מה יותר חשוב?

Bee Hoppy

New member
מה יותר חשוב?../images/Emo66.gif../images/Emo22.gif

הבת שלי היתה אמורה ללכת להצגה של השכבה שלה של מגמת המשחק ובדיוק באותו היום החברה הטובה שלה נפרדה מהחבר שלה ונכנסה למשבר עמוק.... הבת שלי התלבטה האם ללכת להצגה או לחברה. היא החליטה לוותר על ההצגה ואז אני התערבתי....(ואולי חבל שכך) ואמרתי לה שלדעתי חבל שתוותר על הצגה...שזה חשוב...ושהיא יכולה ללכת לחברה לאחר ההצגה. הבת שלי ניסתה לבדוק אם החברה רוצה ללכת לסרט... כנראה שהיתה עוד חברה שבאה לנחם אותה...ואז, אולי בגללי...הבת שלי החליטה כן ללכת להצגה, אבל כשהודיעה לחברתה...סגרה את הטלפון עם פרצוף מבואס ותחושה של כעס עצמי-שאיזו מן חברה אני.... זאת הצגה טובה בתאטרון רציני. איך לדעתכם תרגיש החברה..? האם חבל שהתערבתי? מה לדעתכם היתה צריכה לעשות הבת שלי? ללכת להצגה או ללכת לחברה?

jessy19

New member
האמת שנראה לי שטעית...

כי עכשיו בתך תרגיש רגשות אשמה על כך שלא עזרה לחברתה הטובה ביותר. לדעתי הבת שלך הייתה צריכה ללכת בעקבות הלב שלה ולדעתי הלב שלה פנה לכיוון התמיכה בחברה.

Bee Hoppy

New member
ג'סי

יכול להיות שאת צודקת אני אברר עם בתי אולי אשתף אתכם בהמשך. תודה על התייחסותך.

feeler

New member
דעתי

אני אישית, ביותר מישהי בת 15, ואם החברות שיש לי, הייתי מוותרת על ההצגה והולכת לחברה. חברות זה דבר שנמשך הרבה זמן, הצגה אפשר לראות יום אחר.

Bee Hoppy

New member
כן ולא

יכול להיות שגם את צודקת אבל זאת היתה הצגה שכל המגמה הלכה ביחד הכרטיסים נקנים במרוכז מראש לא חושבת שהבת שלי היתה הולכת לראות את ההצגה לבד. לכן היתה כאן דילמה. ותודה גם לך.

s h o o s h a

New member
להיות או לא להיות, זו השאלה

בתך היתה במצוקה כלשהי בגלל החברה שנפרדה ובגלל שזה "התנגש" לה עם תכניות שעשתה כבר קודם. אמנם היא לא פנתה אליך בהתלבטות שלה אך את כאם שגילתה רגישות למצוקה הבעת את דעתך לגבי האופן שבו עליה לנהוג. לא כפית עליה ולא ניסית לשכנע אותה בשום דרך שדרכך היא הנכונה ולא העמדת דברים כאילו היו נכס צאן ברזל. בתך שקלה את האפשרויות והחליטה את אשר החליטה. בלי קשר אליך ולהצעתך ("...הבת שלי ניסתה לבדוק אם החברה רוצה ללכת לסרט...") ולאחר שהתברר לה שזו לא אופציה החליטה, כמו במקור, ללכת להצגה. עד כאן, הכל טוב ויפה. מכאן, אין לך אחריות כלפי הרגשות של בתך היא בחרה כפי שבחרה, יכלה גם לבחור אחרת. לך נותר להישאר שם לידה, רגישה כמו תמיד, לתת לה לדעת שיש לה בבית תמיד עם מי לדבר.

Bee Hoppy

New member
שושה../images/Emo24.gif

אפשר אותך כל היום לידי? עודדת אותי קצת אבל צריכה לברר את הענין באופן "סופי" עם הבת שלי לראות מה היא חושבת ואיך מסתדר לה עם החברה

qt1

New member
הרבה מאוד שאלות ../images/Emo35.gif

איך את מרגישה Bee Hoppy ? יש לי תחושה שזו צריכה להיות השאלה ולא איך הבת מרגישה... מה דעתך? כל טוב

Bee Hoppy

New member
אני

מרגישה שעשיתי טעות שהבעתי את דעתי, ובאמת, אמרתי רק משפט אחד, לא ניסיתי ללחוץ או להשפיע...אבל זה כנראה עשה את שלו. אילו שתקתי-הייתי עכשיו בלי כל התחושות המיותרות האלו. תודה.

qt1

New member
את ממש מתייסרת ../images/Emo24.gif

וחבל שכך... גם אני לעיתים מביעה דיעה כשהבת או הבן שלי נמצאים במצבים כאלה או אחרים מול חברות/חברים או מול החיים בכלל ואני לא תמיד צודקת! אבל אני סולחת לעצמי וממשיכה הלאה , אין מה לעשות , כשחוטבים עצים עפים שבבים
יש לי תחושה שמשהו שונה לגמרי מפריע לך , אבל אינני יודעת מה. תהיי פחות קשה עם עצמך, זה חשוב בחיים. מה את אומרת?

Bee Hoppy

New member
../images/Emo140.gifאופס...

עכשיו הבנתי אותך יותר מקודם לא ידעתי לאיזה כיוון נושבת אצלך הרוח. אהבתי מאד את תשובתך מפריעים לי כל מיני דברים בחיים האמת-שלא תמיד גם אני יודעת מה.... אבל כפי שכתבת-כשחוטבים עצים עפים שבבים ולהיות פחות קשה עם עצמי? אז זה מה שחשוב לוקחת את דברייך בשתי ידיים ומניחה לזה...כי נדמה לי שקצת הגזמתי בדאגה שלי
המון תודה

faith2

New member
מצטערת, אבל דעתי שטעית.

שום דבר לא עולה על חברות. שום דבר לא חשוב יותר מזה. שאת חברה של מישהי\מישהו צריך לדעת שתמיד תהיה בשבילה, בטוב ברע...בדיוק ככה. וזה מה שהבת שלך רצתה. תעמדי את הבת שלך במקומה, איך היא הייתה מרגישה אילו החברה הייתה הולכת להצגה במקום לבוא ולתמוך בה ברגעיה הקשים?

Bee Hoppy

New member
לא טעיתי הפעם-הכל בסדר../images/Emo24.gif

לשמחתי הרבה הכל הסתדר בדיוק כפי שחשבתי והצעתי. הבת שלי היתה עם החברה בקשר במשך. בזמן ההצגה היא ידעה שחברה אחרת נמצאת אצלה ותומכת בה. אל תדאגי, אילו הבת שלי היתה יודעת בבירור שהחברה זקוקה לה היא היתה מתייצבת שם מיד... ובטח לא הולכת להצגה. אז את צודקת באופן עקרוני אבל פה-בסוף הכל הסתדר. תודה לכולכם.

למעלה