקטינים והיום אח שתקף את שתי אחיותיו במשך 10 שנים. אני לא רוצה אפילו להתחיל לחשוב מה הורה שמוצא עצמו במצב כזה יכול להרגיש, ומה הוא יכול לעשות. כולם היו בני?

גן חיות

New member
מקרה מצמרר!

לא מספיק כל מה שהבנות האלה עברו ובמשך תקופה כל-כך ארוכה - המשפחה עסוקה בתדמית שלה(ואולי גם במה שאפשר לקבל מהמדינה)!! לא פלא שהן לא דברו קודם! מסכנות!!!!!! http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3011964,00.html

לב אם

New member
רק אמרתי ...

אני לא בטוחה שהבעיה היא רק עיסוק בתדמית. בסך הכל מדובר כאן במצב קשה מאד לאמא שמגלה ששתי בנותיה עברו התעללות מצד הבן והיא מתגוננת - כפי שמצוטט בכתבה: "אני לא עיוורת, לא חרשת ולא מפגרת, אם היו מקרים כאלה בבית שלי הייתי יודעת על כך" מהמעט שמסופר בכתבה, ניתן להבין שמדובר במשפחה עם בעיות תפקוד קשות. הבנות הרי לא הגיעו סתם כך לפנימיה. קשה מאד להבין מתוך המסופר האם האם ידעה על הדברים והשתיקה אותם, ועכשיו ממשיכה לנסות לכסות על שותפותה לפשע, או שמדובר באם אומללה שלא יודעת במי לתמוך מבין ילדיה, ומנסה לשכנע את עצמה שהכל הפרזה של המשטרה (בזה הרי הכי קל להאמין) בכל מקרה, למרות שאני בחרתי וממליצה לכולם לבחור בדרך השניה - דרך הגילוי וההגנה על הנפגע - לא קל לי לשפוט את מי שנקלע למצב כזה, ואינו יודע מה נכון.

0 אור 0

New member
מצב קשה ביותר

לא הייתי רוצה להיות בנעליה של אותה אם. איך אפשר לבחור בין ילדיך. הרי גם אם הילד עושה רע ואני מאמינה בכך, אני צריכה לתמוך בו ולחזק אותו. לבקר אותו בבית הסוהר. לעומת זאת, לילדה שהיא הנפגעת, החשוב ביותר הוא להתרחק מהפוגע וליצור לעצמה חיים בריאים. חלק מזה הוא הידיעה שאמא שלך אתך באופן מלא ומאמינה לך ותומכת בך ללא סייג. וכאן האמא בחרה בדרך ההפוכה שרק מגבירה את הפגיעה בילדה - גם אם לא היתה שותפה מלכתחילה ולא ידעה, הרי עצם הפעולה הזאת הופך אותה עכשיו לחלק מן הפוגע. בדבר אחד היא צודקת: אכן המשפחה הזאת זקוקה לקבל טיפול ועזרה מקצועית מסיבית מאד מן המדינה.

לב אם

New member
עדכון - הוגש נגדו כתב אישום

ביום שני הוגש כתב אישום נגד אותו צעיר - מסתבר שכמו בהרבה מקרים דומים , מודבר גם באלימות נגד אחיו הקטנים ובשילוב של אלימות "רגילה" עם אלימות מינית. ההורים עדיין טוענים לחוסר ידיעה בנושא (האם רק בנושא המיני או גם שלא ידעו על המכות ?? לי זה לא ברור מהכתבה, אבל יש לשער ש"מכות זה בסדר" רק דברים אחרים "לא מתאימים למשפחה שלנו"

גן חיות

New member
לדעתי

לדעתי, המשקע הנפשי אחרי בגידה באימון ובאהבה זה גרוע בהרבה . נוסף לכל הצרות שיש כאשר התוקף הוא אדם זר, פה עוד יש נקיפות מצפון, האשמה עצמית, בעיות לתת אימון בעתיד, בלבול בין טוב ורע ועוד צרור של בעיות רגשיות ונפשיות שיהדהדו לאורך זמן, דווקא בגלל הקרבה לתוקף.

לב אם

New member
../images/Emo45.gif בגידה באמון

מצד האם: חוסר יכולת לתמוך בילדים כפי שהם צריכים - כי תמיכה באחד פוגעת בשני. מצד הילדה: גם האח, גם האמא שאינה עומדת מאחוריה ב 100% והנקודה העיקרית שאכן העלית: חוסר היכולת לתת אמון בעתיד. אחרי ארוע של אונס, קשה ככל שיהיה , בדרך כלל דוקא הקשר עם המשפחה התומכת יכול להתחזק. בעוד שארוע בתוך המשפחה גם אם הוא יחסית "רך", מנתף את כל מרקם האמון שלך עם הבית, המשפחה, חברים. כבר אין שום דבר שהוא ברור ובטוח.

למעלה