מה יותר חזק אהבה או כבוד

מה יותר חזק אהבה או כבוד

זו שאלה קשה היה לנו דיוון על זה אתמול חבר שלי היתה לו חברה ארבע שנים והיא אמרה לו משהו שפגע בו כל כך הוא טוען שהוא אוהב אותה ומת לחזור אלייה אבל הוא לא יוריד מהכבוד שלו ואני אמרתי לו שאם הוא היה אוהב אותה באמת הכבוד לא היה מעניין אותו הוא טוען שהכבוד יותר חזק מהאהבה ואני אומר שאין דבר העומד בפני אהבה

האמת?../images/Emo80.gif

לדעתי, במקרים כאלה של פליטות פה <או לחלופין, שיחה עמוקה ורצינית שעלולה לפגוע באחד הצדדים, או בשניהם.> וכשמדובר בבני זוג שבאמת אוהבים, כשהרגשות הדדים, אין דבר כזה "להוריד מהכבוד". בן הזוג אמור לדעת מי עומד מולו, כמה כבוד יש לו וכ'ו. לומר שהוא רוצה לחזור אלייה - זה לא להוריד מהכבוד, זה בסה"כ להיות אמיתיים וכנים עם בן הזוג, שלמעשה זה דבר חשוב במערכת יחסים, אם לא הכי חשוב.

לא, ז"א../images/Emo80.gif

לא יכול להיות שאני אוהב מישהו אהבה אמיתית וכנה, ולא אדבר איתו בגלל כבוד. אם הוא פגע בי, בגד בי, שיקר לי - אולי אוותר על מערכת היחסים הזו. אבל אם מדובר ב"כבוד", מבחינתי אין דבר כזה כשמדובר במי שאני אוהבת ורוצה להיות איתו. לפעמים להוריד עיניים ולומר "היה מה שהיה - בוא נשכח" לא מצביע על חוסר כבוד.

זכוכיות

New member
כמו שכתבה מישל,

יש דברים שאי אפשר לסלוח עליהם, אבל "כבוד" זה ממש לא הביטוי הנכון. יש דברים שאי אפשר לסלוח עליהם, כי ברגע שהם נעשים/ נאמרים, אתה מבין שהקשר הזה הוא לא מה שחשבת שהוא- ואתה לא מעוניין להיות חלק ממנו יותר, אני מאמינה שאחרי הדברים המסויימים האלה (ואצל כל אחד הגבולות שונים) אפילו האהבה- היא כבר לא בדיוק אהבה. בנוגע לחבר שלך, או שזה המקרה והוא לא מצליח להבחין, או שהקשר שלהם הוא כ"כ על הפנים- שיש בו מקום למשחקי כבוד, ואז עדיף שלא יחזרו גם ככה.

ChilD SouL

New member
מסכימה ../images/Emo45.gif

בקשר אפשר לוותר על הדבר הזה שנקרא כבוד, או יותר נכון אגו.

Cobe Anan

New member
אני חושב שזה תלוי מאד באדם המדובר.

ישנם אנשים שחיים בחברה בה לכבוד יש משקל כה גבוה, ששמירת כבוד מהווה מניע לגיטימי לחלוטין לנטילת חיים. לעומתם, ישנם אחרים שאצלם דווקא לאהבה נתון כובד משקל שכזה. אחרים הקריבו נפשם למען הפטריוטיות, ולא מעט רצחו למען בצע כסף. אצלנו, הפחות פנאטיים, עדיין ישנו מידרוג משתנה של הדברים החשובים בחיים- כבוד, אהבה, כסף, עוצמה, בריאות, לכידות המשפחה, חברים, חוק, צדק וכו`, אך כמובן שאצל רובנו הערך העליון הוא החיים. אצלי האהבה היא אחד הערכים העליונים, מפני שזה מה שעושה לי טוב, מה שמחזיק אותי מעל תלאות היומיום. לחבר שלך יש הרגשה שאהבה היא עניין חשוב ורציני, אבל אהבה באה והולכת, וללא הכבוד שלו, לעומת זאת, הוא פשוט מרגיש כמו כלום. תוסיף לזה גם את האפשרות שהוא פשוט לא מצליח לבטא את החשש שלו שהסלחנות שלו תתפרש כחולשה, מה שיהפוך אותו לפגיע בקשר, ואולי תצליח לראות דברים דרך העיניים שלו, גם אם בסופו של דבר לא תסכים איתו. זהו.

למעלה